Arkadaşlar burada Antalyada DEEPO Mağazasının sahibi hem Harley Davidson u var hem Honda CBF600cc si var hemde BMW F650GS cc aldı. Adı Osman Koçak. Birlikte aynı motosiklet servisine gidiyoruz. Ustam Ayhan usta. 55 yaşında ve 15 yaşından beri motorsiklet tamiri yapmış. Antalya SUZUKİ de baş usta olarak 20 yıl çalışmış bir zat. Bir anda Osman Koçak (bu arada motorize07.com dan nick adı KOÇAK kontrol ediniz) İstanbuldan 2002 model 650cc 30000 km de bir GS yi 8000 liraya tık paraya aldı. Şu an sanırım Honda CBF600 cc sinide sattı. Harleyi ve BMW si var. Serviste epey konuştuk aynı zamanda web adresini verdiğim linkten sürekli muhabbet halinde gezi programları yapıyoruz. Adam 10 yıldır motor kullanıcısı. Geçen lift e atmışlar motoru diske bakıyorlar bahs ettiğim konu üzerinde tartışıyorlardı. Tesviye yapılması yaklaşık sıfır disk maliyetinin yarısı eder demişti o an bende F650 nin sıfır disk maliyetini sormuştum. Usta da bana dönüp 600 yada 700 lira KDV siz fiyatı vardır dedi. Bende 18% KDV ile 800 YTL yapar ehh ustada bunun yarısını tesviyede alır deyince 800/2=400 eder diye hesap yaptım. Yoksa elbette hayatımı yüksek cc li motorların fren disklerini tesviye ederek kazanmıyorum. Bunlar 50 yıllık motor ustasının sözleri. Bu arada bu motorun sıfırının 26000 YTL olduğunu düşününce bence çok yüksek değil lakin 8-9 milyarlık motor kullanıcılarına elbette yüksek gelebilir.
2. Konuya gelelim BMWF650GS nin yağ+filtre değişimi 400 YTL dir. Geçenlerde arkadaşım Özgür ile ANTALYA BMW BORUSAN a gittik. Bu arada ciddi ciddi açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum çünkü bazı üylerin (DRAGGY ve özellik Dragstar 650cc kullanıcıları gibi) bu forum veya başka forumlarda hala yazdığım bazı yazı ve önerilere 3 aylık motorcu 1000 km lik motorcu gibi alaycı ukala ve küstah laflarıda olmaktadır. Hayatımda kafadan hiçbir şey atmadım. Bakın burada adres, link, isim, gerekli herşeyi yazıyorum. Yüreği yeten varsa araştırır ondan sonra hakkımda alaylı yazılar yazar. Cevap vermeyim bırakayım dedim ama o ve onun gibiler bazı forum başlıkları altında arayıp beni buluyorlar; ama bu forum GV250 forumu ve cevap veremeden duramadım. Bu arada fikir beyan etmek için motosiklet üzerinde 30 yıl geçirmenin gerekli olmadığını kafanın içindeki akıl ile ilgili olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca DRAGGY bey ve Hasan bey ve onun gibi düşünen diğerleri; Diyorum ki; 3.000.000 km motor üzerinde yol almış olabilirsiniz bende 3800 km yol almış olabilirim. Bu sizin veya diğer forumdaki Hasan beyin 3.000.001 kilometrede kafasının üzerinde düşüp beynini asfaltın ortasına dağıtmayacağı anlamına geldiğini düşünüyorsanız gerçekten kafatasınızın içinde koruyabileceğiniz bir materyal olmadığına inanmaktatım.
HAL BÖYLE İKEN;
Gelelim 2. konuya;
Antalya BMW Borusan Motosiklet servisinde Satış Temsilcisi UĞUR bey var. Bence internetten telefon numarasını alıp UĞUR beyi isteyip sou sorma özgürlüğünüzün olduğunu biliyorum ama yüreğinizin olup olmadığını bilemiyorum. Geçelim..
BMW motosiklet bölümündeki Satış temsilcisi arkadaş; benim arkadaşım ÖZGÜR AKIŞ Havalimanında Hava Trafik Kontrolörü; BMW F650 GS ye binip sele üzerinde kendisini görmek istedi lakin sadece R1200 serisi vardı. Bu arada bizde UĞUR beyin hem çayını içiyor hemde sohbet ediyorduk. Bir ara ben bu motorların (650gs) yağ+yağ filtre masraflarını sordum. Uğur bey kaçamak cevap verdi. Selçuk bey dedi. Direkt öyle ücretlendirmemiz yok dedi bizler serviste motorlarımızı periyodik bakımlarını yaparız aksi halde verdiğimiz garanti bozulmuş olur garantiyi kapatırız dedi. Bende olur dedim. Mesela masrafsız rutin bir bakım fiyatı nedir dedim ? 400 YTL civarında dedi. Mesela bir fatura örneği var mı dedim . Elbette dedi. Faturaya baktım yapılan malzemeli iş sadece yağ değişimi ve yağ filtre ekipmanı gerisi ıvır zıvır.. Eksoz kontrolu, tahrik aktarma zincir kontrolü, lamba ve flaşör kontrolü gibi sonuçta periyodik bakım işçilği ve KDV Yekün 387 YTL idi..
Benim öğrendiklerim bunlardı sadece paylaşmak istemiştim. Ama bazı kasıtlı ve art niyetli kafadan atmacı tipler cevap vermedikçe adam arayıp beni buluyor..
Her ne halt ise;:farao:

r:
Kalın sağlıcakla..
Ha Bu arada Arkadaşlar ben konuşmuyorum. Diyorum ki; GV250cc nin teknik özelliklerini ve Dragstarın 650cc nin teknik özelliklerini ve sıfır fiyatını ortaya koyup inceleyin! Özellikle sübab ve HP rakamlarına dikkat edin..