Ankara'dan Merhaba arkadaşlar. Şehirler ve milletler arası bir enduro (honda-VARADERO) kullanıcısı olmamın yanında, şehir içinde scooter ımı kullanıyorum. Yıllarca activa kullandım. Son 7 aydır ps150 im var. Fark ne: masrafı bana en az 5-10 katı arası (mesela activa mın ön siperlik camı 20 tl'ydi, beyaz ps imin 250 tl. vs.) Ama arada sürüş kalitesi derseniz çok fark var. Motosiklet kullandıgınızı hissediyorsunuz.
Bazı arkadaşlar forum da gördüğüm kadarıyla maksimum süratinden bahsetmişler. Benimki çok rahat 100 hadi 110 km/saat yapıyor. Ama abartılı 120 ve üstü için yokuş aşagı saldım bayıra.. gerekiyor. Buna ilave yakıt sarfiyatıda değişiyor: rodaj a uydugum ilk günlerde 230 km 6.3 lt gibiydi. Rodaj tamamlandıktan sonra hem şehir içi dur kalk, hemde seriliğinin verdiği biraz hızlı gitmekten (ortala 70-80) dolayı bu skoru bidaha görmedim.
6. lt ile 170-190 arası gitmeye başaldım.
Kullanması keyifli. Frenler kuru yol, yada yagmur dan yıkanmıs yolda iyi ama yeni su birikintisinin oldugu alanda büyük makinamda bile yaşamadıgım sıkıntıları yaşattı. çok kolay kayıyor.Belki orijinal IRC lastıklerinin kaucuk miktarı az, bundan dolayı ilk ıslaklıkta viraja hafif yatırıp girdiğinizde direkt kayıyor.
Kara kara düşündüğüm bir durum vardı: LASTİK ama kış için. Kışın ne olacak. yagmurlu havada ACTIVA larımı kıyafetimi kuşanıp umursamadan her zaman keyifle kullandım. Hatta kar tipi lastiklerle (yerli IRC ler) karda vede buzda çook kullandım. Peki ps neyapacak? Kışlık lastik araştırdıgımda michlen, pirelli metzeler de honda ps 150 için uygun dişli tip lastik olmadıgını gördüm. ""Bu konuda sizden destek almak istiyorum"". Şu gecmiş bir iki senede ne lastik kullndınız. http://www.sip-scootershop.com sitesinde IRC nin tam kartipi hatta vakumlu modeli var. Almanya da bi elektronik magaza.
Tekrar merhaba diyorum.
evet katılım çoğaldı sonunda ve bu çok sevindirici birşey
harbiden keşke michelin olsaymış
motorcu48 o bölgenin resmini koyarsan sevinirim
Merhabalar,
Öncelikle Honda'nın web sitesi yenilenmiş, tabi PS 150 nin sayfası da.
Vitesli motorumu yeni sattım ve tarz değişikliğine gittim, şimdi bu motor ile ilgileniyorum. Forumunuzdan epey şey öğrendim; foruma yazan, bilgi veren herkes sağolsun.
Ancak PS nin bagaj hacmine dair pek bilgi yok. Sele altı bagaj nasıl ? Kapalı kask vs alır mı ? Bir de ön grenajda küçük bir torpido gözü var gibi geldi bana, doğru mu ? Torpido gözü varsa onun hacmi nasıl ?
Teşekkürler ....
öncelikle birşey sorucam vitesli kullananlar genellikle scooterı sevmezler vitesli motorunuzu satıp niye scooter almak istediniz
Yanıtın için teşekkürler. Motoru şehir içi ulaşım amacıyla kullanıyorum, her gün yüzlerce trafik lambası, sıkışık trafik, özellikle rampalarda dur kalk işi vitesten bezdirdi beni. Scooter şehir içinde vitesli motorlara göre şüphesiz daha pratik oluyor ve bana daha güvenli geliyor. Önceden Honda today kullanmıştım 2 yıl kadar şehir içinde. Bir de işim gereği sıklıkla takım elbise giyme mecburiyetindeyim, scooter da grenaj yapısı dolayısıyla üstümü başımı kirletmeden konforlu seyahat mümkün ama vitesli ybr de pek olmuyordu.
İlandaki motor beyaz olmasa alabilirdim hemen, fiyatı uygun geldi. Ama gönlümde gri renk var.
adrion kardes eskı msjlardanmı baktın yazdıgıma ben unutmus gıtmısım bıle.aslında ps almak aklımın ucundan bıle gecmıyodu kı cbfmde varken ben dylanın hastasıydım gorunusu beate fılan benzıyo derdım bıde kullanan akrabam 120yı cok rahat yapıyo derdı.daha sonraları ps geldı derken dylanıda ulkeye getırmeme kararı aldılar bnde gene cbf derken kısmet bunaymıs ama hıcte pısman degılım heracıdan kullanıslı bı motorum var tıpı dylandan ıyı olmasada onun kadar tıplı genede zaten ıtalyadan gelıyo bızım motorumuz ordada pıaggıolar vespalar var tam bır scooter havası ordan gelıyo bızım motora tatlı bı scooter ıste fazlada bısı beklememk gerek![]()