motora değil de kobra lara talip olabilirim uygun bir fiyat olursa![]()
Muayne yok muayne yaptrmaya gtrcem orda sikinti ckar ama neyse sokup bakayim bi
muayene yokken satış nasıl yaptın....
Merhaba abiler ablalar bir sorum olacak, aşağıdada başka bir platformda bu motor hakkındakı yorumu paylaşacagım. Siz ne düşünüyorsunuz bu yorum hakkında? Birde yakıtı şehir içi ve uzun yol gerçekten 3 3.5 da kalıyor mu? Merak ettiğim bu..
Yorumda bu:
büyük beklentilerle, bir hafta süreyle test edip beğenmediğim, beni hayal kırıklığına uğratan motor. iyi özelliklerini biliyoruz; yakıt, ek taşıma kapasitesi, combine abs vs. ancak bu motoru almamak için geçerli sebeplerden bahsedersek:
ilk ve en büyük problem motor karakteristiği. düşük devirli motor avantaj gibi görünse de pratikte gerçekten rahatsız edici. devir aralığı çok kısa, çok çabuk hız kesiciye giriyor ve ne olduğunu anlamadan motor bir anda yavaşlıyor. yüksek devir sesi de olmadığı için beklenmedik bir anda devir limite dayanıyor. benzinli bir araba da aynı devirde limite ulaşması rağmen, zorlandığını, devirin yüksek olduğunu kullanıcıya hissetirir. bu motorda ise sanki 13000 devir varmış ama 6000 kesici konmuş hissi yaratıyor. aynı şekilde arabanızın 3500 de limitlendiğini düşünün. tam motorun gücünü vereceği devire yaklaşacağını düşünürken devir bitiyor. bu kullanımı sevenler de var ama göbekli ve emekli bir amca değilseniz veya ilk defa 150cc bir motordan geçmiyorsanız canınızı sıkacaktır.
devirden bu kadar çalınmış, karşılığında ise düşük devirlerde tork bekliyor kullanıcı fakat yok. 14000 devirlik fazer, 2500 devirde güç verebilirken bu motor sorun çıkarıyor. vites küçültmeyi gerektiriyor. yani hem düşük hem yüksek devir olmayan bu motorda kullanılabilr devir aralığında kalmak için sürekli vites değiştirmek gerekiyor.
yakıt tüketimi şehir içinde 4,5-5 litre civarı görünüyor. çok düşük bir değer değil çünkü; motor 700cc bir motor gibi gitmiyor. hız yükseldikce güç yetmediği için tüketim de artıyor. rüzgarlı bir havada 150km hızı geçemediğini birçok kere gördüm. bu hızlarda zorlanarak gittiğinde ise yakıt ekonomisi kalmıyor. dl650 ile nc700 150km hızla giderse dl650 çok daha az yakacaktır.
satış almaya gittik notere muayne sorun oldugunu sölediler cuma gunune kadar vekalet verdi motor sahbi parasını öedim geldim =)
dikkat et.. başka problemler çıkmasın...
Herkesin fikrine saygı duymak gerekir fakat yorumun sahibi motorun karakteristiğinden ziyade kendi karakteristiğini çözememiş bence. 18.000 devir çeviriyor diye kandırmışlar mı? Biraz araştırsaymış 6500devir gibi devirde kesicinin devreye girdiğini zaten bilirmiş. 20 küsür bin tl vereceksiniz hiç açıp araştırmaz okumaz mısınız? Tercihini baştan yanlış yapmış; motoru karalamamalı. Tercihi mt07, er6n, cb650f tarzı bir şey olmalıydı 600 veya 700'lük uygun bir şey istiyorsa.
Unutmamak gerekir ki bu motorun arkasında Transalp gibi Deauville gibi Varadero gibi efsaneleri yaratan bir ekip var ve mirası nc serisi devraldı gibime geliyor. Sağlam ve ekonomik. Avrupa ve Amerikada 12000km'de servise çağrıldığını, Türkiye distürbütörünün 6000km'de servise çağırdığını okumuştum bir yerde ne kadar doğrudur bilemem. He eksikleri yok mu? Eleştirilemez mi? Kesinlikle değil. Başta Honda'nın fiyat politikası çok kötü. Bu motorun Türkiye şartlarında peynir ekmek gibi satması gerekirken bir yılda 3 defa zam gördü motor. Euro ve dolara bağlayacaklar; şu an düşme eğiliminde fakat indirim göremedik.
Naçizane fikrimdir ama insan önce ne istediğini bilecek.
motoru tamirciye götürdüm bilyalar ve frenlerde sorun yok dedi ses hala yogun olarak geliyordu bilyaları değiştik ne olur ne olmaz diye 110 tl ye mal oldu . arka bilyalardada problem yokmus . ses lastikle alakalı olabilir dedi sesi tarif etmek gerekirse otobanda kamyonlardan yüksek bi ugultu gelir ya öyle bi ses . bakalım artık ne oalcak
Seger 50F 12V Low Tone 335 hz korna ile degisim. Orjinal kornanin sinek sesine gore seste artis ve kalinlik var. Sanirim orjinal korna 435 hz. Bilgi olarak hz degeri dustukce ses kalinlasir. Fiyat 15-20TL araliginda. Oto aksesuarcilarda.
Videosu:
https://www.facebook.com/gokhan.peker.50/videos/1002715826485975/
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.ne...=ca07f7c76bae41fd5022ec748af4ce90&oe=57809271
Lastikler fabrikasyon lastik orjinao dokanilmamis hic
Biirazdan muayneye sokucam islerim bittikten sonra resimleri paylasirim