Hocam şu manetler orjinal diyorlar ama senin aldığın bunlar mı? sorun olur mu olmaz mı bilgisi olan varmı? challenger hocam sen temassızlık yapıyor demişsin ama başka nerden temin edebiliriz bunları? acaba takarken bir ayar filan mı yanlış yapıldı neden fren lambası yanmıyor anlamadım?
http://www.sahibinden.com/hyosung_v...50_gt_650-48WQQaXQQ17222987WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/hyosung_ve_s_t_on_fren_maneti_manet-99WQQaXQQ19309266WQQpXQQdisplayitem
Teşekkürler
Arkadaşlar hazır bu yedek parca muhabbetıne gırmısken;
Benim arka fren pompası degısecek sorun var fren tutmuyor Kaça buluruz?
Çıkma bulabılırmıyız Nedir Ne değildir diye bi sorym dedim=)
hava soğutmalı ise yağ radyatörünü niye koymuşlar acep???? haaa dersenki yolda giderken havayla soğuyor ona eyvallah derim:queen:Hararet mi? Ben 2008 yılında İzmitten istanbula gidip 29 ekim kortajine katılmıştım.. kortej için beşiktaşa geçilip bayağı bi yol yapmıştık çok kalabalıktı ve ağır aağır gittik..Kortej sıraasında hararet yapan motorlar oldu, hyosunglar bu konuda çok iyi kesinlikle hararet yapmaz diyebilirim..
Bu arada hyosung hava soğutmalıdır.
Orjinal fren manetini nerden bulacağım Kuralkanın sitesine girdim ama yedek parça kısmında göremedim hayret bişi ya illa aratcaklar çile çektirecekler adama![]()
kuralkanın sitesinde kumanda panellerinin içinde varmışşimdi gördüm...
eklediğin iki manet te yan sanayi dostum.resmin köşesine hyosung logo sunu koymuş orjinal görünsün diye.sen orjinal al derim ben.Ne yaman çelişkidir yağ soğutmalı mı yoksa hava soğutmalı mıherkes farklı diyor bende yağ soğutmalı diye biliyorum... Bu konuda bende kataloğu açıp baktım... Aşağıya ekledim. Şimdi buradan şu sonuca varıyorum (doğru yada yanlış bilemiyorum) aslında temelde yağ soğutmalı ama yağı havayla soğutuyor
yoksa ayrıca bir sıvının dolaştığı bir bölge göremedim radyatör vs gibi... sadece yağın hava kanatçıklarının arasına giren hava ile soğutulduğunu düşünüyorum.
Motor Tipi DOHC, 8 Sübap Hava&Yağ Soğutma 75° V-Twin
Bide ilginç bir tespit hyosunglar hararet yapmaz diye bir koşul yok arkadaşlar herzaman her an hararet yapabilir. Sonuçta motor çalıştığı sürece ısınacak eğer yeterli soğutma performansı olmazsa bal gibi yapar. Tahminim yarım saat olduğunuz yerde motoru çalıştırırsanız hararet yapacağını göreceksiniz.
Nitekim bu yüzden olduğunu düşündüğüm bir ibareye rastladım kataloğda motoru sabit bir yerde eğer yolculuğa çıkmayacaksanız belli bir süreden (tam hatırlayamadım ama 3-5 dakika diye hatırlıyorum) fazla çalıştırılmayınız. Bunun sebebinede eksozun sararması ve hararet gibi konular olduğunu düşünüyorum.
Aslında bizlere bu tür detaylı bilgiler lazım hepimiz motor kullanıyoruz ama bilinçli ve doğru kullanmak lazım. Mesela ben yukardaki durumu bilmiyordum motoru kışın 15-20 dk çalıştırıp aküyü tazelerim diyordum ama yanlışmış bu konuda 2-3 ustayla konuştum teyit ettiler.
Bu tür bilmediğimiz konular yada bildiğimiz bile olsa bizim bilmediğimiz konular olabilir paylaşırsanız sevinirim. Mesela lastik havaları mesela ayak koyma bölgesinin konumu, kullandığınız yağ, zincir yağı, zincir temizleme spreyi vs... tümü aslında çok değerli bilgiler ama hepimizin eksik olduğpu bir nokta mutlaka olacaktır.
Bu arada fren maneti için servisle görüşeceğim haklısınız... orjinal taktırmak en mantıklısı...
hoca yanlış hatırlamıyosam sen motoru sıfır almıştın fren manetini napcaksın
kapıdan gecırırken sağ manet topuzunu kırmıs
Sırf topuz yok diye değiştirmek mantıklı mı sizede sorayım aslında görünüş pek hoş değil ama bütün parmaklarım sığıyor sadece topuzun olmadığını düşünün aslında bu topuzun işlevi görevi nedir merak ettimvarmı bilen nedir topuzun görevi?
ozan fren işi bu sakata gelme sıfırdan şaşma (=
Herkeze Meraba Diye Basliyim.16 yasdımdayım cbr 125 almayı dusunuyodum ama gt250 r almaya karar verdım temiz bi gt250 r almayı dusunuyorum alınca bınıceksın 5000TL nakıtım var nasıl bı para gt250 ıcın sızden fıkır almayı dusunuyorum tesekkürler.
Sırf topuz yok diye değiştirmek mantıklı mı sizede sorayım aslında görünüş pek hoş değil ama bütün parmaklarım sığıyor sadece topuzun olmadığını düşünün aslında bu topuzun işlevi görevi nedir merak ettimvarmı bilen nedir topuzun görevi?
peki bu maneti ben mi sipariş ediyorum yoksa servise soylesem onlar getirir mi? Çünkü 10 Tlde kargo masrafı oluyor eğer ben sipariş edersem gerçi serviste aynı yogurdu yiyecek![]()
Bu kuralkan ile pazarlık etme şansımızda yokadamlar gelsin paracıklar diyorlar resmen...