15 yıl önce motorsiklet sürmeyi bırakmıştım,şimdi tekrar bi maxi scooter ile hayatıma iki tekeri sokayım dedim ve Forza 250 aldım,ilk scooter deneyimim,daha önce hep vitesli motor kullandım. Honda CG 125 Titan / BMW F650 / Honda Falcon 400 / Yamaha Fz6 gibi...
Scooterlar yapı olarak küçük lastikli olduğu için beni başta çok rahatsız etti,malesef yollarımız scooter için uygun değil,heryer çukur,kablo kanalı ve harç kamyonlarının döktüğü kalıntılarla dolu ve küçük lastik ve kısa süspansiyon bunlardan çok etkileniyor,ama alışacaz
Forzayı araştırarak beyenerek isteyerek aldım,görünümü,konforu,honda olması,parça ve bakım maliyeti,otomatik cam ve akıllı çanta almamda etken oldu.
Ama..Beni hayal kırıklığına uğratan gidondaki titreşim ve sallamalar oldu ne yazıkki, çok keyif kaçıran ve sürüş güvenliğini tehlikeye atan bir durum.
50km den sonra gidon sallama başlıyor ve birkaç saniye içinde büyüyerek devam ediyor.Hep deniyorki "e ellerini bırakma kardeşim". Hepiniz motor kullanıyorsunuz,insan arada bir kaskını düzeltmek,montunu düzeltmek için elini bırakıyor.
Geçen gün işe giderken yokuş aşağıya iniyordum,gidon olayını unutup montumu etek kısmından aşağı çekmek istedim,gidon tokatlamaya başlayında neye uğradığımı şaşırdım,kill switch bileğime çarpıp motor stop etti,kenarda durdum,biraz kendime geldim,motorun neden stop ettiğini anlamaya çalışıyorum,bir süre sonra anca farkettim.
Elimi bırakmasam bile beli aralıktaki hızlarda ve bu hızların harmonik üst frekanslarında ,gidondaki sallama gidonu tutarken de hissediliyor malesef. Ve yüksek süratlerde 100 / 110 gibi, ani ön fren yapınca titreşimli bir vuruntu var..
Aynalarda biraz dertli, gövdede evet çok güzel duruyor ama ,arkanızı göremiyorsunuz, aynanın %65 inde omuz ve direklerinizi görüyorsunuz. Hadi bu alternatif ürünlerle çözülür.
Ama gidon olayı motor sattırır gibi..
Şimdi sizlere sormak istiyorum, araştırdım ama kesin çözüm bulan yok, kimi lastik değişince düzeldi diyor,kimi ön takım (furç,keçe,rulman vb.) diyor, kimi arka çantadan diyor, kiminde de bu sorun yok .Ama kullanıcıların genelinde bu dert var.Bu soruna çözüm bulabilen oldumu ? Garantim devam ediyor ,gidip servisle konuşacağım, serviste çözüm bulabilen oldu mu? Servisler ne diyor bu konuda ? Bunu Honda ya yazan oldumu,onlar ne diyor?
Yani bu ayıplı bir mal neticede,biryerlerde bir sorun var,servisin ellerini bırakma kardeşim demesi çözüm değil