Ankara'dan Merhaba arkadaşlar. Şehirler ve milletler arası bir enduro (honda-VARADERO) kullanıcısı olmamın yanında, şehir içinde scooter ımı kullanıyorum. Yıllarca activa kullandım. Son 7 aydır ps150 im var. Fark ne: masrafı bana en az 5-10 katı arası (mesela activa mın ön siperlik camı 20 tl'ydi, beyaz ps imin 250 tl. vs.) Ama arada sürüş kalitesi derseniz çok fark var. Motosiklet kullandıgınızı hissediyorsunuz.
Bazı arkadaşlar forum da gördüğüm kadarıyla maksimum süratinden bahsetmişler. Benimki çok rahat 100 hadi 110 km/saat yapıyor. Ama abartılı 120 ve üstü için yokuş aşagı saldım bayıra.. gerekiyor. Buna ilave yakıt sarfiyatıda değişiyor: rodaj a uydugum ilk günlerde 230 km 6.3 lt gibiydi. Rodaj tamamlandıktan sonra hem şehir içi dur kalk, hemde seriliğinin verdiği biraz hızlı gitmekten (ortala 70-80) dolayı bu skoru bidaha görmedim.
6. lt ile 170-190 arası gitmeye başaldım.
Kullanması keyifli. Frenler kuru yol, yada yagmur dan yıkanmıs yolda iyi ama yeni su birikintisinin oldugu alanda büyük makinamda bile yaşamadıgım sıkıntıları yaşattı. çok kolay kayıyor.Belki orijinal IRC lastıklerinin kaucuk miktarı az, bundan dolayı ilk ıslaklıkta viraja hafif yatırıp girdiğinizde direkt kayıyor.
Kara kara düşündüğüm bir durum vardı: LASTİK ama kış için. Kışın ne olacak. yagmurlu havada ACTIVA larımı kıyafetimi kuşanıp umursamadan her zaman keyifle kullandım. Hatta kar tipi lastiklerle (yerli IRC ler) karda vede buzda çook kullandım. Peki ps neyapacak? Kışlık lastik araştırdıgımda michlen, pirelli metzeler de honda ps 150 için uygun dişli tip lastik olmadıgını gördüm. ""Bu konuda sizden destek almak istiyorum"". Şu gecmiş bir iki senede ne lastik kullndınız. http://www.sip-scootershop.com sitesinde IRC nin tam kartipi hatta vakumlu modeli var. Almanya da bi elektronik magaza.
Tekrar merhaba diyorum.