Honda Honda MSX 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hepinize selamlar ! :)

MSX125 i kaparo vererek bekleyen geldiği gibi plakası ruhsatı çıkmadan faturası ile alan ruhsat tarihi 11 Haziran olan ilk kullanıcılardan biri olarak aranıza geçte olsa katılmak isterim :)

MSX ile şu ana kadar 6000km yaptım nasıl anlatmaya başlasam bilemiyorum. Heralde onca imkan internet kaynak varken bilinen şeyleri tekrarlamak faydasız olacaktır.

gözüme çarpan ilk sorulardan tecrübelerimi paylaşayım ;

standart Lastikler...
kuru zeminde tamam idare eder ama yağmurda olmaz kullanmanın zevkini alamazsınız. Yaz mevsimi sonbahara dönerken yağan ilk yağmurlarda dışardaydım sonraki yağmurlarda da kullandım 3. viteste arkası yanıma gelmek istiyordu :santa:
arka fren ıslak zeminde direk kitliyordu arka fren etkisi yok denecek kadar az.. ön fren kitlesen yerdesin zaten sürekli kendini kas kas nereye kadar :cherry:
demek istediğim o siyah şeyler soğuk hava ile yağış birleşince artık lastik değil.. bir lastik öyle davranmamalı

Ne aldın derseniz Michelin citygrip aldım 3000 km dir de kullanıyorum öyle bir hamur ki arka freni kuru zeminde kilitle ses yapmıyor o derece yumşak. Hem yağışlı havada hem kuruda memnun kaldım.
Benim alışkanlığım var sürüşten sonra motosikletten inince eldivenimi çıkarıp lastiğe dokunuyorum citygrip en soğuk günlerde bile ısınabiliyor.
sizde deneyin :cat: standart lastiği sürüşünüzden sonra bir elleyin bakalm ılık mı ..

Olumlu olumsuz yönler ;

çoğusu ezber laf internette dolu..ama ben özellkle nelere takılıyorum derseniz ;

6000km oldu hala boş vitesi gönül huzuru ile rahat bulamıyorum illa çekince 2 ye geçecek geri basınca da illa 1 e inecek :pl:
kaba mı davranıyorum acaba bilmiyorum ama vitesin boşa düşmesi bana çoğu zaman meşakkatli geliyor..

Aynalar...

nedense omuzları fala görüyoruz.. ben değiştirdim gerçi ama aldıklarımın kasasına su giriyordu geri taktım orijinalleri.. idare ediyorum.

sol kütük..

insan bir sellktör 4 lü falan olan cinsinden koyar.. nissin arka fren koymayı biliyor :jocolor:
sellektör ve 4 lü flaşör olsa gerçekten hoş olacak.

O-ring siz zincir. iyi bişey mi kötü mü bilmiyorum ama yeni motorun zinciri baya gergin durup koku yapınca ayarlatmaya götürmüştüm
orda söylemişlerdi..

açılmayan açılınca geri kapatmak için japonyadan mühendis isteyen sele.. :cherry:

evet bunun dışında ben herşeyinden çok memnunum daha ne olsun :thumleft:

Arkadaşlar Çanta demiri bulamıyorum Türkiye'de :)Yurdışındanda pek siparişvermek istemiyorum ne yapcaz :) bitane örnek olsa demirçide yaptırsak :)

Arkadaşlar Çanta demiri bulamıyorum Türkiye'de :)Yurdışındanda pek siparişvermek istemiyorum ne yapcaz :) bitane örnek olsa demirçide yaptırsak :)

Canta demiri olan arkadas vardi ebaydan almisti ..
Bende bu demiri cok aradim ama malesef yok bu yuzden otomatikmen vazgectim fakat dedigin gibi ornek olursa saglam bir usta bulup cogaltilabilir
Msx canta demiri olan arkadaslara acik mektup :)

Forumda piyanist irfan olarak biliniyor, yalovada yeri olmasi lazim, inazuma icin bir suru parca uretti, kendi web sitesi de var, inazuma konusunda detaylar vardi

Merhaba Arkadaslar Eger Karar Verip Alırsam İlk Moturum OLucak Devir Kesici Varmı Acaba Msx 125?

slm arkadaşlar motosikletim satılıktır bilginize ; msx

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-ilk-sahibinden-1355-km-de-sitenin-en-temiz-ve-orjinali-199183311/detay

Tahmini olarak 4 dolar 10 TL civarı yaptığına göre msx de 5.5 litre benzin aldığına göre litresi 1.80-2 TL arası bir civara denk geliyor sanırım.

bizdeki rakamın yarısından az, Tayland bu kadar ucuz petrolü nereden alıyor acaba? dolar kuru da 8 sene önceki ile aynı (daha öncesini bilmiyorum), nasıl oluyor da oluyor acaba :) ben ortayı yapıyorum, voleyi vurmak size kalsın, motorlarınız çok şekil, güle güle binin:)

Merhabalar

bugun foto cekip Sell ve Esso nun buraya paylasirim .

kur herzaman aynidir burada kur kolay kolay degismez. ulke ekonomisine gore cikarilan bir rakam bu . 5 sene sonrada gelsen ayni diye dusunuyorum.
burada dolarin kuruna gore para degisiyor .. kimi zaman 100 dolari 3100 thai bahtina ceviriyoruz .. kimi zaman 3225 thai bahtina .

Herkeze Hayirli HAfta sonlari dilerim

bu yolladigim resimler buradaki benzin fiyatlari . 1 dolar 32 thai bahti burada . ben 1 depo benzini 120 thai bahtina dolduruyorum. birdahakine doldurdugum beninin ve full olarak ne kadar onunda fotosunu atarim :)) benzin ucuz olan ulkelerde herkez rahatlikla ulasim sikintisi yasamiyor. gel gelelim ulkemize , neden ise insanlar severek aldiklari motorlari yada araclarini benzin fiyatlarinin yuksek olmasi nedeni ile otobusle gitmeyi tercih edenler var yada ulasim araci. keske kendi ulkemdede benzin fiyatlari bukadar ucuz olsa.

bu ESSO denen bir benzin sirketi . dandik degildir sakin akliniza dandik diye birsey gelmesin .

buda SELL benzin sirketi.

arkadaslar turkiyede MSX in ne kullandigini bilmiyorum ama burada 91 octan kullaniliyor.Eyer motorda oynama yaptiysaniz yani CAMSHAFT yada mmotor hacmini yukselttiyseniz 95 octan kullaniliyor. buraki olayi size aktariyorum.

HERKEZE TEKRARDAN HAYIRLI HAFTA SONLARI diler Kazasiz ve masrafsiz surusler dilerim :))

Demek ki neymis Tayland kadar olamiyormusuz, doviz kuru ve akaryakit artislari kader degilmis, bunlar dunyada artsa da hukumetler halki korumak icin onlemler alabiliyormus...

Okyanus otesinde bize gore yari fiyatina benzin var:) 100 km otemizden bize geliyor, dunya birincisi oluyoruz:)

Doviz onlarca yildir sabit, bu kadar mi ekonomileri guclu olur:) olmaz tabiki, bu kadar mi hirsizlik olur ulkemizde demek lazim:)

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar, kimler canta demiri istiyor? iki cesit mevcut, biri yan sanayi ve digeri de orjinal hondanin aksesuari, fiyat farki yaklasik 30tl, yan sanayi kargo dahil ( kayitli posta ) 90TL, orjinal hondanin canta demiri 120tl, neden ucuz demeyin, cunku kar amacli degil, motosiklet.net sitesine ozel hizmettir. bir adet siparis verilecektir, satin alan arkadasin yorumuna gore diger isteyen arkadaslara da tedarik konusunda yardimci olacagim. herkese hayirli surusler.

Siz de Bangkoktaydiniz di mi? Oyle hatirliyorum eskilerden:)

merhaba arkadaslar, kimler canta demiri istiyor? iki cesit mevcut, biri yan sanayi ve digeri de orjinal hondanin aksesuari, fiyat farki yaklasik 30tl, yan sanayi kargo dahil ( kayitli posta ) 90TL, orjinal hondanin canta demiri 120tl, neden ucuz demeyin, cunku kar amacli degil, motosiklet.net sitesine ozel hizmettir. bir adet siparis verilecektir, satin alan arkadasin yorumuna gore diger isteyen arkadaslara da tedarik konusunda yardimci olacagim. herkese hayirli surusler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar