Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

250Km'yi geçtim, bir hafta önce eğitime gittiğimde daha ayağım vitese değmiş değildi, şimdi Mecidiyeköy-Kozyatağı full trafik-akan trafik köprü falan çok rahat gelip-gidiyorum, artçıyla hiç sıkıntı yaşamıyorum, gerçekten çok iyi yapmışım CBR125 almakla, içimdeki korku sürebilir miyim, kaza yapar mıyım İstanbul trafiği falan hepsi geçti, yanlız üstüne basa basa söylemek istiyorum, eğitim şart, 1000km sonra ikinci kademe eğitime de gideceğim, kazasız belasız sürüşler hepinize.

5qu9v.jpg

5qubp.jpg

5qucf.jpg

@AriGold Dostum anlıyorum öğreniyorsun ama bu insana gereğinden fazla bir güven verir ki bu tehlikelidir.250 km hiç birşey değil,ağır ol,öyle trafikte akmak için yeterli değil.Hepimiz 100km sonra sürüyüroz sandık,ben hep kendime kurallar koyardım;basamak basamak.Mesela 300 km gece gez,500 km trafiğe yakalanma gibi.Korkutmak için söylemiyorum yanlış anlama,daha ağırdan al diye söylüyorum ama 2 tekerin üstünde kazanılan özgüven çoğu zaman iyi sonuçlanmıyor.Şöyle söyleyim ben 2000 km kullanıpta artık çoğu şeyi öğrendiğime inandıktan sonra(tüm kurallarıma,okuduğum ve sorduğum onca şeye rağmen),motosiklet teorisi diye bir kitap bitirdim ve hiç bilmediğim onlarca şey öğrendim.O anda anladımki öğreneceğim daha çok şey var...

Dostum haklısın tabii ki, ben sadece başlamaya korkanlara(geçen haftaya kadar bende olduğu gibi) cesaret vermek istedim, bir de aslında bu ilk 250km demek ilk kez trafikte ya da motorda 250km yapmak değil, uzunca bir süre İzmir'de scooter kullandım, yıllardır araba da kullanıyorum, tabii ki dikkati elden bırakmamak lazım ama gereksiz korku da kazalara sevk edebiliyor, teşekkür ederim içten tavsiyelerin için.

Ali.

@AriGold Anlıyorum dostum,inşsallah gönlünce uzun uzun zevkli geziler yaparsın.Sadece uyarmak istedim.Bu arada cümleden sonraki Ali ne:D İsminizmi? Cümlenin altına yazınca imza gibi olmuş:D

Arkadaşlar motorumu 1 hafta içinde satabilirim.Daha ilan koymadım ama hazırlıyorum.

Yok yahu 0 almak istiyorum

Hmm çok güzel senin adına da,kendi adıma da sevindim:D:D

Bu arada sana birşey soracağım,bildiğim kadarıyla 2 çeşit disk kilit var(küçük ve büyük olmak üzere),bu boyutlar tüm markalarda standart mı bir de bizim motora hangisi uymuyor?

CBR almadan önce Duke 125i de çok düşündüm, şimdi Duke 200 ya da 250 çıkmış(5000€) bundan sonraki motorum o olabilir yaz sonu gibi :)

gp-500 o kadar küçümseme gerçekten kaliteli motor.benim motoruda anlaştım gibi herşey yolunda giderse pazartesi hyosung gt 250 m olacak.:D

Aga kanuni manuni iyi sürüldükten sonra pek bir sıkıntısı yokmuş.Zaten kanuni distribitör.250 cc dede en güzel motor yani.Ben cbr250 sürmem,125ten sonra mantıklı gelmiyor.Şu an öğrenci olduğum için en fazla 250 cc lik yakıt kaldırabilrim.Sonuç olarak en iyisi bu oluyor.Tip var motorda:D

Küçümsemek için değil somut sebebleri için dedim. Kawasaki Honda karşısında güçlenmek için güzel bi makyaj yicek yakındır. Hyo sıfır alınırsa Hondaya göre kalite dayanıklılık farkı ve marka imajından dolayı değer kaybı fazla..Yedek parça ve servis ağı kötü ama GT250R nin güzel göründüğü gerçek..

Küçümsemek için değil somut sebebleri için dedim. Kawasaki Honda karşısında güçlenmek için güzel bi makyaj yicek yakındır. Hyo sıfır alınırsa Hondaya göre kalite dayanıklılık farkı ve marka imajından dolayı değer kaybı fazla..Yedek parça ve servis ağı kötü ama GT250R nin güzel göründüğü gerçek..

Haklısın ama alırken fiyat farkı öncelikli sebep.Bizde isteriz 600rr tabi hem yakıtını karşılamak,hem satın alabilmek ama öğrenciliğim bitene kadar zor.Temiz bir hyo bulacaksın dikkatli kullanacaksın falan filan.Tabi al japonu istersen motor sıkıştır,çok uğraşmak lazım motora zarar vermek için ama ne yapalım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar