kardeşim benim nerdesin yaaaavalla bak bütün yazdığım cevaplarda sonuna BENCE diye yazdım
bilmediklerime hiç bişey yazmıyorum zaten..
yağmur hiç durmadı bugün.. zaten sabah 11 den akşam 17 ye kadar dersim vardı kafamda kazan gibi oldu...
ara ara garaja gidiyorum bakıp bakıp geri eve giriyorum..
bi ara bana şu temizliğini anlatırmısın orhan detaylı olarak... bide yağlanması gereken parçaları hangi yağ ile yaglamam gerektiğini anlatsan.. geldiğinden beri yolun çamuru ile duruyor.. yanlış bişey yapıcam diye dokunamıyorum.. sen neler yaptın kardeşim tatil dimi?
Zincirli motorumda en gıcık olduğum şey zincirleri temizlemekti ta ki zincir temizleme kutusu alana dek, öncelikle bu aleti tavsiye ederim sana
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/34228-kettenmax-ile-zincir-temizleme-ve-yaglama.html
Artı çok uzun süre kullanacaksan parça stoklamaya başla, mesela inşallah olmaz ama düşmeyen motorcu yoktur ve çoğunlukla sol taraga düşersin, öncelikle koruma demirini en iyisinden taktır, çünkü bir kere işlevi var. Hava filtresi, buji, yağ filtresi, Sinyal camı kapağı, far ampülü, sigorta, debriyaj, gaz ve km teli al, zincirleri de daha güzel bir marka ile değiştirmeyi düşünebilirsin. İngilizcen varsa yurtdışından manyak ucuza alabilirsin. Dragstar Debriyaj takımı ( balata, ayna, yay ve conta ) TR de 300 $ a gelirken ben tüm takımı hem de barnett marka kevlarlı 75 $ a aldım nakliye dahil (100$-150$ a da aldıklarım da oldu amaç stok yapmak
En önemlisi GV için yağ değişim sıklığını bilmiyorum ama kitapçığında mutlaka yazıyordur. Ben hep kontrol ederim yağı akışkan mı rengi güzel mi, kokusu var mı diye, Yağ motorunun kanıdır, düzenli değiştirmeye önem ver ve kesinlikle araba yağı koyma... Ayrıca bulunduğun mevsime ve bölgeye göre yağ çeşitleri vardır onu koy. Yaz için uygun olan bir yağla kışın motoruna işkence etme...
Sonuncu olarak motorun hayırlı olsun :rendeer:
Son düzenleme: