Arkadaşlar merhaba;
Öznur air brush için benide sıraya alırmısın.:queen::queen::queen:
Dün motorun yağını, yağ pompası filtresini ve hava filtresini değiştirdim.
Motor yağı olarak "OPET Procycle Formula Blend 10W 40" MOTORSİKLET YAĞI kullandım.Litresi 19 tl.2 litre aldım.
Yağ pompası filtresi ve hava filtresini
www.kuralkan.net sitesinden sipariş ettim.Bir adet hava filtresi, iki adet yağ pompası filtresi ve kargo için 60 TL. ödedim.(Yağ pompası filtresinin 1 adet olduğunu düşünüyordüm fakat ambalajından iki adet çıktı.
motorsikleti tam ısınana kadar çalıştırdım.(Motor yağı ısınarak incelsin ve tahliye deliğinden kolayca aksın diye).Daha sonra arabamın bijon anahtarı yardımı ile yağ tahliye tıpasını söktüm ve yağın bir kaba boşalmasını sağladım.
Yağın iyice süzülmesini beklerken yağ pompası filtresini değiştirmeye başladım.Önce muhafaza kapağını söktüm ve filtreyi çıkartım.(Kapağı sökmeden önce, alt tarafa bir bez koymanızda fayda var.Çünkü bir miktar yağ sızabiliyor.)
Daha sonra yeni filtreyi takmadan önce kapağı, kapak contasını ve filtre yuvasını temiz bir bez ile eski yağlardan temizledim.
Yeni yağ pompası filtresini yerine yerleştirip(filtrenin yönü önenlidir.çıkarttığınız gibi takmalısınız), muhafaza kapağını dikkatlice kapattım.(filtrenin ve kapak contasının yerine tam oturduğuna dikkat edin)
Daha sonra hava filtresini değiştirmeye başladım önce muhafaza kapaklarını söküp, eski hava filtresini söktüm.
Yeni ve eski filtreleri yanyana koyunca eski filtrenin ne kadar kirli olduğunu daha iyi görüyorsunuz.
Bu arada yağ iyice süzüldü.Tahliye tapasını kapatıp iyice sıkıladım. Yağ doldurma kapağını açtım ve yeni yağı yeteri kadar (1,5 litre) bir huni vasıtası ile motora doldurdum ve yağ doldurma kapağını kapattıp sıkıladım.
Bu işlemleri yapmak için aşağıdaki ekipmanları kullandım
ve daha sonra motorsikletle uzzuuuuuuunnn bir test sürüşü yaptım.Performans farkını bariz bir şekilde hissettim.Bakım işlemi toplamda 98 TL sına maloldu (bir adet yağ pompası filtresi ve 0,5 lt. yağ bir sonraki bakım için arttı.)Bu deneyimin hepinize faydalı olmasını umarım