bu arada acaba şasesi yamulan arkadaş resim atabilirmi gerçekten çok merak ettim biraz olsun mukayese edebilirim yada önlemimi alırım en azından...
@ Syanur
Honda AX-1'e baktım da Canon AE-1 gibi birşey.
Yani yıllar da geçmiş olsa bakınca heyecanlanıyor insan...
8500d/dk 29HP gerçekten 88yılını özlemle anasım geldi
Malesef normal olan bir şey olduğunda mükemmel gibi algılıyoruz dediğin gibi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:22 ----------
Olumsuz dikkatimi çeken bir özelliği KLX ve WR'den yaklaşık 10'ar kilo daha ağır.
Merhaba burayada paylasicam fotograflari bir kac saat sonra.Yoldayim suan telefondan takip ediyorumvalla sasesi yamulan arkadas baska sayfaya yazmıstı, onun mesajını buraya ben kopyaladım
yeni uye olmus sayılır ama bu sayfada hiç msj ı yok
ikisini de kullandim, halen kullanan arkadaslarim var. her iki motosiklet de iyidir. arada cok fazla fark yok. ikisi de kolay kolay yari yolda birakmaz. bariz soyle ustundur ya da kotudur denecek kadar fark yoktur aralarinda. birbirlerine karsi ustunlukleri ve zayif yonleri elbette vardir ama goz ardi edilebilecek kadar. enduro yapacaksaniz ikisi de amaca uyar.
Asfaltta yoğun kullanıcaksanız crf daha ideal...Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için , benim derdim evden işe gideyim haftasonlarıda arkadaşlarımla azıcık eğlenelim . arkadaşlarım klx 250 kullanıyor maddi yönden dolayı crf 250 bana çok güzel geliyor ama klx sahipleri crf yi sürekli üvey evlat gibi kötüledikleri için kafamda soru işareti kalıyor ..
Asfaltta yoğun kullanıcaksanız crf daha ideal...
Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için , benim derdim evden işe gideyim haftasonlarıda arkadaşlarımla azıcık eğlenelim . arkadaşlarım klx 250 kullanıyor maddi yönden dolayı crf 250 bana çok güzel geliyor ama klx sahipleri crf yi sürekli üvey evlat gibi kötüledikleri için kafamda soru işareti kalıyor ..
Crf ağır araziye gelmez, şasi yamulur, sekman kaçırır vss. Arazi için wr250,klx250 iyidir. Bozuk yolda kullanılmayacaksa, cbr250 konforsuz geliyorsa wr250 ve türevlerine 15bin vermektense crf250 alınabilir.
Şasi mi ? yamulur .. korkutmayın beni : )
motor çekiyorsa olay kuyrukta değildir ozaman.
motor çekiyorsa olay kuyrukta değildir ozaman.
Syanur, motorun oturduğun kısmı eğildiğinde motorun düz mü eğri mi gittiğini nasıl anlayacaksın ki? En azından motorun bu kısımları alüminyum değil ve kaynakla parça ekleyerek sağlamlaştırılabilir. Zaten honda bu parçanın dayanıklılığı için 2 kişi artı 5 kg yük demiş. Grenaj çizilmesin diye yan koruma takanlar var, ya düşünce ana şaseyi eğerlerse düşünüyorlar mı acaba ? Gidip arka bagaj takarsak, iki kişi binersek de taşımayabilir. Bu parça Alüminyum olsa tamiri de mümkün olmazdı. Aynı şekilde aynı sınıfta hangi motor olursa olsun o kısım eğilebilir. Eğilsin değişebilsin masraf açmasın diye öyle bir şey yapmışlar. Ama servis tutup 2000 lira tamir parası isterse ben de kıyameti kopartırdım şahsen. Sub-frame denilen parçanın maksimum parça işçilik 300 lira tutması lazım bana göre. O da eğilmiş, kırılmamış, yani kaynakla düzeltilebilir. Yurt dışında da benzer kazalar yaşanıyor ama motor ucuz, parça ucuz , servisin zihniyeti farklı.
http://www.gt-rider.com/thailand-motorcycle-forum/showthread.php/38273-Recommended-Motorcycle-repair-shops
http://advrider.com/forums/showthread.php?t=823409&page=408