1-motor aksamı ile ilgili yada herhangi bir bakım yaptırdınmı yakın zamanda
2- giderken debriyaja bastığın zaman mı yapıyor (devir sayacı birden 0 a mı iniyor)
3- giderken viteste mi stop ediyor
4-buji ve hava filreni en son ne zaman değiştirdin yada kontrol ettin ( kac km oldu )
5- motor boşta çalışırken devir sayacın kaçta duruyor.
viteste stop ediyor, en son 2000km önce yaptırmıştım, bugün bujileri değiştirdim, yarında yağ ve yağ filtresini değiştirmeyi dünüşüyorum. umarım daha büyük bir arıza yoktur
Merhaba Arkadaşlar;
Buldum buldum, sigortayı buldum (kazı çalışması bitti) Arkadaşlar fotoğrafların çok faydası oldu, teşekkür ediyorum. Söktüm baktım, sağlam çalışır durumda, tamirciye de götürüp göstereceğim, ilginize teşekkür ederim,
viteste stop ediyor, en son 2000km önce yaptırmıştım, bugün bujileri değiştirdim, yarında yağ ve yağ filtresini değiştirmeyi dünüşüyorum. umarım daha büyük bir arıza yoktur
Merhaba acciliss, motorun çalışır durumda iken stop etmesinin yağ filtresi, yağ hava filtresi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bence aşağıdakileri kontrol etmelisin
1- Yan ayaklık açıkken ve motor viteste iken marş dinamosu çalışmaz. Yan ayaklığın yayı gevşemiş olabilir ya da yan ayaklık müşürünüm kablosunda temassızlık olabilir.
2- Koltuğun altında CDI ünitesi ve hemen yanında konjünktör vardır. CDI ünitesine 3 adet soket girer, bu soketlerde bir gevşeklik varsa motorun stop edebilir. Konjünktör e giden kabloda da gevşeklik varsa motor stop edebilir.
3- Akü kutup başlarına bağlanan kablolarda gevşeklik olması motoru durdurur.
4- Akünün - ucu, motorun gövdesine yani şaseye bağlıdır. Bu bağlantı yeri de radyatörün sağ alt tarafında, kornanın altındadır. Bu bağlantıdaki gevşeklik de motoru stop ettirir.
Bence yukarıdakilerden biri olmalı. Bu kontrolleri kendin bile yapabilirsin. Bize de buradan sonucu iletirsen sevinirim
Kolay gelsin...
Teşekkürler timoti,![]()
egsoz daki son susturucuyu acsak yakitta ne gibi bir fark olur?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:49 ----------
timoti slm ben gecen hafta degistirdim yagi onumuz yaz diye (birde ben tam guney batudayim sicak ve nemli bir yer burasi) castrol 10W-50 motorsiklet yagi aldim filtrede 10 lira zaten kanunide var GT 250 ve GV 250 ayni kendim baktim hic bir fark yok.
arkadaslar selamlar GV mi yeni aldim icindir ki zincirimi yeni yagladim ve sesi degisti sanki iyi gibi ama zincirin sesinin net duyulmasi sizce iyi midir?
not: castrol chain lube zincir yagini kullandimale:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:10 ----------
:silent::silent:
Geçmiş olsun Ayhan hocam, nerede buldun sigortayı? Çok merak ettim yerini! Olması gereken yerde miydi yoksa değiştirilmiş miydi?
Merhaba acciliss, motorun çalışır durumda iken stop etmesinin yağ filtresi, yağ hava filtresi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bence aşağıdakileri kontrol etmelisin
1- Yan ayaklık açıkken ve motor viteste iken marş dinamosu çalışmaz. Yan ayaklığın yayı gevşemiş olabilir ya da yan ayaklık müşürünüm kablosunda temassızlık olabilir.
2- Koltuğun altında CDI ünitesi ve hemen yanında konjünktör vardır. CDI ünitesine 3 adet soket girer, bu soketlerde bir gevşeklik varsa motorun stop edebilir. Konjünktör e giden kabloda da gevşeklik varsa motor stop edebilir.
3- Akü kutup başlarına bağlanan kablolarda gevşeklik olması motoru durdurur.
4- Akünün - ucu, motorun gövdesine yani şaseye bağlıdır. Bu bağlantı yeri de radyatörün sağ alt tarafında, kornanın altındadır. Bu bağlantıdaki gevşeklik de motoru stop ettirir.
Bence yukarıdakilerden biri olmalı. Bu kontrolleri kendin bile yapabilirsin. Bize de buradan sonucu iletirsen sevinirim
Kolay gelsin...
:silent::silent:
sevgili canantas,
ilgine ve bilgine teşekkür ederim,
sanırım sorunu çözdüm, motor vitesde iken yan ayaklığa yanlışlıka vurdum ve motorun stop ettiğini farketteim, yan ayaklığı komple temizledim, güzelce sildim ve şuanda her hangi bir porblem görünmüyor.
ilk sıraya yazdığın tesbitin doğru çıktı tebrikler, teşekkürler.

Arkadaşlar benim fotoğraflarda bu arada beğenilmedi anlaşılan.![]()
slm arkadaslar Bugunde Mugla da hava cok guzeldi. Bende Muglanin Ortaca ilcesinden cikip once Marmaris sonra Akyaka oradanda Mugla merkez yaptim cok harikaydi GV m de mukemmel performans gordum bukadar rahat bir surus ve konfor olamaz.