Zİncir yağı olarak ipone kullanıyorum ve çok memnunum.
Silikonlu olduğu için damlatma sıçrama vs olmuyor ve çok daha uzun süre kalıyor zincirde.
Temizleme spreyi olarakta ipone tavsiye ederim temizliği iki yağlamada bir yapabilirsiniz.
Kullandığınız koşullara göre yağlama ve temizleme zamanı / Km si değişiklik gösterir.
En güzeli zinciri sürekli kontrol edip ona göre yağlamaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:29 ----------
İlk motorum oldugu icin karsilastirma yapamiyacagim ama titresimin cok rahatsiz ettigini soyleyemem. 2 saat surekli kullandimdan sonra sadece ayaklarda benim biraz uyusma oluyor. Ama amortisörlerden hic memnun kalmadim. Yerde ne bozukluk varsa hepsi totomda

Bundan önceki motorum hiç titreşim yapmadığı için bana böyle geliyor sanırım.
Dün servise gösterdim ustalar baktı normal dediler.
İçim rahatladı boşuna kuruntu yapmışım.
Ancak performanslı kullanımda 2 saat değil yarım saatte eller uyuşmaya başlar.
Üst devirlerde iyice artıyor çünkü titreşim.
zincir temizleme işinde gazyağını bir camsil şişesine doldurup diş fırçası ile yapabilirsiniz. yani sadece bir kimyasal sık temizlensin sonra da yağ sık olmaz, fırça ile kiri çıkarmak lazım. hem ekonomik hem de o-ring'lere zarar vermeyen bir madde gaz yağı.
zincir yağı olarak da repsol kullanıyorum.
temizleme süresi de kullanılan yere göre değişir(gözle kontrol). yani tozlu yollarda kullanıyorsanız başka temiz asfaltta başka olacaktır. ama sanırım 500 km'nin üzerine çıkmadan temizlemekte yarar var.
yağladıktan sonra da hemen binmeyin sıçrayan yağ lastiğin yanağına falan gelirse allah korusun çotank diye girersiniz.