Honda cl250 vs Ktm duke 250

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Honda nın artısı yedek parça bol , ikinci elde popüler , biraz daha kullanıcı dostu sorunsuz olması , aklına gelen diğer tüm şeylerde Ktm iyidir , yani gidişi , duruşu , virajı , süspansiyon kalitesi Honda nın içinden geçer..
Ayrıca yuvarlak far var iki hondada.

Artık yarın motoru alacağım ama hala bazı acabalarım var honda cl250 için 305 bin tlye düştü ktm ise 285 bin tl para olarak aradaki fark sorun degil Aynı para olarak düşünün son kez bir sorayım sizce hangisi dediğim gibi 2. El piyasası önemli değil uzun süre kullanacağım satmak gibi bir düşüncem yok etrafımda bu konuda yardımcı olabilecek kimse olmadığından fikir alışverişi benim için önemli

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Benim fikrim Svarpilen 250'den yana, ama illa ki ikisi arasından birini seçecek olsam KTM'yi seçerdim. KTM ile ilgili ha batacak, ha battı, batıyor gibi söylemlere kulak asmayın. Vakti zamanında otomotivin dev markalarına dönem dönem batıyor söylentisi yapıldı ancak hiç biri batmadı :) KTM de asla batmayacak bir markadır, içiniz rahat olsun...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Artık yarın motoru alacağım ama hala bazı acabalarım var honda cl250 için 305 bin tlye düştü ktm ise 285 bin tl para olarak aradaki fark sorun degil Aynı para olarak düşünün son kez bir sorayım sizce hangisi dediğim gibi 2. El piyasası önemli değil uzun süre kullanacağım satmak gibi bir düşüncem yok etrafımda bu konuda yardımcı olabilecek kimse olmadığından fikir alışverişi benim için önemli
KTM motorları daha genç işi daha zevkli deniyor ama önceliğin sorun çıkmasın parça derdi olmasın gezerken kafam rahat olsun kronik dertleri az olsunsa japondan şaşmamak lazım. KTM'nin görünürde kalite hissi yüksek gibi, honda japon arabaları gibi orta kalite görünür ama sorun az çıkarır, kafan rahat olur, cl250'nin tipi de bence güzel, güzel bir başlangıç motoru olur.
Bence sana en yakın, motor alırsam bu servislere giderim şeklinde düşünüp her iki markanın da servislerine gidip çalışanlara ve ortama bak hangisi aklına yatarsa onu al.

ikinci elde satma olayı bu devirde zaten 2. el piyasası ölü, zamanında çeyrek altın gibidir değerini korur denen yamaha xmax bile ölü fiyatına gidiyorken her marka eşit sayılır.

Benim fikrim Svarpilen 250'den yana, ama illa ki ikisi arasından birini seçecek olsam KTM'yi seçerdim. KTM ile ilgili ha batacak, ha battı, batıyor gibi söylemlere kulak asmayın. Vakti zamanında otomotivin dev markalarına dönem dönem batıyor söylentisi yapıldı ancak hiç biri batmadı :) KTM de asla batmayacak bir markadır, içiniz rahat olsun...
Hondada aklımı çelen şey eclutch oldu daha önce hic vitesli kullanmamış biri olarak alışma sürecinde otomatik gibi bir sistemin olması çok işime yarar diye düşündüm ama ktm daha hoş duruyor arada kaldım svartpilende hoş ilk defa bu kadar kararsız kaldım

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yarın alma...

A
KTM motorları daha genç işi daha zevkli deniyor ama önceliğin sorun çıkmasın parça derdi olmasın gezerken kafam rahat olsun kronik dertleri az olsunsa japondan şaşmamak lazım. KTM'nin görünürde kalite hissi yüksek gibi, honda japon arabaları gibi orta kalite görünür ama sorun az çıkarır, kafan rahat olur, cl250'nin tipi de bence güzel, güzel bir başlangıç motoru olur.
Bence sana en yakın, motor alırsam bu servislere giderim şeklinde düşünüp her iki markanın da servislerine gidip çalışanlara ve ortama bak hangisi aklına yatarsa onu al.

ikinci elde satma olayı bu devirde zaten 2. el piyasası ölü, zamanında çeyrek altın gibidir değerini korur denen yamaha xmax bile ölü fiyatına gidiyorken her marka eşit sayılır.
aslında aklımdaki sey buydu servis kalitesine bakacaktım ama iki servisinde şehrimdeki puanı ortalamada
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

H
Ktm kampanyası bitiyor 70 bin tl zamlanacak

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Hondada aklımı çelen şey eclutch oldu daha önce hic vitesli kullanmamış biri olarak alışma sürecinde otomatik gibi bir sistemin olması çok işime yarar diye düşündüm ama ktm daha hoş duruyor arada kaldım svartpilende hoş ilk defa bu kadar kararsız kaldım

E-Clutch sistemi yüzünden tercih ediyorsanız o konuda bir kıyas yapamam hocam, ben ikisini de manuel olarak düşünüp kıyasladım. Ancak ben bir ürün piyasaya yeni çıktığında, o ürüne karşı biraz tereddütlü yaklaşırım. Sonuçta uzun vadede bu otomatik şanzımanın kroniği, sorunları olacak mı bu konu benim kafamı kurcalar. Elbette kendi çaplarında yüzlerce hatta binlerce farklı koşulda test ediyorlar ancak günlük kullanım biraz daha farklı sonuçlar verebiliyor. Yamaha da benzer şekilde otomatik şanzıman piyasaya çıkardı ve ben o konuya da benzer şekilde temkinli yaklaşıyorum. En azından 1 sene kadar dışarıdan bu yeni çıkan özelliği inceleyip ona göre yönümü belirlerim.

Yanlış anlaşılmasın bu felsefeyi kendimce otomobillerde de sürdürüyorum. Örneğin bir marka hybrid veya full elektrikliye geçerse ve benim de bu teknolojiye sahip bir otomobil alma niyetim varsa biraz süre geçmesini bekler ve diğer kullanıcı yorumlarını, arızalarını gözlemler ona göre satın alırım veya almam.

Biri sağlamlığıyla meşhur japon markası diğeri iflas etmiş, hintli firmanın satın alması ile kurtulmuş, kalite ve sağlamlık konusunda japonların yanında lafı bile edilmeyecek bir marka.
Honda nın artısı yedek parça bol , ikinci elde popüler , biraz daha kullanıcı dostu sorunsuz olması , aklına gelen diğer tüm şeylerde Ktm iyidir , yani gidişi , duruşu , virajı , süspansiyon kalitesi Honda nın içinden geçer..
duruş bana göre honda daha derli toplu düzgün duruyor viraj süspansiyon ve gidiş olarak çok bir fark var mıdır birde 250cc ile başlayabilirim değil mi

duruş bana göre honda daha derli toplu düzgün duruyor viraj süspansiyon ve gidiş olarak çok bir fark var mıdır birde 250cc ile başlayabilirim değil mi
Duruşu derken frenden bahsettim 🙂 motorun görüntüsü kişiye göre değişir , mesela kimi yuvarlak far sevmez kimine göre çok güzeldir ,
250 cc ile başlanır mı ?
Başlanır ama bence direkt trafige atma kendini hiç tecrüben yoksa , tanıdığım biri bana gelse git 125 lik pcx gibi bir sukuter al bir yıl bin derim..

Duruşu derken frenden bahsettim 🙂 motorun görüntüsü kişiye göre değişir , mesela kimi yuvarlak far sevmez kimine göre çok güzeldir ,
250 cc ile başlanır mı ?
Başlanır ama bence direkt trafige atma kendini hiç tecrüben yoksa , tanıdığım biri bana gelse git 125 lik pcx gibi bir sukuter al bir yıl bin derim..
pardon hocam ben duruşu görüntü anladım aktif olarak araç kullanıyorum 1 yıldır trafik bilgim var ama motorde hiç tecrübem yok (sizi yine yanlış anlamadıysam)

pardon hocam ben duruşu görüntü anladım aktif olarak araç kullanıyorum 1 yıldır trafik bilgim var ama motorde hiç tecrübem yok (sizi yine yanlış anlamadıysam)
Trafiği okuma açısından sorun yaşamazsın da vitesli motora hakim olmak biraz daha zorlar ilk başlarda , belli bir süre sonra vitesliyede alışırsın çok gözünü korkutmayalım ama sukuterde gaz fren ile ilerlemek acemi biri için daha kolaydır..

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Önceki bir mesajımda yazmıştım ama yanıt gelip gelmediğini göremediğim için bir kez daha yazıyorum:

Konu sahibi arkadaşımız daha birkaç bir kilometrede ve sıfır ayarında bir CL250'yi sıfır fiyatının çok ama çok altında alma fikrine neden sıcak bakmıyor?

Yetkili serviste ekspertiz yaptırılır.

En az 70 küsur bin TL cepte kalır.

Gönül rahatlığıyla binilir.

Aynı şey Duke için de geçerli tabii.

Motosikleti
CB750A
cl250 kaç yıldır tr yollarında ki sağlamlığına bu kadar inanıyorsunuz.

Önceki bir mesajımda yazmıştım ama yanıt gelip gelmediğini göremediğim için bir kez daha yazıyorum:

Konu sahibi arkadaşımız daha birkaç bir kilometrede ve sıfır ayarında bir CL250'yi sıfır fiyatının çok ama çok altında alma fikrine neden sıcak bakmıyor?

Yetkili serviste ekspertiz yaptırılır.

En az 70 küsur bin TL cepte kalır.

Gönül rahatlığıyla binilir.

Aynı şey Duke için de geçerli tabii.
Hocam merhaba. Ailem 0 almam konusunda ısrarcı 2. Ellere bakmıyorum o yüzden ayrıca cl250yi su anda benim için daha önde tutan sey eclutch oldu aslında ktm konusunda karar kılmıştım ancak daha önce vitesli kullanmadığım için eclutch daha cazip geldi ister vitesli ister yarı otomatik gibi 2024 modellerinde bu yok

Aynı iş yerindeki bir arkadaşım ile aynı anda motor aldık. O Duke 250 ben de CL 250 aldım. Geçen Eylül den beri kullanıyoruz. Duke gaz tepkileri ve ekran özelliği vs ile CL den üstün. Ancak uzun yola gittiğimizde bozuk yollar malum arkadaş 3 saat sonra ayakta sürmeye başlıyordu. Benim konfor sele ya da silikon kılıf olmamasına rağmen çatır çatır bozuk yollardan geçiyordum.

2 motor da güzel seni üzmez. CL nin düşmanı ve gömeni çok. Millet bilmiyor da CL 1961 den beri var olan bir Honda Scrambler efsanesi. Japonya da 250 cc si satıyor bizdeki gibi. Sağlam motor. Bir arkadaş kendini kanıtladı mı ki kaç senedir var yollarda vb şeyler yazmış.

Afrika Twin de şasenin metalürjisi ne ise bunda da o! CB nin motor bloğu ne ise bunda da o! Malzeme kalitesi her şeydir. KTM artık Avusturyalı değil BAJAJ aldı ama büyük firma devam ettirir. Ancak ileride nasıl olur garanitisini veremem. CL için satmıyor diyenlere.

Honda 2000 motor sokuyor hepsi de satıyor. Satılmama gibi durumu yok:Honda Türkiye dekiler gayet ne yaptığının farkında. Bizim millet fiyat cc dengesine bakarak motosiklet aldığı için sırf bu yüzden bazı motorları ülkemizde (yüksek vergiden de dolayı) hiç göremiyoruz.

Sonuç olarak. İki motoru da kullandım. CL nin yumuşaklığı ve sağlamlığına güvenebilirsin. DUKE 250 de seni üzmez. Burada arada kalmışsan kendine sorun şu olmalı!

Ne için ve nasıl motosiklet kullanacağım?

Ben seri hızlanmak istiyorum şehir içi ve şehirler arası yol dışına çıkmayacağım ve spor sürüş hoşuma gidiyor dersen DUKE.

Ben gezerek motor kullanmak istiyorum kaldırım köy yolu, toprak asfalt düşünmek istemiyorum rahat rahat yolgezer modunda olmak istiyorum diyorsan CL.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar