Oturuş pozisyonu ile ilgili olarak,
Öncelikle motoru sabit tutmanız gereken yer, dizleriniz.
Kaydırmaz yapışkanlardan alsanız da almasanız da bu motoru düz yolda dizlerinizle tutuyor olmanız gerek.
İkinci alan karnınız. Karnınız dizlerinizden aldığınız destekle üst vücudunuzun serbest kalmasını sağlayacak kadar kasılmış olmalı.
Diğer önemli nokta kollar. Kollar rahat ve hiç bir ağırlık taşımıyor olmalıdır. Sadece parmak uçlarınız ve avcunuzda güç olmalıdır.
Kollar bükük ve serbest olmalı. Yoksa kısa mesafede bile çok ağrır kollarınız ve beliniz.
MOtora uygun bel pozisyonu bana göre tam dik sırt biraz eğik oturuştur. Ama kollar dediğim gibi serbest ve kırık olacak.
Omurganız biraz eğikse belinizde ağrı yapıyor.
Bunun dışında, virajlarda ve yolda gaz kontrolü ile direksyonu hafifletebilirsiniz.
Benim makinemde virajda direksyon içe kendi dönüveriyor ağırlığı ile. Azcık gaz açarak, kaymak gibi çıkabiliyorum virajdan hiç bir fazladan güç uygulamadan. Eğer çok yavaşsam veya hızlıysam viraja göre ayarlamam gerekiyor gidonu. Bu da demek ki bir yerde yanış yapıyorum demektir. (trafik durumları hariç)
Motorunuzla zaman geçirip onu anlamaya çalışmak çok zevkli. Yollar sakin ve kuruyken çıkıp gazlamak muhteşem.
Bugn şehir içi 100km'de 7.5litre yaktı. Tüm bakımları yeni yapıldı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:12 ----------
Bu arada bakım demişken,
Ugur hocamdan aldığım makineye biraz bakım yaptırdım.
Yapılanlar/Değişenler şu şekilde;
- Hava filtresi (Honda)
- 10-40w yağ değişimi
- Yağ filtresi
- Debriyaj ve Fren hidrolik yağları
- Ampüller
- Amortisör keçeleri
- Amortisör yağları (10w),
- Ve boya koruma işlemi uygulandı
Şuanda sıfır gibi oldu. İlk aldığımda amörtisörden dolayı ön teker geziyordu yol bozuksa, şuanda jilet gibi oldu.
Muhteşem bir alet. Çok zevkli. Umarım herkes gönlüne göre bulur sürer
Çantaları da aldık bugün hocamdan.