Tunçbilek seninde söylediğin gibi km'ye çok fazla takılmamak lazım. Aramızda birinin motoru 140 bin km'yi geçmişti, hâla da saat gibi kullanıyodu sonra sattı mı bilmiyorum ama şunu söyliyebilirim ki vfr kullanıcısı o saydığınız cbr600f ve gsx650f gibi motorların kullanıcısından çok daha bilinçlidir.
sahibinin motoru kullanmana izin vermemesini doğal karşılamak lazım. sonuçta 230 kiloluk bi makina, daha önce cbr kullanıyodum vs. desen şahsen bende vermezdimçünkü devirmesi çok kolay ama geri dönüşü yok otomobil olsa yine neyse boş yolda al bi tur at derim ama dengeni kaybedip devirsen ve sonra ya neyse diğer motorlara da bakiyim şansın yok o motor alınacak arkadaş :mrgreen:
fiyat konusuna gelince sıfırı 18-19 bin euro sanırım ona göre yıl ve km'yi düşersek ortalama bi rakam çıkarılabilir ama çokta bişey bekleme çünkü V motor ABS-DBS Vtec olan ve suport toring adını bu kadar hakkıyla veren makina ben bilmiyorum açıkcası. çantaları da varsa tadından yenmez :thumleft:
Haklısınız. VFR kullanıcıları biraz daha bilinçli oluyor. Sanırım Cbr 250 de kullansam, birazcık o bilinç var ki, bu motor beni cezbetti. Yoksa Hyosung 250 filan alırdım zaten. Bence insanlar motosikletlerine göre değerlendirilmemeli. Bu dış görünüşe göre yargılamaktan daha da hatalı bir yargıdır.
Daha önceden benim piste çıkıp gazlamışlığımda vardır pist motorlarıyla (aynaları farları olmaz onların, motorunun davranışları vtec'e benzer, yurtdışında motosiklet mağazasında çalışmışlığımda.
Cbr 250R almamın sebebi, az yakması ve trafikte kaçacak kadar güçü olmasıdır ve fiyat-performans olarak muhteşem bir motor olmasıdır.
Ama işim gereği seyahatlerimi arttıracağım için VFR daha uygun bir makine benim için. Benim işim gezmek gezdirmek
Ha istediğin kadar işi bilen birisi ol, o motorun düşeceği varsa, ayağın kayar, toprakta durursun, yağa denk gelirsin vs.. zaten düşer
O zaman o başka. CBR ile arasında 50-60 kg fark var. Hiç tecrübesiz olsam dahi, korkulacak şey ağırlık değil, gaz tepkisidir.
Ama diğer taraftan insan 20bin tl'ye yakın para vereceği makineye, ta kalkıp marmara denizinin bir ucundan diğer ucunda başka bir şehire bakmaya gitmişse, 1 gününü buna ayırmışsa, hele motorla gitmişse oraya, ona sen binemezsin denmez. Saygısızlıktır. Motor sağlamsa, uygun şartlarda bence verilir, sürdürülür. Sonuçta söz konusu adam motoru satın alacak kişi. Kiralamayacak yada emanet almayacak zaten
Fiyat konusunda bir şey demiyorum, serbest piyasa herkes istediği fiyatı yazıyor. Çok da bişey deme hakkımız yok aslında eleştirsek de.
30bin tl isteyen adam var şuan ikinci elde
YANAKADAM;
Güle güle kullan gerçekten temiz duruyor makine, Tur camı güzelmiş
Gerçekten temiz istediğim kriterlere uygun bir VFR bulamamaktan çok yoruldum. Yoksa başka makineye bakmam.
Bakalım, her an sürpriz olabilir
Yeter ki Istanbul tayfası hazır olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:38 ----------
Not: Hyosung örneği, marka yada kullanıcı sebepli bir örnek değil, o motorun bastığında daha hızlı gitmesi ve 600lük gibi görünmesinden dolayıdır. Genel olarak yüksek hacimli SS tarzı motorlara geçiş yapan bir kitlesi olmasındandır. Yanlış anlaşılma olmasın