merhaba arkadaşlar motorum sağ yana devrilmişti bir ay kadar önce. egsoz koruması biraz eğildi ve rengi attı o kısmın. değiştirme haricinde bir çözüm önerisi olan var mı?
Tesadüfe bak, ben de bugün boyadım egzoz korumasını.
Ben motosikleti devirmemiştim ama bir sürü ufak tefek çizik vardı.
Korumayı sökünce egzoz da gözüme çok kirli geldi, onu da boyamaya karar verdim.
Önce korumayı ve egzozu söktüm. Üzerlerindeki plastikleri ayırdım. Korumayı ve egzozu bulaşık süngerine benzer yapıdaki kırmızı bir zımpara ile tamamen zımparaladım.
Çocuklar egzoza BİM poşeti yapıştırıp yakmışlardı. Süngerimsi zımpara kemikleşmiş yanık naylonu çıkarmayınca tiner ve sert zımpara ile yanık olan yerleri aldım. Sonra tekrar süngerimsi zımpara ile üzerinden geçtim.
Süngerimsi zımpara bayağı etkiliydi. Yer yer boya tamamen kalkmıştı. Ama asıl amaç zemini pürüzlü hale getirip boyanın tutunmasını sağlamak.
Daha sonra egzoz ve korumasını kuru bir bezle tamamen sildikten sonra boya işlemi için güneşin altına aldım.
Korumayı gri, egzozun kendisini de ısıya dayanıklı siyah sprey boya ile boyadık. Daha sonra dayanamadım, siyah olan küçük egzoz korumasını da aynı işlemlerden geçirerek boyadım.
Tüm bu işlemler sabah 11:00 gibi bitti.
Şu anda montaj için bu üç parçanın da kurumasını bekliyorum. Güneş dönmeden önce 2 saat kadar güneşte kurudu, saat 16:00'a kadar da gölgede kuruyorlar.
Montajı yapınca fotoğraflarım