Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

e zaten 2006 model ve 2007 modelın garantısı zaten kalmadı kı artık..

Dostum 2006 modelin garantisi kalmamış olabilir ama 2007 model motorun babalar gibi 1 yıl daha garantisi var.
Beni ilgilendirmez Global motor distribütörlüğünü Kanuni 'ye kaptırmış, artık parça alıyormuş alamıyormuş... Bana ne ya? Böyle saçma bir şey mi var? Bana mı sordu yurt dışından bu motorları getirirken? Tüketici kanunlarına göre yurt dışından getirilen en ufak elektronik eşyanın yurt içinde bilmem kaç ilde servisi olması gerekir ve EN AZ 2 yıl garantili olmak durumundadır...

Senin bu söylediğini maslak sanayideki servis de söyledi, yırt at o garantiyi çöpe diye, ama açıkçası bunları çok cahilce konuşmalar olarak buluyorum. Şimdi mahkemeye versem hakim anlamaz hyosung motor global'e parça yolluyomuş yollamıyomuş, getirdin bu motoru 2 yıl garantisini sağlamak zorundasın der verir hükmünü.

Ha bunu sadece kendi motorum için de söylemiyorum, tükeci olarak haklarımızdan bir haber olduğumuz çok belli, lütfen biraz hakkımız olanı arayalım kimse de kimseyi salak yerine koyup mağdur bırakamasın...

Dostum 2006 modelin garantisi kalmamış olabilir ama 2007 model motorun babalar gibi 1 yıl daha garantisi var.
Beni ilgilendirmez Global motor distribütörlüğünü Kanuni 'ye kaptırmış, artık parça alıyormuş alamıyormuş... Bana ne ya? Böyle saçma bir şey mi var? Bana mı sordu yurt dışından bu motorları getirirken? Tüketici kanunlarına göre yurt dışından getirilen en ufak elektronik eşyanın yurt içinde bilmem kaç ilde servisi olması gerekir ve EN AZ 2 yıl garantili olmak durumundadır...

Senin bu söylediğini maslak sanayideki servis de söyledi, yırt at o garantiyi çöpe diye, ama açıkçası bunları çok cahilce konuşmalar olarak buluyorum. Şimdi mahkemeye versem hakim anlamaz hyosung motor global'e parça yolluyomuş yollamıyomuş, getirdin bu motoru 2 yıl garantisini sağlamak zorundasın der verir hükmünü.

Ha bunu sadece kendi motorum için de söylemiyorum, tükeci olarak haklarımızdan bir haber olduğumuz çok belli, lütfen biraz hakkımız olanı arayalım kimse de kimseyi salak yerine koyup mağdur bırakamasın...

dedıklerıne katılıyorum fakat

garantı nedır sadece parcadır ampulde parca krankta parça. ama ne ambulu nede krankı vermek ıcın can atmıyorlar vermemek ıcın ugrasıyor adamlar nedense.. mahkemeye basvuracan bekle 6ay..

Allah gostermesın cok buyuk parca harıcı garantıye gıtmek ıstemıyorum..

nedı bu buyuk parca gosterge devır saati vb. gibi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BAKIMLARINI YAPTIR AMA MUTLAKA KANUNİNİN GARANTİ İŞLEMİ İYİDİR YANİ PARÇALARI VERİR :cat:

Tabii ki bir ampül için belki bunlar değmez ama..
Mesela benim hız sensörüm bozuldu, digital ekran çalışıyor ama hızı göstermiyor doğal olarak, ayrıca kilometre sayacı da ilerlemiyor. Fiyat sordum 130 euro gibi bişeyler söylediler. Garantiden olmuyor mu dedim olmuyor dediler, sarf malzemesi kategorisine giriyormuş. Zaten ne zaman garantiye sokmak istemezlerse bunu diyorlar, komik :) Hee peki dedim, geçtim. Ama aslında öyle olmadığını çok iyi biliyorum, hız sensörü sarf malzemesi filan olamaz çünkü nihayetinde elektronik bir parçadır, debriyaj veya fren teli gibi metalden oluşan bir parça değil. Yani hadi bir düşünün bakalım, ben hatalı ne yapmış olabilirim ki ön tekerlekte bulunan hız sensörünü bozabilirim? (Tabii teker hiç sökülmediyse başka yerde...)
Yani demek istediğim bunlar garip garip bahaneler. Ama onların bahaneleri beni pek ilgilendirmiyor, sizi de ilgilendirmesin. Şimdi ben tamam cebimden vereyim 130 euro yeni elektronik sensör alayim, eee o alacağım parçanın en az 2 yıl garantisi olmayacak mı yani ? ;) Demek istediğimi anlayan anlamıştır. Eğer o parçanın kendine ait bir garantisi varsa benim motorumda takılı olanın da olmak zorunda, bu kadar basit.

Krank olayına gelince... Sanırım en derin mevzu bu, aslında yazacak çok şey var ama ben özetliyim kısaca. En ufak silindir/piston/krank probleminde "red-line yapmışsın" diye başlarından savmaya çalışıyorlar da o kadar basit değil işte. Bir defa bu motorlar 2007 de revizyona girdi, krank sorununu çözmeye yönelik değişiklikler yapıldı. Ve tabii en önemlisi devir kesici muhabbeti. Size şöyle söyliyim, şu anda benim motorumun üzerinde çıkıp o devir göstergesini red-line 'a sokmak hemen hemen imkansız gibi çünkü zaten sonuna kadar gaz açsanız dahi 10.000 in üzerine çıkamıyor devir.. Ha ben psikopatım, 5.viteste 10bin devirde giderken vites küçültürüm yine redline 'a girerim diyen kafadan sakat vatandaş varsa onu bilemem ama bu aynı zamanda çok da riskli olduğundan kimsenin bunu yapacağını zannetmiyorum...

Sonuç olarak, mahkemeye verip dava açma konusuna gelince. Olmayacak iş değil, vereceğiniz 500ytl taş çatlasa 1.000 ytl avukat masrafı, belki 1 yıl sürecek dava ama ne önemi var ki, 1 yılın sonunda tüm avukat masraflarınız + 1 yıllık faizler ve mağduriyet bedellerinizin hepsi fazlasıyla geri gelecek. Öyle evde oturup "yapacak bişey yok" demektense 500ytl ne yapılır edilir tanıdık bir avukat bulunur babalar gibi dava açılır, hiç olmazsa 1 yıl sonra yerinde sayıyor ve hatta iyice geriliyor olmaktansa bir anda motor sıfırlanır maddi kazanç elde edilir en önemlisi kimseye salak olmadığınızı göstermiş olursunuz ;) Bu tip firmalar da bir daha motor getirmeden önce 10 degil 30 defa düşünürler kimseyi mağdur edemezler...

yazdıklarının sonuna kadar arkasındayım. güzel özetlemişsim olayı ve tam benim düşündüklerim gibi.. :rendeer:

süsleyim biraz topicki :p

sinir oldum su kontak anahtarı yerı anahtardan dolayı çiizkler var gidonda oraya carbon renginde sticker ile örtecem hem tekrar anahtar surtukce stickerada bişi olmaz

DSC01454.jpg

DSC01456.jpg

DSC01453.jpg

DSC01457.jpg

Son düzenleme:
dostum eğer direksiyonun ordaki anahtar sürtmesiyle olan çizikleri diyosan aynıları bende de war yurt dışında çoooook güzel bi pad buldum tam orası için ve GT250R için fiyatı da güzel istersen 2 tane söyleyelim gelsin? ilgileniyosan linkini tekrar bulayim göndereyim sana

dostum eğer direksiyonun ordaki anahtar sürtmesiyle olan çizikleri diyosan aynıları bende de war yurt dışında çoooook güzel bi pad buldum tam orası için ve GT250R için fiyatı da güzel istersen 2 tane söyleyelim gelsin? ilgileniyosan linkini tekrar bulayim göndereyim sana

abi oraya pad kendimizde yapabiliriz yurt dısından gelesiye kadar yahu düz renk karbon renginde stiker ile cok basit bi işlem.. dukkandan cıkabılsem neler alacamda daha cıkamıyorum tank pad almam gerek bide.

ilan dursun satılırsa satarım satılmazsa binerim :wiinkk: çabuk sıkılacağımı dğşündüğğüm için şimdiden verdim lanı zararı yok nasıl olsa bedava :D

olm daha dün 1 bugün 2 ne kadar hızlısın öle :D azla yetinemeyen çoğu bulamaz ama yanlış harekent bunlar :D

arkadaşlar göstergeye garantiye girmez denmiş kesinlikle garantiye giren bir krank girer; kırmızı bölgeyi geçmiş bunlar uyanık para ödetme yolları malzeme özürlüdür .uğraştırırlarsa vallikte bulunan tüketici haklarına şikayette buluna bilirsiniz yada adamlar ilk arzada paranızı vermek zorunda her kuruşu, hatta siz ''0'' makina isteye bilirsiniz, bunları çok iyi biliyorlar ama türk insanının okumadınıda biliyorlar ona göre haklı iken haksız duruma düşmeyin biraz haklarınızda haberdar olun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar motorlarını otobüsle dik yada yatık şekilde ortalama 150 YTL ye başka bir şehire göndermiş.

Bende Ankaradan Denizliye kendi motorum için böyle bir şey düşünüyorum.
4 aylığına iş için orada olacağım, hava şartları da müsait. En azından orada binerim.

Yanlız, benimde aklıma TREN sanki daha güvenilir geliyor. Otobüs sallantı, vs. problemler...

İki seçenek içinde tecrübesi ya da önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.

kardes bıldıgım kadarıyla tcdd artık trnledemotorlu tasıt tasımıcagnı bıldırdı ama tam emın deılım ıstersen bı arastır ama en guvenlısı ve en rahatı tren bna gorede....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar