Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

selam cıbırcı arkadaşlar....uzun zaman takip ettiğim toğpiğinizi,cbf 150 den sonra terk etmiştim....ama tekrar aranıza gelmeyi istedim...ben bu motora aşık oldum....ama maddiyattan dolayı ikinci el uygun fiyatlı bi cıbır arıyorum...ya ben grenajsız motor sevmiyorum...cbf ve cbr tam istediğim tipte ama farklı tarz motorlar cbr daha üstün.....ve daha seri diye biliyorum...yardımcı olursanız sevinirim...:pale:

selam arkadaşlar küçük bi yan yatma olayı olmuştu motorda sol ayna kütükten kırıldı sağı da ben çıkardım....hatta o halde 2 defa polis bile durdurdu ama farketmediler...1 i gittide senin neden diğer farın yanmıyo dedi bende kısalar bunlar dedim uzunu yaktım sonra hadi yolun açık olsun dedi ve saldı...vergim yatmış değil ve aynalar yok 2 tane cezalık durumum var yani anlayacağınız...selamlar

Selamlar CBR kardeşliği;

Kazaları bitirip kazasız yolculuk yapmaya başladığım bu son günlerde tam mutlu mesut ilerliyordum ki geçen akşam E-5 de Avcılar mevkiinde 5. viteste 100 Km/h ile seyrederken birden üstüme bir sıvının fışkırdığını gördüm hemen emniyet şeridine çekip aşağı indim stop ettim motoruhemen akan sıvıya baktım
Yağ değildi.....Benzin değildi.....Evet radyatörden gelmişti radyatör suyuydu :salut:

Neyse biraz dinlendikten sonra binip hararet yaptırmadan eve kadar geldim;
Sonra öğrendim ki radyatör devirdaym yapmadığı için içindeki su şişmiş ve üst kapaktan su atmış aynı zamanda içeriye soğuk su gitmeyince motor bloğunun üst kapak contasını da yakmış :pale:

Bu tümgün serviste CRAZYUSUCUK(Yusufun) elindeydi motor sağolsun halletmiş sorunu radyatöre sadece antifriz koymuş contayı değiştirmiş radyatör kapağını değiştirmiş ayrıca yağmurlu havada zinciri yağlamadan bindiğim günlerde zincir ön dişliyi eritmiş ön dişli de değişti motor sesinde de bi incelme vardı ve yağ değişim zamanı gelmişti bir de yağ değişti şimdi motor saat gibi çalışıyor...

Bu arada yaptığım son kazada kırılan siyah siper camın yerine orjinal şeffaf camı bulduk onu takıcaz artık:silent:

Evet Başımdan geçenler bunlar inşallah bundan sonra ne kaza nede arıza yapmadan yaşar gideriz herkese kazasız arızasız günler dilerim....

Acaba söylediğin gibi sadece antifiriz mi koymuş? Sadece antifiriz kullanılması motorun soğutulmasını son derece olumsuz etkiler. Radyatörde su ve antifriz oranının yarı yarıya olması idealdir. Antifiriz soğuk havalarda suyun donmaması için eklenir.Bu yüzden sıcak havalarda bazı insanlar antifriz yerine sadece su koyar. Ama buda yanlış bi davranıştır çünkü antifirz soğutma sisteminde korozyon oluşmasını engeller:wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kazasız belasız sürüşler Blacklove16 :)

merhabalar herkese angel eyes i kendiniz de yapabilirsiniz tüm iş farları sökmekte ben çin malı motoruma kendim yaptım güzel oluyo fazla masrafıda yok 20 ytl ye halletmiştim weblebi den almıştım angellerı oda kapandı gerçi..

Arkadaşlar ben cıbırla Diyarbakırdan Antalya üzeri Manisa,, Somaya gittim oradada 1.000 km yol yaptık..ve 20 gün kadar sonra geri dönüp geldim..F 16 gibi mubarek..makinanızın kıymetini bilin vallahi cillop gibi makina 4.500 km kadar yol yaptım nasıl geçti bitti anlamadım..tık demedi maşşallah..seneye çine gidecem inşallah..

Abi garajında yazan motorlardan inip buna bindin bizi avutuyosun dimi:salut:

Çok ufak yav makina:pr:

selam arkadaşlar sizlere rica etsem bir kaç sormak istediklerim var
şimdi benim kafamda 2 motor var CBF 150 yada CBR 125 iki motorda katagori olarak farklı motorlar biliyorum ama CBF çok rahat titreşimi yok denecek kadar az ve uzun yoldada 150 cc olmasına rağmen hiç fena değil rahat bir motor.
benim için süratin o kadar önemi yok önemli olan rahatlığı ve titreşim olmaması
şimdi bu iki motoru rahatlık uzun yol ve titreşim açısından karşılaştırırsak CBR nasıl bu konularda büyük racıng'ler gibi çok yatılıyormu motorun üzerine yoksa oturuş pozisyonu dikmi oturuluyor uzun yolda nasıl rahatmı.
ve son olarak ben 1.73 boyunda 82 kğ ağırlığında biriyim CBR altımda çok küçük kalırmı acaba kafam çok karıştı kusura bakmayın arkadaşlar çok uzattım

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim fotolar akşama burdaaaa :flower: En bi güzel cıbır benimki :mrgreen:

selam arkadaşlar sizlere rica etsem bir kaç sormak istediklerim var
şimdi benim kafamda 2 motor var CBF 150 yada CBR 125 iki motorda katagori olarak farklı motorlar biliyorum ama CBF çok rahat titreşimi yok denecek kadar az ve uzun yoldada 150 cc olmasına rağmen hiç fena değil rahat bir motor.
benim için süratin o kadar önemi yok önemli olan rahatlığı ve titreşim olmaması
şimdi bu iki motoru rahatlık uzun yol ve titreşim açısından karşılaştırırsak CBR nasıl bu konularda büyük racıng'ler gibi çok yatılıyormu motorun üzerine yoksa oturuş pozisyonu dikmi oturuluyor uzun yolda nasıl rahatmı.
ve son olarak ben 1.73 boyunda 82 kğ ağırlığında biriyim CBR altımda çok küçük kalırmı acaba kafam çok karıştı kusura bakmayın arkadaşlar çok uzattım

arkadaşlar yokmu bu konuda yardım edebilecek kimse:bounce:

CBR Oturus pozisyonu dike yakın bir motor.. Ama uzun yola gelmiyor fazla ; Sen CBF Düşün !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar