Hepinize selamlar !
MSX125 i kaparo vererek bekleyen geldiği gibi plakası ruhsatı çıkmadan faturası ile alan ruhsat tarihi 11 Haziran olan ilk kullanıcılardan biri olarak aranıza geçte olsa katılmak isterim
MSX ile şu ana kadar 6000km yaptım nasıl anlatmaya başlasam bilemiyorum. Heralde onca imkan internet kaynak varken bilinen şeyleri tekrarlamak faydasız olacaktır.
gözüme çarpan ilk sorulardan tecrübelerimi paylaşayım ;
standart Lastikler...
kuru zeminde tamam idare eder ama yağmurda olmaz kullanmanın zevkini alamazsınız. Yaz mevsimi sonbahara dönerken yağan ilk yağmurlarda dışardaydım sonraki yağmurlarda da kullandım 3. viteste arkası yanıma gelmek istiyordu :santa:
arka fren ıslak zeminde direk kitliyordu arka fren etkisi yok denecek kadar az.. ön fren kitlesen yerdesin zaten sürekli kendini kas kas nereye kadar :cherry:
demek istediğim o siyah şeyler soğuk hava ile yağış birleşince artık lastik değil.. bir lastik öyle davranmamalı
Ne aldın derseniz Michelin citygrip aldım 3000 km dir de kullanıyorum öyle bir hamur ki arka freni kuru zeminde kilitle ses yapmıyor o derece yumşak. Hem yağışlı havada hem kuruda memnun kaldım.
Benim alışkanlığım var sürüşten sonra motosikletten inince eldivenimi çıkarıp lastiğe dokunuyorum citygrip en soğuk günlerde bile ısınabiliyor.
sizde deneyin :cat: standart lastiği sürüşünüzden sonra bir elleyin bakalm ılık mı ..
Olumlu olumsuz yönler ;
çoğusu ezber laf internette dolu..ama ben özellkle nelere takılıyorum derseniz ;
6000km oldu hala boş vitesi gönül huzuru ile rahat bulamıyorum illa çekince 2 ye geçecek geri basınca da illa 1 e inecek

l:
kaba mı davranıyorum acaba bilmiyorum ama vitesin boşa düşmesi bana çoğu zaman meşakkatli geliyor..
Aynalar...
nedense omuzları fala görüyoruz.. ben değiştirdim gerçi ama aldıklarımın kasasına su giriyordu geri taktım orijinalleri.. idare ediyorum.
sol kütük..
insan bir sellktör 4 lü falan olan cinsinden koyar.. nissin arka fren koymayı biliyor :jocolor:
sellektör ve 4 lü flaşör olsa gerçekten hoş olacak.
O-ring siz zincir. iyi bişey mi kötü mü bilmiyorum ama yeni motorun zinciri baya gergin durup koku yapınca ayarlatmaya götürmüştüm
orda söylemişlerdi..
açılmayan açılınca geri kapatmak için japonyadan mühendis isteyen sele.. :cherry:
evet bunun dışında ben herşeyinden çok memnunum daha ne olsun :thumleft: