Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar biliyorsunuz benim motor yeni 0 aldık ama ilginç bir durum var motorun yağına baktığımda L işaretinin çok az üzeirnde oldugunu goruyorum bu normal mi? bide düz tutup nasıl bakıyorsunuz?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:36 ----------

Doğan hocam teşekkür ederim. sinyali yaptım ama maneti henüz yapıştıramadım. sinyalide wurtz diye bişeyle yapıştırdım

@ Shorin ;

Manet; Hızlı dondurucu Yapıstırıcılar iLe tutuyor :)

Arkadaşlar biliyorsunuz benim motor yeni 0 aldık ama ilginç bir durum var motorun yağına baktığımda L işaretinin çok az üzeirnde oldugunu goruyorum bu normal mi? bide düz tutup nasıl bakıyorsunuz?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:36 ----------

Doğan hocam teşekkür ederim. sinyali yaptım ama maneti henüz yapıştıramadım. sinyalide wurtz diye bişeyle yapıştırdım

motoru yan ayaga al motorun sağına geç sağ elcikten tut hafif ileri it motoru
ben hep bu şekilde bakarım yagına

sağa geçip nasıl ileri itiyorsun hocam öne dogru mu yoksa kendine dogru çekiyormusun... tam düz durmuyor ki tam düz durmayıncada yağı göremiyorum.

motor dururken geç sagına
sag omuzun motora baksın
sağ elınle motorun sağ elcıgınden tut
motorun soluna dogru it
fazla itmede elindne kaçırıp yatırma motoru (=

Arkadaşlar nasılsınız? uzun zamandır görüşemiyoruz... keyifler iyidir umarım...

çako deneyimlidir :D sesin çıkmıyor çako nerlerdesin?bugun buralar hep güneş sahil deli gibi kalabalık çıktım bi güzel gazladım çökemye yüz tutumuş akümü bi gzel şarj ettim ama sen yoksun =)) sahil hyocuları arıyor :D derincedeki arkadaşıda kap gel =)
ben maneti fatih kılıçlıdan almıştım.ist dan kargolamıştı maneti.45tl ya tabii çakma manet olduğu için görevini yapıyordu fakat tam temas etmiyordu freni sıktığımda fren lambası yanmıyordu.bende arkamda araç varken yavaşladığımı belirtmek için çok azcık da olsa arka frene basıp arkamdaki araçları o şekilde uyarıyordum.fakat frenin tutmasında bişi yoktu sadece bu sorun dışında.

Valla bende dün bir hayli gezdim sanırım 100 km civarı yaptım :) malum motoru 0 aldık gezmek lazım... Arkadaşlar sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Motorun ısındığını yada hararet yaptığını nasıl anlıyoruz? Uyarı ikaz lambası mevcut mu? yada digital göstergede bi lamba vs mi var? Birde motoru 0 aldığım için henüz zincir yağlama işine girmedim bunu tahmini nezaman yapmalıyım? Zaman mı önemli yoksa zincirin durumu mu? Bu arada kapıya vurup ortadan ayrılan sinyali yapıştırdım eskisi gibi oldu :) yalnız maneti beceremedim :) ufak bir parçası kırık şekilde duruyor...

Challenger25 hocam diyorsun ki fatih kılıçtan boşu boşuna alma :) ozaman orjinalini taktırayım ben yaw fren lambası yanmıyorsa olmaz bizim iş...

GT 250 R, hava soğutmalı olduğu için, hararet yapmaz; şişer.

Uzun yolda 100-150 km.de bir motoru dinlendirirsin (Ben, hiç durmadan yaklaşık 150 Km yol yapmıştım, "Gık" dememişti)

Şehiriçinde, yoğun trafikte kullanacak olursan, zaten motorun sesinden anlarsın, ama, kolay kolay şişmez, o dereceye kadar ısınmaz.

Zincir yağlaması, motoru kullandığın şartlara bağlı.

Normal şartlarda, zincir 300-400 km.de bir yağlanır, hıı...Çok tozlu, yağmurlu, çamurlu ortamda motoru kullandın...O zaman 300 km.nini dolmasını beklemeden, zinciri temizleyip, yağlaman lazım, zincirinin ömrü uzun olur.

Hararet göstergesi yok ; Nasıl anlasılıyor ben de bilmiyorum :p Ama Yağ soğutmalı motor kolay kolay hararet yapmaz :) Ben de hiç yapmadı mesela :)

Zincir Konusunda 3oo Km'de bir yağlaman gerekiyor sağlığı açısından :)

Hararet göstergesi yok ; Nasıl anlasılıyor ben de bilmiyorum :p Ama Yağ soğutmalı motor kolay kolay hararet yapmaz :) Ben de hiç yapmadı mesela :)

Zincir Konusunda 3oo Km'de bir yağlaman gerekiyor sağlığı açısından :)

genelde FI lambası yanıyor yeni modellerde :wiinkk: eskilerde nasıl bilmiyorum

fi lambası fuel injection arızasını gösterir hararet yapıncada yandığını mı söylüyorsun eğer öyleyse bi yanlış var sanırım

motor aşırı ısınınca enjeksiyon sorun yapıyor diye biliyorum bende, çünkü sadece aşırı sıcakta veriyor o uyarıyı(ben karşılaşmadım söyleyenlerin yalancısıyım)

fi lambası fuel injection arızasını gösterir hararet yapıncada yandığını mı söylüyorsun eğer öyleyse bi yanlış var sanırım

motor aşırı ısınınca enjeksiyon sorun yapıyor diye biliyorum bende, çünkü sadece aşırı sıcakta veriyor o uyarıyı(ben karşılaşmadım söyleyenlerin yalancısıyım)

hayır motor aşırı ısındığındada bu hata çıkıyorr yada oradaki termostat bozulduğunda ortaya çıkıyor o fı ışığını yakan ufak bir parça zatenn arıza yapabiliyor... parça listesinde enjeksiyon kısmında.. görünüyor.

enjeksıyonlada alakası varmı bılmıyorum ancak
FI lambasının benzın karısımına gıren hava ve motorun sıcaklıgıyle alakalı oldugunu bılıyorum...

motor ısınınca ısık yanmaya baslıyordu ruzgara dogru gazlayınca sonuyordu
servıse gıttık hava fıltresının altındakı hava sensörünü deiştirdik problem kalktı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar