Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Arkadaşlar selam :) Ben nexusumu sattım, sizden biraz fikir alayım dedim. Vitesli motora geçiş aşamasındayım. Kafamdaki modellerden biri de GT250R. Amacım 1-2 sene bununla oyalanmak ve sonra daha büyük cc bir Naked'a geçiş yapmak. Aslında direk olarak 2004 ve sonrası Fazer almak istiyorum ama aletin seriliği beni korkutuyor. İki tekerde 30.000km den fazla tecrübem olsa da bu tecrübeyi sürekli olarak otomatik makinelerde yaptım. Vitesli de kullandım ama yine de kendimi eksik hissediyorum bu konuda.

Neyse gelelim konumuza :) Videolarda gördüğüm kadarıyla GT250R gayet seri sanki? Kafamda hep acaba nexusun seriliğini gücünü arar mıyım şüphesi var. Hiç kullanmadığım için canlandıramıyorum kafamda. En çok merak ettiğim konu ise tercih yaparken enjeksiyonlu S&T mi yoksa karbüratörlü Hyosung' mu tercih etmeliyim? Aslında yeni teknoloji olması ve daha ekonomik olması açısından S&T düşünüyorum. Bir de bu makinelerin krank kırma gibi bir kronik sorunu olduğunu biliyorum, eski hyo larda yani. O da redline da çok zorlanırsa sanırım.. Yenilerde devir kesici varmış çünkü. Bunun dışında ciddi sorun yaşayan var mı?

Uzun lafın kısası, ben beni yolda bırakmayacak bir makine istiyorum. Yeri geliyor haftasonu çıkıyorum, 1000km. yol yapıp dönüyorum çünkü. GT250R'a bu konuda güvenebilir miyim? He bir de unutmadan, konfor nasıl? :mrgreen: Kaç km sonra tutulmaya başlar sırtım belim? :) Ya da tutulur mu ki? :wiinkk:

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

bakımada gerek yok değilmi akileus?ayrıca benzini yağsız koyuyoruz değilmi.yeni aldım da o yüzden soruyorum saçma gelmesin sana.çok teşekkürler

bakıma gerk olmaz mı...motor bakımını soruyosan var tabi...yağını değiştir ollmadı..sağda motorun üste yağ yeri var oradan motorun yağı varmı yokmu belli olur...benzini yağsız koy bunlar 4 zamanlı....sadece benzin yani...aman..

akileos 4.levent te nerede oturuyosun ben celıktepede oturuyorumda goruselım ıstersen

Arka canta demiri

Evet arkadaşlar tatile gidicem için kendi çabamca arka demir yaptım ama bence süper oldu bakalım beğenecekmisiniz.sırf marka olacak diye bir gidiş dönüş için yüzlerce euro yada dolar bana cok geldi acıkcası ama alanada karışmam yorum yapmam
bu arada depoda bulunan stıckerleri sagolsun kemalettinin garajında hallettık sıfır gıbi oldu Bu arada arkadaşlar motorumu satıyorum link aşağıda
http://www.sahibinden.com/bu_fiyata_baska_yokkkkk-34WQQaXQQ15766254WQQpXQQdisplayitem
ilan numarasıda :15766254
stickerleri söktüm ve depoda hiç iz yapmadı Fiyat forum üyelerine geçerli değil ama : ))

s7304095.jpg

s7304086.jpg

s7304084.jpg

Son düzenleme:
Atlantic;

elimden geldiğince yardımcı olayım

1-GT 250 R seni yeterince tatmin eder, nexus olsun burgman olsun scooterden racinge geçiyorsun

2-ST Kanunilerde devir kesici falan yok

3-ST ler enjeksiyonlu

ama, 250 cc makinada enjeksiyon o kadar fazla yakıt tasarrufu yaptırmaz.
Sonra, karbüratör tıkansa veya ayarı bozulsa yaptırısın temizletirsin.Enjeksiyon bozulursa ne yapacaksın, beyin değişir, bir dünya para.

4-"Bir deli kuyuya taş attı, bin akıllı çıkartamıyor" misali, Global motorla S&T MOTORS mahkemelik olunca Türkiye distribitörlüğünü Kanuni aldı, ama, mahkeme devam ettiğinden motoru HYOSUNG olarak getiremiyorlar, ST kanuni olarak getiriyorlar.
Bu motor bütün dünyada hatta ABD'de bile HYOSUNG olarak satılıyor, sadece Türkiye'de ST kanuni

5-Krank kırma, genellikle söylendiğine göre 2007 ve öncesi motorlarda var, 2008 den itibaren yok.
Krank millerine artık gerektiği gibi ısıl işlem uyguluyorlar, ucuza kaçmıyorlar.
krank kırmak senin elinde, unutma ki; altındaki motor 250 cc.Öyle 600 cc gibi Baooo sesi vermez, 600 cc gibi fırlamaz ama seni tatmin eder.

6-Ben ilk uzun yolumda, 140 Km yol yaptım 2 mola vermiştim, şimdi ise aynı yolu hiç durmadan gidebiliyorum, oturuuş pozisyonu değişik olduğundan ilk başta zorlanırsın ama, zamanla alışırsın.

Son sözüm; 250 R yi sana tavsiye ederim, ama St olur ama HYOSUNg olur, sonuçta tek fark; göstergelerinde çok küçük değişiklik var, ve ST enjeksiyonlu, ama 250 cc makinada enjeksiyon sana ancak ancak km de 10 kr kazandırır, belki de daha az.

Son düzenleme:
forbit dostum sen bursadamısın.ben mardindeyim peder bursada bende yaklaşık 7-8yıl bursada kaldım ve bu ara tatil düşünüyorum bursadaysan gelrim yanına atları motora yalovaya çakocanın yanına ne dersin :cat:

iyi olurdu kardeşim ama ben buara kullanamıyorum makinayı parmakta dikişvar, daha iyleşmedi :( ama ben 25 ne kadar buralarda olurum bir aksilik cıkmazsa bi ist. yapıcamkısmetse mont filan bakıcam sonrada bingöl yoluna iş başı malum gelirssen numaramı veriyim ara beni burda olursam görüşürüz kardeşim, olmadı ben mardine gezmeye gelmeyi düşünüyorum uzun zamandır ben sana uğrarım:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:41 PM ----------

hocam, şunların güzelliğine bakar mısın? :)

http://www.rizoma.it/Prodotti/ProdottiUniversal.cfm?ID_categoria=6&IDSez=1

lux model olanlar 200 liranın üzerinde ama sport line olanları 100 liranın az biraz üzerinde bulmak mümkün...

hakketen iyimiş dostum taksit olayıyla alına bilse o fiyattan alınabilir gibi, ama güzeller gercekten

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:47 PM ----------

Yağ Filtremi aldırdım İST dan; bi de yağ alayım da 4ooo bakımımı yapayım bari :)

Başka napacağız arkadaslar? Yağ Yağ filtresi değişmek dısında ?

slm kardeşim bende 3400 deyim ama makinayı bingöle götürücem orda bakıma sokmak problem olmasın diye burda halledeyim diyorum 4000 bakımını, yağını, filitresini, bujileri, alıp gitsek garantide o şekilde yapıyolarmı, birde ne marka önerirsiniz söylerseniz not alıyım, olmadı alıp bingölde değicez dicem ordaki elaman motoru ilkdefa görücek anlarsa ne alaaa :) buarada bursada sordum yağını 20tl filtresinede 25 dedi sanırım uygunmudur ildefa değişicez bilgim yok pek

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:05 AM ----------

buarada arkadaşlar istanbulda nerde düzgün vede uygun montlar buluruz ?

Feyizoglu.com dan kargo ile de aldırabilirsin kıyafetlerini :)

Yağ filtrsi 15 TL ben aldm Motovizyondan! Yağı da 21 TL :)

Al orda yapar usta rahat ol :)

arkadaşlar karbüratör kapış iğnesi kırılmış.ben bursadayım istanbuldan nerde bulabiliriz?nolur yardım edin???2007 model hyosung gt250r motorum.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Atlantic;

elimden geldiğince yardımcı olayım

1-GT 250 R seni yeterince tatmin eder, nexus olsun burgman olsun scooterden racinge geçiyorsun

2-ST Kanunilerde devir kesici falan yok

3-ST ler enjeksiyonlu

ama, 250 cc makinada enjeksiyon o kadar fazla yakıt tasarrufu yaptırmaz.
Sonra, karbüratör tıkansa veya ayarı bozulsa yaptırısın temizletirsin.Enjeksiyon bozulursa ne yapacaksın, beyin değişir, bir dünya para.

4-"Bir deli kuyuya taş attı, bin akıllı çıkartamıyor" misali, Global motorla S&T MOTORS mahkemelik olunca Türkiye distribitörlüğünü Kanuni aldı, ama, mahkeme devam ettiğinden motoru HYOSUNG olarak getiremiyorlar, ST kanuni olarak getiriyorlar.
Bu motor bütün dünyada hatta ABD'de bile HYOSUNG olarak satılıyor, sadece Türkiye'de ST kanuni

5-Krank kırma, genellikle söylendiğine göre 2007 ve öncesi motorlarda var, 2008 den itibaren yok.
Krank millerine artık gerektiği gibi ısıl işlem uyguluyorlar, ucuza kaçmıyorlar.
krank kırmak senin elinde, unutma ki; altındaki motor 250 cc.Öyle 600 cc gibi Baooo sesi vermez, 600 cc gibi fırlamaz ama seni tatmin eder.

6-Ben ilk uzun yolumda, 140 Km yol yaptım 2 mola vermiştim, şimdi ise aynı yolu hiç durmadan gidebiliyorum, oturuuş pozisyonu değişik olduğundan ilk başta zorlanırsın ama, zamanla alışırsın.

Son sözüm; 250 R yi sana tavsiye ederim, ama St olur ama HYOSUNg olur, sonuçta tek fark; göstergelerinde çok küçük değişiklik var, ve ST enjeksiyonlu, ama 250 cc makinada enjeksiyon sana ancak ancak km de 10 kr kazandırır, belki de daha az.

İlginiz ve bu ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Hız delisi bi insan değilim zaten, motorun krankını kıracak kadar yüklenmem kesinlikle. Bugün bir tane 2008 model 5800km de bir S&T ye baktım. Fiyatta da anlaştık. Yarın noter satışını yapıcam hayırlısıyla. Bir de kullanma fırsatım oldu, gayet iyiydi. :) Dediğiniz gibi şimdilik gyet tatmin edici geldi bana. Kaldı ki ben bu makineyi tamamen geçiş ve vitesliye alışmam için satın alıyorum. Super sport tutkum yok, bu makineden sonra gidipte 600RR falan almicam. Benim tek tutkum 2004 ve sonrası Fazer :) Tekrar teşekkür ederim, kazasız sürüşler... :rendeer:

bu motor ile ilgili tüm yorumları okudum. estetik olarak iyi olan bu motorum genel anlamda iyimi kötümü olduğunu inanın anlayamadım. % 50 - % 50 ...

arkadaşlar nolur bir yardım edin.motor yatıyor 5 gündür.arkadaşlar karbüratör kapış iğnesi kırılmış.ben bursadayım istanbuldan nerde bulabiliriz?nolur yardım edin???2007 model hyosung gt250r motorum

Atlantic;

Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım, sana da kazasız belasız sürüşler.
GT 250 R'ın şimdiden hayırlı olsun.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar