far guzel olmustu motoru satmayamı karar verdın sahıbınden.comda aynı resımler varda
Son düzenleme:
far guzel olmustu motoru satmayamı karar verdın sahıbınden.comda aynı resımler varda
evet önümüzde ki sezona yeni bir motorla girmeye karar verdim..o da yine gt 250 olur herhalde
Hayırdır neden sattın motoru? Aynısını almak için mi yoksa?)))p
motorda masrafmı vardı fıat bayagı dusuk gıbıydı ılanda kalkmıs sanırım satıldıhayırlı olsun alanada satanada
Ne kadar dolandırıcı bi millet olduk yahu hangi ilana baksam 10binde motorlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...orunu-yoktur-temiz-ve-bakimli-41317055/detay/
2006 model motor 11binde olurmu yahu el insaf hani sildirdin az sildir
hacım o motor sanırım r
önden hiç resimi yok dikkatimi çekti.r sa ve comet olduysa otomatikman kazalıdır diye düşünüyorum.
Merhaba sevgilli gt 250 comet kullanıcıları
Benim ASYA AS 200GY-TAY model cross motorum var ve son zamanlarda çok sorun çıkarmaya başladı.Daha 3800 km'de..Satmaya karar verdim ve gönül isterdiki Yamaha XT600E KAWASAKİ KLE 500 VEYA KLR600 almak fakat maddi durumlar el vermiyor.Comet aklıma geldi daha önce SS modelini bayağı araştırmıştım.Bütçem 4000 civarı, sizce bu miktara temiz bir comet bulabilir miyim? Servislere gitmekten sıkıldım.Bakımlarını zamanında ve iyi yaptığım sürece sorun çıkarır mı acaba?
Ne kadar dolandırıcı bi millet olduk yahu hangi ilana baksam 10binde motorlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...orunu-yoktur-temiz-ve-bakimli-41317055/detay/
2006 model motor 11binde olurmu yahu el insaf hani sildirdin az sildir
Hocam bu konuda topic açtım ama size özel olarak sorayım.Selamlar. Bir süredir yoktum ortalıklarda. Herkesin keyfi yerindedir umarım.
Benim makina 24,600 km oldu. Almayı düşünenler için söyleyeyim bu kilometrede bir makinada neler değişir bilgileri olsun. 2005 model makinam. Ön arka lastik 550 lira. Çift alırsanız belki daha ucuza gelir. Ayrı zamanlarda aldım ben. Debriyaj balataları değişti işçilikle 150 lira tutuyor. Geri kalan ufak tefek şeyler. Filtreler , benzin musluğu gibi şeyler çok para tutan şeyler değil. Alacaklar çok masraf edermiyim diye düşünüyorlarsa en çok parayı lastikler tutuyor. Onun dışında motorun hemen hemen çoğu parçası ucuz diyebilirim. Amortisör değiştirdim. 275 lira sıfırı. İkinci eller 200 civarı. Ben 200 e aldım ama işlem görmüş. 3ün beşin hesabına bakmayın sıfır alın yada tamir oluyorsa tamir ettirin derim.
5 aydan fazla oldu alalı. Son 1-2 aydır pek gezmiyorum. Mayıs ayında almıştım o zamanlar 19 binlerdeydi. 3 ayda 3 bin kilometre yaptım. Almayı düşünenler ve maddi gücü büyük makinalara el vermeyenler comet modelini tercih etmeliler. Sorun çıkartmıyor diyemem ama çözümsüz şeyler değil. Ufak ufak masraf yapmayı göze alsınlar özellikle 2008 aşağısı modeli tercih edenler. 2008 üzeri sorunsuz diyemem çünkü 2006 model bir makina 2008 model bir makinadan daha temiz olabilir.
Yakıt tüketimim ortalama 5 litre. Egzozum stock değil o yüzden o 100 km de yarım litre artırıyordur yakıtı. Devirli kullanıyorum. Alan egzoz değiştirmesin. Ben olursa model yükseltir yada sıfır alabilirsem kesinlike değiştirmem egzozu. Uzun yolda kafa şişiriyor![]()
Merak edilen birşey varsa bildiğim kadarı ile yanıtlamaya çalışırım. Az çok bütün parçaların fiyatlarını biliyorum değiştire değiştire öğreniyor insan![]()
Bugün 50-60 kilometrelik bir yol yaptım. Lüleburgaz-Alpullu arası. Giderken 120-130 gittim çünkü 1 ay önce burada radara girmiştim. Radar yoktu dönüşte bayağı limitlerde kullandım. Artçı ve çanta ile 150 den aşağı düşmedim yol boyunca. Düz yolda 170 ile 45 saniye kadar bozmadan gittim. Şunu anladım. Bu makinada en verimli dönem motorun ısınmış olduğu zamanlarda oluyor. O yüzden motorunuz sıcak değilken performans sürüşü yapmayın.
170 km ile giderken devir saatim 10.900 'lerdeydi. 160 km/h ile 10,500 devir çeviriyor. 100 km/h ile 6500dd , 120 ile 8000dd çeviriyor.
Makinam Comet , 2005 model ve karbüratörlü. Bu şekilde 150-160+ kullanımda 5,5 litre yakıyor. Egozum açık smokhead egzoz.
Sonuç olarak bu makinanın karbüratörlüsü de alınabilir. Egzozum stok olsa yarım litre az yakarım. Karbüratörlü çok mu yakıyor sorusunun bence kesin bir yanıtı yok. İyi ayarlanmış karbüratör ve ekonomik kullanmasını bilen bir kullanıcı enjeksiyondan daha az yakabilir.
Büyütmeyi düşünenler yine az yaksın diye 650cc tek yada çift silindir makinalara yöneliyorlar ancak 600 lük 4 silindir bir makine ile 650 cc çift silindir bir makine performans kullanımda yakıt en fazla 100 km'de 2-3 litre fark eder. Ben de ER6N yada XT660 MT03 gibi makinalar düşünüyordum ancak onların süratleri belli. Yapacakları 200km/h belki biraz daha fazla. O yüzden 4 silindir'e korkarak çok yakar içer gibi yaklaşmak çok doğru değil diye düşünüyorum.
Honda 1100XX normal kullanımda ki bu 100-120 kilometreler için 4,5 litre civarı yakıyor. Belki daha da düşebilir. Ama bu makina ile 270-280 kulanırsanız 12-13 litre yakacaktır 100km'de ki bu da hakkıdır.
Ateşlemede gecikme, rölantide saçmalama yaşayanlar senkron ayarı yaptırsın. Açık hava filtresi kullananlar hava ayarını tutturmakta zorlanıyorlar.