- Motosikleti
- Hero X Pulse 200
20.000 km gv 250 kullandım 2005 model.
Forumda bu konu hakkında bol bol yazımı bulabilirsin.
Benim gv sahibi olduğum zamanlar piyasada 250 cc segmentini kasıp kavuruyordu. En güçlüsü en yakışıklısı ve fiyatı en uygunuydu. Orta kaliteydi kullanıma bağlı olarak da sorunsuzdu. Tek kronik arızası konjektördü. Devir kesici olmadığı için tapa gaz giden arkadaşlar da motor bloğunu dağıtarak motoun namını lekelemişlerdir.
BEn bu motoru satıp naket olanını aldım ve ona da 20.000 km bindim onda da sorun yaşamadım.
Senin bütçe durumun nedir bilemiyorum motordan nekadar anlarsın bilemiyorum. Maksimum Sıfır veya 2-3 yaşında bir gv alığ bakımlarını da kendin yapar ve hatta ustalardan uzak durup ufak defek işlerinide görürsen bu motora yıllarca binebilirsin.
Ne alırsan al yine aynı tavsiyede bulunurum. Çin malıda alsan eski de alsan kendin yapabildiğini yap ustalardan uzak tutmaya çalış. Şimdiden hayırlı olsun.
Dün işe gitmem gerekti . Motosiklete bindim ve motosiklet çalışmadı . Sinyal yanık kalmış . Yani yanık derken sadece tuşu oynamıştı . Kontağı çevirince yanıyodu . Akü bitti dediler . Dün baya uğraştım . 250 kg motoru baya bi koşturdum . Debriyaj sıkıp bıraktım olmadı . Akü 3 aylık bi akü . Bu akşam tekrar deniyeceğim . Regalin görüntüsünden çok memnunum . Herkes iyiymiş kaçlık bu diyor . Gv kullanan hiç tanıdığım olmadı . Hatta şu an çağrı yapayım Denizliden regtal kullanıcılarını ve gv kullanıcıları ile buluşmak isterim .
Yani hocam regalde titreşim falan var dediler . Babam çin malı bu alınmaz bi kere aldık gv alalım diyor . İkna etsem ederim . 900 km de buldum bitane regal dd250 6c . Hyosung yok mesela denizlide satan 2. el . 0 alamam zaten . Gv nin sesi falanda iyi değildi yani izlediğim kadarıyla .
Biraz daha tavsiye verirsen yada şöyle söyliyim biraz daha tecrübelerinden bahsedersen memnun olurum . Dün sinirlendim motoru ve regal almam lan ben diyim hyosung candır diye dolandım etrafta . Baya yordu çünkü ......
Arkadaşın F650'de aynı sıkıntı var. Motor bir yerden kısa devre yapıp aküyü boşaltıyor. Biz halen arıyoruz kısa devreyi. Allah arkadaşa sabır versin, ben olsam yaktıydım motoru.
İki motosikleti kullanmış biri olarak.(Hyosung sahibiyim,bir arkadaşın Regal'inin kısa süreli turladım.)
-Hyosung'un belirgin şekilde malzeme kalitesi daha iyi,Regal'in malzeme kalitesi Hyosung kadar olmasa da bir Çinli'ye göre gayet güzel.
-Hyosung'un oturuş pozisyonu çok rahat insanı yormuyor.Regal'in oturuş pozisyonunda ayaklar çok fazla önde.Bu bende biraz rahatsızlık ve sanki motosiklet tam kontrolüm altında değilmiş hissi yarattı.Belki oturuş poziyonu sadece alışkanlıkla ilgili olabilir.
-Regal tartışmasız tasarım olarak çok daha güzel.Bir de o kasaya bir çift-V silindir koysalarmış görsellik olarak tadından yenmezmiş.Hyosung'un daha klasik bir tasarımı var ama oldukça fazla ilgi çekiyor.
-Regal'in arka fren disk olması sizi aldatmasın alışkın olmayan adam (ben) arka frene dokunduğu gibi arka tekerlek kitleniyor.Hyosung'un arka fren kampana olmasına rağmen şahsen ben Hyosung'un frenlerinden daha memnun kaldım.Arka frene sonuna kadar sertçe basmadıkça arka tekerlek o kadar kolay kitlemiyor.
-Regal'deki güzel tasarımın bedelini şehir içinde kullanırken ödüyorsunuz.İki tekerlek arası mesafe çok uzun ve ayaklar çok önde olduğundan şehir içinde ani manevralar dönüşler oldukça zorlaşıyor.Hyosung,şehir içinde Regal'e göre çok rahat ve kıvrak ama o da belli bir süre sonra uzun şehir için sürüşlerinde yormaya başlıyor.
-Hyosung'un sesi şahsen hiç hoşuma gitmiyor,Regal'in ki fena değil.
-Hyosung'un eletriksel aksamda bazı kronik sorunları var.Buji piposu,debriyaj,ayaklık sensörü bazen selenoid valf arızaları gibi.Ufak tefek sorunlar,fazla para harcamadan kökten çözülemiyor.Şahsen ben henüz hiç birisiyle karşılaşmadım.Sadece forumdan ve sağdan soldan duyduklarımı yazıyorum.
-Hyosung performans olarak çok daha iyi ama biraz devirli kullanım isteyen bir alet.Şehir içinde düşük devirde,düşük hızda seyrederken aletin huzursuz olduğunu hissediyorsunuz.İdeal kullanım devirleri 5000-8000(Biraz sallamasyon oldu.) arası.Regal,düşük devirlerde kullanım açısından biraz daha iyi gibi.
-Hyosung doğal olarak daha performanslı.135'e her durumda çıkıyor.Hava koşulları ve yol müsait olursa 145 km hıza kadar çıkabiliyor.Ama bunlar cruiser olduğundan bence çok zorlamaya gerek yok.Zaten 110 km den sonra iki motosiklette de rüzgar rahatsızlık yaratıyor.
-Hyosung daha titreşimsiz sadece bazı devir aralıklarında titreşimi biraz hissettiriyor.
Takdir ettim yorumunuzuYakıtları nasıl peki? Regaller kullanıma bağlı 3 litre ile 6 litre arası yakıyor. Çok çok agresif sürüşlerde 7 litreyi buluyor (Afyon-Ankara 3 depo benzin yedik, eve girdiğimizde yedekteydi :sunny: ) 100-110 üzeri süratler regal ile sollama vb. kısa süreli gereksinimde yapılabiliyor, 130 km hıza çıkabiliyor ama yırtınıyor ve bunu hissettiriyor o süratle (gps verisi) ama 100 üzeri süratlerde rüzgar çok rahatsız ediyor.
Bu arada ayakların çok önde olduğumu modeller daytona ve spyder, klasikte diz 90 derece açıyla duruyor 1,80 boy ile.
arkadaşlar acil gv mi satıyorum 2014 8300 km de 10000 tl istiyorum sissybar, koruma demiri,depo kılıfı, sosis çanta mevcut isteyen gelir görür alır gider...lütfen çingene pazarlığına girmeyelim...tel:05427351010
-Hyosung'un eletriksel aksamda bazı kronik sorunları var.Buji piposu,debriyaj,ayaklık sensörü bazen selenoid valf arızaları gibi.Ufak tefek sorunlar,fazla para harcamadan kökten çözülemiyor.Şahsen ben henüz hiç birisiyle karşılaşmadım.Sadece forumdan ve sağdan soldan duyduklarımı yazıyorum.