Zincir dişli takımını zor değiştirirsiniz. Honda'da parça yok!
Zinciri X-Ring olarak bu forumdaki SerkanADH adlı kullanıcıdan aldım. Dişlileri de geçtiğimiz Cuma günü Honda yetkili servisinden sipariş verdim. "Yarın gelir." dediler ancak sadece arka dişli geldi ve ön dişli hâlâ gelmedi.
Geçtiğimiz aylarda arka dişli takozları için aynı durumu yaşamıştım ve parça 45 günde gelmemişti. Ben de Amerika'dan 12 güne getirtmiştim. Muhtemelen dişli muhabbeti de aynı olacak.
Bu nedenle dişli takımını farklı bir yerden daha aldım. Yetkili servisten aldığımı iade etmeye çalışacağım. İade almazlarsa da ön dişli gelince ya satarım ya da 50.000'e kadar saklarım
Adamlarda sadece yağ filtresi, contası, hava filtresi ve buji stoğu var. Kazada değişmesi gereken parçaları geçtim ağır bakım parçalarının stokları bile yok. Hadi yetkili servisler stok tutmuyor, onu anladık. Ama ağır bakım parçaları Honda fabrikasında da yok. Allah bilir ne zaman gelir.
Ayrıca sadece zincir dişli takımı ve subap ayarı için 3 saat işçilik yazıyorlar.
Yetkili servisteki parça fiyatlarına gelince:
Zincir (Did Oring) = 390 TL
Arka Dişli = 75 TL
Ön Dişli = 17 TL
Buji = 127 TL
Hava Filtresi = 21 TL
Yağ Filtresi + Conta = 22 TL
Bu nedenle ben bulabildiğim parçaları başka kanallardan alıyorum. Hem de yarı fiyatına!
Yapabildiğim işleri kendim yapıyorum. (Periyodik bakım vs.)
Yapamadığım lastik takma, zincir + dişli takma, subap ayarı işlerini de iyi bir usta buldum, ona yaptırıyorum. İşçilik yine Honda'nın yarı fiyatına!
Motosiklet olmuş 21.200 küsür KM. Bu dakikadan sonra ne olsa "Kullanıcı hatası" diyecekler zaten. Yetkili servisteki fahiş işçilik fiyatlarına gerek yok
az önce diablo rosso 2 siparişimi verdim. ismail senin tavsiyene uydum. Insallah memnun kalırım

pilot activ için eski model dediler ben de diabloya döndüm. motor 22.500 de olmasına rağmen haftaya 24.000 bin bakımına sokma planım var. lastikleri de taktıracağım. Umarım esengül fazladan para istemez

bu arada 24 bin bakımına sokan oldu mu hiç ? lastik takma + bakıma ne isteyecekler merak ediyorum.
Arkadaşım lastiklerden çok memnun kalacağına eminim. Hiç şüphen olmasın. Taktıracağın yeri iyi seç. Jantlarını çizmesinler. (Benimki azıcık çizildi ama sorun değil.)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------
Isıya dayanıklı dediğin, hangi boyayı tercih ettin

Benimde özellikle egzozda ihtiyacım var o işe. Fotoğrafları merakla bekliyoruz :cherry:
Birde o ısıya dayanıklının sarısı, kırmızısı, soba grisi falan var piyasada ama siyahını bulmak belli markalarda aşırı zor :silent:
Aslında şasi rengine yakın antrasitimsi bişey olsa daha da iyi olur da işte, siyah bulsam onuda öpüp başıma koyarım :mrgreen:
Ferdi, ısıya dayanıklı egzoz boyası olarak Rus malı Cosmos Lac sprey boya verdiler. Isıya dayanıklılarda renk seçeneği yok, sadece siyah var dedi. (Ama başka yerde grisini de görmüştüm.)
Bu arada 700 derece yazıyor. Sadece susturucuyu boyadım. Motordan çıkan egzoz borusunu boyamadım. Orası çok yüksek ısılara çıktığı için her halükarda boya gider. Umarım susturucu 700 dereceyi geçmiyordur :mrgreen:
Egzoz koruması için de Keen Auto Multicolor System sprey boya verdiler. Rengi güzel. Orjinalindeki gibi simli bir boya.
İş yerinde araya sıkıştırdığım için yapılış fotoğrafları yok ama tamamlandıktan sonraki fotoğrafları paylaşırım