Arkadaşlar zincir temizliği ve yağı için fazla para harcadığımı farkettim. Ayda 1000 km civarı yol yapıyorum. Her ay motoru 1 defa -bazen2- yıkama ihtiyacı hissediyorum. Yıkama sonrası zincir yağı gittiği için yağlıyorum. Motulun temizleme ve yağlama spreylerini kullanıyorum. Bir hesap yaptım. Bu kit 60-65 TL civarında. Her 8-10 ayda zincir ve dişlinin değişmesinden daha pahalıya geliyor.
Siz temizlik ve yağlama için ne kullanıyorsunuz? Ne kadar zamanda veya km'de bir temizleme ve yağlama yapıyorsunuz? Farklı forumlarda bütçe sebebiyle temizlik için gaz yağı, motorin kullanan veya motoru yıkarken zinciri de deterjan (pril veya oto şampuanı) ile yıkayanlar var. Yıkamacılarda zincire basınçlı suyla yıkama yaptıranlar var. Sizin tercihiniz nedir?
Yağlama konusunda pahalı olmasına rağmen genel eğilim zincir spreylerinin kullanımı gibi görünüyor. Ucuz olduğu için 90 numara yağ, kaçucuk katkılı 90 numara yağ, sıvı gres, normal gres kullananlar da var. Bu ürünlerin dezavantajı janta sıçrama, tekeri yağlama -kayma tehlikesi atlatanlar var-, motoru yağlayıp batırma gibi.

Bu kullanıcılar genellikle komuter kullanıcıları, kuryeler ve skuter sahipleri.
Farklı önerileriniz olmazsa ben zinciri motoru yıkadığım oto şampuanı ile yıkayıp kurutup motul spreyle yağlamaya devam edeceğim. Bu da 2 ayda 1 tüp harcasam yılda 210 lira filan yapar. Cimri gibi hesap yaptım
Bu arada son benzinim 337 km gitti. Bu sabah depo tamamen bitip teklemeye başlayınca rezerve aldım ve benzin aldım. 1 depoyla 337 km pek parlak değil gibi. Şu anda 21.337 km'deyim. Motor hiç açılmamış, egzantriği değişmemiş. Sanıyorum ilk sahibi herhangi bir karbüratör vb ayarı da yaptırmamıştır. Masraf çıkarmak istemiyorum ama tüketim nasıl bir ayarla veya bakımla azaltılabilir?
.