Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yaklaşık olarak bir depo ile 340-350 km falan gitmesi lazım.250 km den önce rezerve düşmesi imkansız gibi normal şartlarda..

canan abi bişi soracam..diyelim ki ben paypal aracılığı ile alışveriş yaptım.ama istediğim ürünler stoklarında kalmamış ve para iadesi yapacaklar.bu iadeyi paypala mı yapıyorlar?benim elime nasıl geçiyo?

yaw ben enson benzin aldığımda 200 km'de 11litre benzin aldım..anlamadım neden bukadar çok yaktı...bide sakin kullanımla ölçecem nekadar yaktığını

hakan yanlış hatırlamıyorsam ben motorla antalyadan izmire giderken 11 lt ile 300 km gitmiştim.şehirler arası ortalama 90-100 km/s hızım vardı..rezerve hiç düşmedim şimdiye kadar.muhakkak dolduruyorum gösterge kırmızıya dayandığı zaman...

geçen sefer ölçüm yaptığımda 100kilometrede 4.7 litre falandı(sırf şehir içi kullanım)...ama daha sert kış dönemi falan normaldir dedim..hatta cananda bu mevsimde normal demişti..ama bu sefer biraz abartı oldu yaw...kendimden şüphe edecem yanlış yaptım diye ama yanlış yapacak bişeyde yok benzin aynı,depo aynı :)

hava filtresinin değişme vakti gelmiştir, yeni filtre her zaman daha az yakmanı sağlar :)

o zaman buakşam çıkmadan yeni filtreyi takayım...almıştım bitane 10binde değişecektim...8800de şuan motor...değişelim napalım artık :)

illa 10.000i beklemene gerek yok hakan abi filtreyi değiştir bak görüceksin motoru çekişi bile değişiyor, sanki motora 3-5 hp daha eklenmiş gibi oluyor.Yazın kullandıgın zaman fazla farketmezde kışın filtre çok kirleniyor, değiştir bak faydasını görüceksin hatta elin değimişken 20 liraya da yağ al yağınıda değiştir aynı günde hepsini aradan çıkartmış olursun hemde bu kısımları test etmiş olursun :)

genelde 1.000 kmde bir yağ değiştir derler ama 500de değiştirmek bence ideal çunku yağ değil resmen zift gibi oluyor, ilk lkoydugun zeytinyagı gibi olan şey motor çalışsın 10 dakka sonra stop et zift gibi oluyor.

hakan hava filtresini nerde kaça aldın??ben 4 yağ filtresi 3 tane de hava filtresi siparişi vermeyi düşünüyorum şu bizim meşhur yabancı siteden...

hakan hava filtresini nerde kaça aldın??ben 4 yağ filtresi 3 tane de hava filtresi siparişi vermeyi düşünüyorum şu bizim meşhur yabancı siteden...

ilker kuralkandan almıştım filtreyi 19 tl'ye ..... ocak ayında almıştım sanırım ...değiştim gitti 19 tl yaw :p valla ordan al 3-5 tane usta 8binde bir değişeceksak yandık :) inş yakıt sarfiyatı düşer boşa gitmez filtre :) yağ filtreside aldım 10 tl

buarada çıkardığım filtrenin resmini koyuyorum..bi bakın bakalım çok yakmasına sebebp olacak kadar kirlimi,yada 8800km'de hava filtresi değişen varmı ve yakıt sarfiyatı konusunda netice aldımı....eğer yoksa DRAGGY bana bi filtre gönderecek :p

Son düzenleme:
Hakan filtren epey kirlenmiş bence. 8800 km.de değişmesen bile temizlemen gerekir her bakımda. Bence yakıtın düşecektir bu kadar kirli filtreden sonra temizi görünce motorun :)

çok sağol hakancım eğer gittiğin zaman bakarsan çok sevinirim.

yasin hayırlı olsun çantaların.sen benden önce takacağına göre sen resimleri bizimle paylaşırsın.her aşamanın fotosunu çekte öğretici olsun bizden sonraki arkadaşlara da..güle güle kullan dostum..:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:01 ----------

arkadaşlar biraz önce paypal hesabı oluşturdum.kredi kartımdan 1,94 dolar çekeceklermiş ve ekstrede görünen çekim işleminin kodunu sisteme girince hesap aktif olacakmış ve o çekilen meblağ paypal hesabına geri yatırılacakmış.internette yurt dışından alışveriş yaparken daha güvenli oluyormuş.kredi kartı numarası girmiyormuşuz çünküm.ben biraz geriden takip ediyom bu teknolojik olayları belki çoğunuzun haberi ve hesabı vardır.daha önceden de bahsettiğim gibi dönmeme 10 gün kala hyosungsource'dan alışveriş yapacağım.

Geçende bir arkadaş Hyosungsource dan alış veriş yaptı. Paketi sorunsuz bir şekilde evine kadar gelmişti. Arkadaşın yazdıkları şunlar:

Merhabaarkadaşlar.
Sipariş ettiğim parça bu gün itibarı ile elime geçti. Adrese teslim geldi. Hiç bir gümrük olayı ile karşılaşmamam iyi oldu.
İhtiyacı olan arkadaşlar bu siteden gönül rahatlığı ile alış veriş yapabilirler. Bir arkadaş belirli bir meblağdan sonra gümrük biniyor gibi bir şey yazmıştı. Benim aldığım parça 113 TL lik bir parçaydı. Kargo ücretiyle 145 TL ye geldi. Ne kadara kadar gümrük gelmiyor bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olamıyorum.
Artık parçayı takıp denemeye geldi sıra. Haydi hayırlısı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:45 ----------

Ben ilk yazımda siparişi 05.02.10 yazmışım ama 10.02.10 tarihinde vermiştim siparişi
yani 12 günde elime geçti parça.

DeJaVu_91;
genelde 1.000 kmde bir yağ değiştir derler ama 500de değiştirmek bence ideal çunku yağ değil resmen zift gibi oluyor, ilk lkoydugun zeytinyagı gibi olan şey motor çalışsın 10 dakka sonra stop et zift gibi oluyor.

dostum 1000 km yerine 2000 km de bir değiştirmek uygundur aslında.normalde 4000 km de bir standart bakımı yapılır ve yağ ile yağ filtresi değiştirilir ve hava filtresi tazyikli hava ile temizlenir.8000 km de bir de hava filtresi değiştirilmesi uygun görülür.evet bence de uygun :p yağı doldurduktan sonra yağın rengi değişti diye yağı her defasında değiştirirsen yağa da para dayanmaz.yağın akışkanlılığı ve yoğunluğu önemlidir.vs.vs.

yasin çantalar geldi mi?nasıl buldun?bize fotoğraflı anlatımda bulunursan çok sevinirim.

hakan zaten senin normalde de hava filtreni değiştirme zamanın gelmiş dostum.her 8 bin de değiştir üşenmeden.malum filtreler bizim motorların ciğerleri ihmal etmemek gerek..

aman abicim 500 km de yağ değiştirioysanız atmayın ben alırım.2000 km nin altında yağ değişimi israfa girer.Bende GV250 varken 2500-3000 km civarı değiştirirdim.Aslında 4000 km ye kadar normal şart kullanımda yağlamadan ödün vermez motor.GV650 de 3,5 lt yağ aldığı için 3500-4000 km civarında değiştiriyorum.

GV250 de kullanıma göre değişmekle beraber 12.000 km de bir filtreyi yenisiyle değiştirmek uygun olacaktır.GV250 hava filtresi ise 15-20 TL civarı fiyatı var.YAğ filtresinin yan sanayisi 5 tl orjinali 15 TL dir.

Son düzenleme:
kullanım kılavuzundada 4binde yağ ve yağ filtresi...12 binde hava filtresi değişimi yazıyor...bende o yüzden değişmemiştim..10bin olmasını bekliyordum hava filtresi için

DeJaVu_91;

dostum 1000 km yerine 2000 km de bir değiştirmek uygundur aslında.normalde 4000 km de bir standart bakımı yapılır ve yağ ile yağ filtresi değiştirilir ve hava filtresi tazyikli hava ile temizlenir.8000 km de bir de hava filtresi değiştirilmesi uygun görülür.evet bence de uygun :p yağı doldurduktan sonra yağın rengi değişti diye yağı her defasında değiştirirsen yağa da para dayanmaz.yağın akışkanlılığı ve yoğunluğu önemlidir.vs.vs.

yasin çantalar geldi mi?nasıl buldun?bize fotoğraflı anlatımda bulunursan çok sevinirim.

hakan zaten senin normalde de hava filtreni değiştirme zamanın gelmiş dostum.her 8 bin de değiştir üşenmeden.malum filtreler bizim motorların ciğerleri ihmal etmemek gerek..

Henüz çantalar elime ulaşmadı. Firmanın 3 gün tedarrik süresi hakkı var. Almadan önce pazartesi kargoya veririz demişlerdi ama yetişmedi herhalde.

Montajını yaparken resimler çekerim. Ya nasıl yapılması gerektiğini yada nasıl yapılmaması gerektiğini görmüş olursunuz :)

hakan ben her 8000 de bir değiştirmeyi planlıyorum hava filtresini..benimki şimdi 5 bin küsür de olması lazım.8 bine gelince yağ,yağ filtresi ve hava filtresini kendim değiştireceğim inşallah.. :)

yasin merakla beklliyorum resmi dostum :wiinkk::p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar