Selamlar;
Yeni Gelen Katılan arkadaşlar hoşgeldiniz Öncelikle.
Gv başlangıç motosikleti olabilir o kadar abartılacak bir durum yok, Önemli olan dikkatli olmak.
Eğer uzun süre kullanmayacaksanız ve CC büyütmek gibi bir hedefiniz varsa şayet Sıfır alınması taraftarı değilim.Temiz 2. el bulursunuz elbette, sadece biraz sabır ve günlük ilan takipleri yeterli olacaktır.Ama ne olursa olsun motosikletinizi bir ustaya gösterin (bisikletçi ustalar olmasın bi zahmet :mrgreen: )kafanız rahat olur :cat:
Yağ konusunda araba yağı kesinlikle kullanmayın , Katkı maddesi vb şeyler de eklemeyin makinenize..
Onun dışında herhangi bir marka motosiklet yağı kullanabilirsiniz.
Her yağ değişiminde kesinlikle filtreyi de değiştirin,Motorunuzun ömrüne katkısı olacaktır.Zaten filtre ucuz birşey
Kullanım kitapçığındaki belirtilen km den erken değiştirin bence.Özellikle şehir içi kullanıyorsanız Yağ bakımını aksatmayın makinenizin..
bu forumda tüm görüşlerini beğendiğim nadir insanlardansın hocam bizim motor hakkında aynen düşündüklerini düşünüyorum
Bu arada alternatifsizlik yüzünden turlara yalnız çıkıyorum.http://www.motosiklet.net/forum/attachment.php?attachmentid=11699&thumb=1
Arif bey fotoları göremiyoruz. Ben de merak ettim.
bende gv 250 mi geçen sene satıp şimdi kedinin ciğere baktığı gibi bakanlardanımr: geçen gün konyada bir dragstar a göz atmaya bir yamaha bayine gittim . orada hyosung temsilcisiyle ayaküstü bir sohbetim oldu. tam ayrılmak üzere iken gv 250 nin arka fren probleminin 2014 modellerde halledildiğini söyledi.ayrılmak üzere olduğumdan fazla ayrıntı öğrenemedim. temsilcinin dediği doğru olabilirmi. arka fren kitlemesinin önüne geçildiği konusunda bir bilgisi olan varmı arkadaşlar:sunny:
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------
sanırım o temsilci gt250 ile karıştırdı comette arka disk fren olmuş
Arkadaşlar hepinize hayırlı günler, Benim motorum şehir içi 100 km de 5 Lt yakıyor, hava filtresi, bujilerim gayet iyi durumda bu yakıt miktarı bana fazla geldi. Motorumu hiç hırpalamıyorum, fazla dur kalk da yapmıyorum ama yine de yakıt miktarını düşüremedim. daha uzak yolu deneme fırsatı bulamadım ne yazıkki ilgileriniz için teşekkür ederim. Not: motorum 2007 model karbüratörlü ve 24000 km de.
Cümleten hayırlı akşamlar. Forumunuza ve gv250 camiasına yeni katıldım. Motorumu ocak ayında 2. el olarak aldım. Bursa' da ikamet etmekteyim. Motorumu bir kaç ustaya gösterdim, çok temiz motor dediler ama hiç birine güvenip bakıma bırakamadım. Tavsiye üzerine bir usta'da yağ bakımını yaptırdım, fakat usta içime sinmedi.3000 km yaptım bi kaç gün önce motor sesli çalışmaya başladı. Bursa'da önerebileceğiniz bir usta var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Cümleten hayırlı akşamlar. Forumunuza ve gv250 camiasına yeni katıldım. Motorumu ocak ayında 2. el olarak aldım. Bursa' da ikamet etmekteyim. Motorumu bir kaç ustaya gösterdim, çok temiz motor dediler ama hiç birine güvenip bakıma bırakamadım. Tavsiye üzerine bir usta'da yağ bakımını yaptırdım, fakat usta içime sinmedi.3000 km yaptım bi kaç gün önce motor sesli çalışmaya başladı. Bursa'da önerebileceğiniz bir usta var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle hoşgeldiniz bende sizin gibi yeni katıldım gruba, aldığınız motordan herdaim memnun kalırsınız umarım Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.Cümleten hayırlı akşamlar. Forumunuza ve gv250 camiasına yeni katıldım. Motorumu ocak ayında 2. el olarak aldım. Bursa' da ikamet etmekteyim. Motorumu bir kaç ustaya gösterdim, çok temiz motor dediler ama hiç birine güvenip bakıma bırakamadım. Tavsiye üzerine bir usta'da yağ bakımını yaptırdım, fakat usta içime sinmedi.3000 km yaptım bi kaç gün önce motor sesli çalışmaya başladı. Bursa'da önerebileceğiniz bir usta var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
lastikler de iyi durumda depoda herhangi bir sızıntı gözlemleyemedim. başka şüphelenmem gereken bir şey varmııdır acabaHava filtrene bujine bakmışsın bahsettiğine göre.
Lastik basınçlarını kontrol ediver inikse o da biraz sebep olabilir.Depodan kaçak varmı ona baktıver
Valla geriye kalan ne vardırki, aklıma gelmedi başka.lastikler de iyi durumda depoda herhangi bir sızıntı gözlemleyemedim. başka şüphelenmem gereken bir şey varmııdır acaba
MSA'dan 500TL dedikleri iyisi midir peki, hiç anlamıyorum malesef?
anladim yarin pazartesi imkanlar el verdigi kadar baktirayim. Cok tesekurlerSizin karburator karışımı doğru ayarlayamiyor sanki,yuksek devirli kullansanız da,lastik inik de olsa o kadar tuketenez normalde..
Ölçümü doğru yaptığınızdan emirseniz,siboplarla ya da karburatorle alakalı bir durum var muhtemelen,Ridvan olaydı iyiydi..