şöyle bir senaryoya ihtimal veriyorum:
bu motorların ısındıktan sonraki normal rölanti devri 1,6 ve 1,4 arasında. soğukken kontağı ilk çalıştırdığında 2 ile başlıyor ve ısındıktan sonra beyin deviri 1,6 ya düşürüyor. tamamen ısındıktan sonra da 1,4 ve 1,6 arsında duruma göre değişiyor. rölanti 1,4 e düştüğünde yeterli elektrik akımı sağlanamıyor (olabilir) ve dolayısıyla benzin pompası yeterli basınç ile yakıtı enjeksiyona iletemiyor olabilir. elektrik sistemi yüklü (uzun far, stop lambası, sinyaller açıkken) ve yüksüz ( far kapalı, frene basmayarak / stop lambası için) vaziyetteyken ayrı ayrı voltaj ölçümü yapmak gerek.
bu nereden aklıma geldi. şiddetli yağmurda sırıl sıklam olunca motorum bahsettiğin gibi rolantide stop etmeye başladı, kuruyunca geçti. sonra ben aynı şartları sağlayabilmek için her yerini ıslattım. özellikle kablo bağlantı yerlerini. kuruyken ölçtüğüm voltaj normalken, ıslatınınca ekstradan araya bir devre eklemişim gibi (misal sisfarı) emilmeye başladı. tekrar kuruyunca yine normale döndü. motor rolantide yağmur suyundaki gibi stop etmedi. ama bunu yerde ve havadaki kirle karışmış ve iletkenliği artmış yağmur suyuna bağlıyorum. aksilik olmazsa bu hafta sonu kablo bağlantı yerleri ve konnektörleri sıvı conta, plastik silikon gibi şeylerle suya karşı yalıtmayı düşünüyorum.