Arkadaşlar bu arada benim Transalp'e nazar değdi

ale: Gerçi birazda benim bu motordaki acemiliğimden dolayı olduya neyse artık.
Dün şirketin otoparktan çıkarken, güvenliğin kapıyı açmasını beklemeden kaldırımdan inmek istedim. Ön tekeri indirdim sonra arka tekeri indirecekken hoop sol ayağım boşluğa geldi. Zaten motor ağır birde dengesiz yakalanınca motoru yavaşca sola yatırdım. Düz yer olsa hiç sorun değil fakat aydınlatma direğinin altına dökülen beton parça benim motorun ön camını kırdı maalesef

ale: kırılan cam sorun değil zaten yetersiz geliyordu değiştirmek istiyordum ama birde ön grenajın kenarını çizdim. 1,5 yıldır motosiklet kullanıyorum ilk defa yatırdım motoru. GV'nin ağırlık merkezi aşağıda olduğundan ve ayakların yere tam bastığından böyle bir sorunum olmamıştı hiç. Tabi GV ile kaldırımdan da inemezdim ya neyse

Ama bu deneyim oldu, biraz araştırınca kaldırımdan inerken asla durulmaması gerektiği hatta durma seviyesinde bile olsa yavaşlanmaması gerektiğini öğrendim. Neyse ön cam siparişini verdim, gelince takıcam artık. Yalnızca grenaja kafamı taktım biraz

ale:
Şimdi bunları GV topiğinde niye anlatıyorsuna gelince, birinci öncelik tüm sevdiğim dostlarım burada. Ayrıca başta İlker olmak üzere GV'den sonra enduro ve ağır bir motosiklete geçmek isteyecek arkadaşlar için bilgi olması bakımından paylaşıyorum.
Yakıt tüketimi konusunda da çok deneyimim olmamasına rağmen bir kaç birşey söylemek istiyorum. Transalpi aldıktan sonra tüm yakıt alımlarını Excel'de takip etmeye başladım. İlk fullememde 15,37 Lt benzin aldım. Yaklaşık 255 km sonra tekrar fulledim, yaklaşık olarak 13,86 Lt benzin daha aldım. Yani ortalama olarak 100 km.de 5,44 Lt yakmışım. Tabi bu daha ilk fullemelerim. Günler geçtikçe ortalamaları tekrar sizlerle paylaşırım. Bu arada genel kullanım şehiriçinde fakat agresif değil sakin kullanımda oldu. Tabi arada gazı açıp 120-130 km.lere de çıktığım oldu fakat sonra rahat kullanım süratine yani 100-110 km.lere indim.
Biraz fazla uzun oldu sanırım arkadaşlar kusuruma bakmayın