Honda Honda MSX 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar çanta demiri işini halleden varmı bı ara konusu geçmişti cbr yada cbf in çanta demiri ufak bir oynamayla uyuyormuş yapan varmı

Cbr125 koruma demiri takılmıstı galiba bende istiyorum ama 160 tl cok bi para honda servislerine yakın bi arkadas varsa sorabilirmi belki aksesurları gelmistir Türkiye ye okulum basladığı için şirinevlere geçemiyorum hiç evi servise yakın olan bi arkadas sorarsa cok iyi olur

Okan uzun yol yaptıktan sonra bizimle de deneyimlerini paylaş, bende uzun yol yapmak istiyorum tabi endişelerim var. Bu arada Kırklarelili misin ? Öyleyse neresinden ? :)

Ne gibi endişelerin var uzun yol ile ilgili ? Eğer uzun yol sayarsan Yunanistan'a gittim ben msxle. 1500km civarı gidiş dönüş yol yaptık 3 günde.Yardımcı olmaya çalışırım.

Sele filesi alicam bende gorunum icin arka tarafta msx yazisida vardi

Pulsarla duke ayniymis oyle diyo herkez ktm isminden pahali heralde ama pulsar kullananlara soruyorum deli makina diyolar bakalim japondan hinte gecip uzulurmuyum diye düşünüyorum

Sakın ha....Pulsar ile Duke kesinlikle aynı değil...şase,frenler,amortisörler(ön-arka),motor bile farklı...Pulsar yağ kaçırır/terlereme yapar,viteste yokuş aşağı stop eder,denge sensörü zırıldar,zaman saatini kafasına göre sıfırlar....Bunların hiçbiri Duke de YOK....Sakın bulaşma derim...İYİ bişey olsa dövizin deli gibi arttığı dönemde fiyatı inmezdi/düşmezdi...

Tayfun iyi bir kardesimiz . Gencliginin vermis oldugu bir takim seylerden dolayi merak edip hevesleniyor . hepimizin bilgisi onu tatmin edecegini dusunuyorum . evet belki pulsarda siz sorun ysamissinizdir belki o yasamaz belki dahada zewk alir , ama tecrubeli insnalarin sozunude kesinlikle kulak ardi etmemek gerekir . Tayfun kardesim eyer aklinda gidip gelmeler oluyorsa madem paran varsa bir kere al saglam bir motosiklet al , senin icin Kawasaki ninja 250 yada Ninja 300 cok iyi bir kategoride . madem ileri surus dersi alacaksin, su 2 secenekten birini sec :) sakin gidipte ninja 250 SL alma sakin ve sakin oyle bi hata yapma . olduki alirsan normal ninja 250 al . dukede cok saglam naked favorierim arasinda :) pulsarla 2 sinin arasinda secim yapmayi sakin dusunme

Son düzenleme:
Ne gibi endişelerin var uzun yol ile ilgili ? Eğer uzun yol sayarsan Yunanistan'a gittim ben msxle. 1500km civarı gidiş dönüş yol yaptık 3 günde.Yardımcı olmaya çalışırım.

Uzun yola çıkarken yanına aldığın malzemeler lastik kiti vb ?

Ortalama hızın, diğer araçlar arasında sırıtıyor musun hız olarak ?

Birde rüzgar meselesi ben 3 - 4 defa çok ciddi rüzgara yakalandım 70 km hızda.
Rüzgar çok etkiliyor mu birde kaç saat arayla mola verdiniz ?

arkadaşlar çanta demiri işini halleden varmı bı ara konusu geçmişti cbr yada cbf in çanta demiri ufak bir oynamayla uyuyormuş yapan varmı

Ben cbr canta demirini yaptım ama ufak iş değil kendin yapacaksan jet taşı ve kaynak makinesi alman gerek facebook msx grubunda payaşmıştım resimlerini Ben kendim yaptım manzemem vardı hurdacıdan 5mm 10*20 sac aldım cbr montaşlancak yerini kestim sacı kaytatım montaj yapcagım yere yarleştırdım.İşaretleri aldım deldim :) tabi bi seferde oturmadı ama 1-2 saatte halletim 2 kişi yaptık bu işlemi maliyet

CBR canta demiri 50 tl
hurdacıdan sac parcası 2 tl

Herkese merhaba haftaya cumartesi 2 motosiklet olarak yola cıkıyoruz buyuk bi ihtimal onun öncesinde msximi servise götürüp bakım yaptırıp kontrol ettirmelimiyim yoksa kendim kontrol edip yola cıkmalıyım ve nerelerini kontrol etmeliyim uzun yola cıkmadan önce reflektörlü yelek alıcam baska ne tasımalıyım gidiş 200 küsür geliş 200 küsür oradada bi 200 km yapsam toplamda 600 küsür km lik bi gezi olucak neler tavsiye edersiniz

Bas yürü hiç bişey gerekmez ne kadar akıl sorarsan o kadar bişey anlamaz zevk almazsın :D

ben sırt çantamtı kapıp izmire bastım.

Uzun yola çıkarken yanına aldığın malzemeler lastik kiti vb ?

Ortalama hızın, diğer araçlar arasında sırıtıyor musun hız olarak ?

Birde rüzgar meselesi ben 3 - 4 defa çok ciddi rüzgara yakalandım 70 km hızda.
Rüzgar çok etkiliyor mu birde kaç saat arayla mola verdiniz ?

Selamlar,

Dediğim gibi 1500km yol yaptık biz yanımıza da çadır giysi vs harici bişi almadık.Motorunun bakımları tamsa hiçbi sıkıntı çıkmıyor.Biz güvendik pişmanda olmadık :)

Ortalama hızımız 80-90 arasıydı.Nadiren 100 ün üstüne çıktık. Diğer araçların arasında çok sırıtmıyorsun.Rüzgar meselesi ile ilgili olarak da, önden çok rüzgar yersin 70-80 sonrası. O nedenle biz öne tur camı taktırmıştık.Onunla bayağa bayağa rahat ediyosun. Her msx kullanıcısına tavsiyemdir :) Ben rüzgar yemeyi unuttum taktırdığımdan beri. 63. sayfada resimler var. Örnek camın 1-2 resmini aşağıya ekliyorum.Tekeriniz düz bassın.

http://i62.tinypic.com/oauptz.jpg

http://i59.tinypic.com/209oejb.jpg

Arkadaşlar 1000km bakımını yaptırdım çok şükür canavar gibi şuan yanlız gele perde başıma bir olay geldi lastikleri pazar günü değiştirmeye karar verdim neyse saatlerce pazar günü açık bit yer bulmak için gezdim durdum en sonunda bir yer buldum aklımda City grip vardı fakat Satıcı satmıyormuş.Elinde sadece sava vardı. Lastikleri övdü felan sıkıntı olmaz dedi satın aldım lastik değiştirmeye gittim değiştiren kişi göbeğin bir tanesini takmayı unutmuş 2 gün sonra arkadan fena ses gelmeye başladı hemen evimin yanında ki motorcuya gösterdim aga dedim bu ne o da arka bilye dağılmış dedi. Servise götürdüm hemen başta anlamadılar sorun yok arka bilye kolay kolay dağılmaz diye grçiştiriyorlardı ki göbeğin olmadığını fark edince hemen Göbek taktılar ve evet abi arka bilye dağılmış dediler neyse sonuç itibari ile 15 tl gibi cüzi bir miktara değiştirdim. Ucuz atlattık servis dışında daha götürmem bir yere şuan çok memnunum aletten canavar gibi çok şükür. Birde gaza geldim kız Ankara'ya çağırıyor MSX le gitsem mi 😂😂 çok pis gaza getirdi beni :)))))

Arkadaşlar lastik değişiminde çok dikkatli olalım! 1 aydır aşağıdaki tahrik flanşı olmadan geziyormuşum. motoru teslim almadan lastikleri honda servisinde değiştirtmiştim ya ozaman düşürdüler yada fabrikasyon olarak koyulmamış.

FOM6WPQ.png

balıkesir merkezde bu modele sahip biri var mıdır?
test edebilme imkanı sağlar mı bize :)

Herkese selamlar msx'le 4 dört ayın sonunda kendimce bi değerlendirme yaptım. Buyrun izleyin :wiinkk:

Evet yaz için almıştım motoru ama artık aynı yerler sıkmaya basladı Motoru istanbula getirip okula gitmeyi düşünüyorum . Aksarayda oturuyotum haftada 4 gün kadıkoy okan üniversitesine gidicem acaba bu yolculukta zorliycak bi unsur varmı lastikleride michlen yaapıcam acaba köprü rüzgarından cok etkilenirmiyim bide istanbul trafiginde yollarında motorun yetersiz oldugu durumlar oluyomu.

Evet yaz için almıştım motoru ama artık aynı yerler sıkmaya basladı Motoru istanbula getirip okula gitmeyi düşünüyorum . Aksarayda oturuyotum haftada 4 gün kadıkoy okan üniversitesine gidicem acaba bu yolculukta zorliycak bi unsur varmı lastikleride michlen yaapıcam acaba köprü rüzgarından cok etkilenirmiyim bide istanbul trafiginde yollarında motorun yetersiz oldugu durumlar oluyomu.

Trafikte yetersiz kalmıyo zaten okula iş giriş ve çıkış saatlerinde gidip geliceksen hiç yetersiz kalmıyo istanbuldada öyle yolların aman aman boş olduğu vakit olmadığı için 60-70-80 le rahat rahat giderisin köprüden geçenler vardır illa ama motorun köprüdede sıkıntı çıkarmıcağını sanıyorum ama lastikleri kesin değiştir yağmurlar yavas yavas basladı

Özellikle biraz boş saatlerinde TEM'e çıkarsan yavaş kalabilir.
Ama Aksaray Kadıköy arasında öyle bir yol zaten yok. Yolunun büyük kısmı şehir içi.
püfür püfür gider gelirsin : )

Sagolun beyler .

Birde egzoz almak istiyorum ama baktım orjınaller cok pahalı yan sanayi taksak sorun olurmu bildiginiz yan sanayi ürün varmı ?

Uzun bir bekleyişten sonra bende msx sahibi oldum :thumleft: Daha doğrusu pek yakında olacağım :mrgreen: Honda kıvrak'ta satış sözleşmesini imzaladık parasını ödedik fakat araya bayram girdiği için eğer pazartesi günü trafik şube kapalıysa ruhsatı plakayı çıkartamayacağım ve bayramdan sonraki pazartesi teslim alacağım galiba. Gerçi yanımda motorun faturası ve sigorta kağıdı olacak fakat bunlara rağmen motoru bağladıklarını söylediler, illaki plakası olmalıymış, normalde 1 ay süresi var diye biliyorum :silent:

Motoru alır almaz ufaktan modifiye işine gireyim diyorum :cherry: İşe kısa plakalık takmakla başlayacağım, belki daha sonrada supermoto çamurluğu alırım.

Plakalık
http://www.vagabondmotorsports.com/collections/honda-grom-2014/products/honda-grom-2014-fender-eliminator

Çamurluk
https://www.steadygarage.com/store/two-wheels/mc-parts/honda-grom-msx-125/snail-design-motard-body-kit-honda-grom-125-valentine-red

Birincisi bu parçaların garantiye olumsuz bir etkisi var mı? İkincisi bu sitelerden alışveriş yapan var mı, güvenilir mi?

Benim uzun yol işide yattı hem ailevi nedenlerden hemde kırklarine biraz fazla esya götürme nedeninden(test kitapları) o yuzden baska bayrama kaldı bugun falcon freedom 250 ye bindim cok güzel hissiyatı dönüşleri cok zor msxin gözünü seviyim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar