Merhabalar sevgili CBF 250 kullanıcıları! :rendeer:
Efendim ben 1 yıl kadar önce motosiklet sevdasına tutuldum.
Fakat dedim ki bu gelip geçici bir heves olmasın, bu yüzden işe biraz ders almakla başlayayım. A2'yi aldıktan sonra yaklaşık 1 ay kadar süren temel+ileri sürüş eğitimi aldım. O da bitince vaktin tamam olduğuna karar verdim.
Sonunda CBF 250 almama yetecek parayı denkleştirdim. Lakin aklıma takılan sorular var. Cevaplarını da ünlü halk şairi Demet Akalın'ın da dediği gibi "düşünüyorum, bulamıyorum, işin içinden çıkamıyorum".
Forumların pek çoğunu baştan aşağı okudum lakin birtakım kilit soruları sormakta ve tecrübeli kullanıcılardan cevaplar almakta fayda var..
Şöyle ki;
1) Bu motosiklet beni eğitecek bir motosiklet midir?
2) Türkiye yollarına dayanıklı mıdır?
3) Sürüş ergonomisini bu segmentte ve benzer fiyatta olan motosikletlerle kıyasladığınızda nasıl buluyorsunuz?
4) CBF / CBX 250 alıp 4 sene kullandıktan sonra bu motosikleti değerinde elden çıkarabilecek miyim?
5) İkinci el CBF / CBX 250 alırken nelere dikkat etmeliyim?
Bu kilit sorulara kısa kısa cevaplarınızı bekler, saygılar sunarım.
Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Yapmanız gereken en doğru sırayı takip etmişsiniz. Bence motosiklet sürmek isteyen herkes sizin gibi yapmalı. :cat:
Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım;
1. CBF250 gerçekten bir geçiş motorudur. Yani öğrenmek, eğitmek, teknik geliştirmek ve üst sınıfa geçmek için doğru seçim olacaktır.
2. Süspansiyon bakımından oldukça rahat diyebilirim.
3. Oturuş pozisyonu, kullanım rahatlığı ve sürüşteki denge bakımından sınıfının en iyisi diyebiliriz.
4. Maalesef hiçbir motor 4.sene sonra değerinde satılamaz. Cbf250 için de geçerlidir bu.
Fakat Honda markası sayesinde ve bakımlı bir motor olursa güzel bir fiyata okutabilirsiniz.
5. Bu motorlar teknik bakımdan 20.000 km'yi geçtiği zaman resetlenir. Yani 20.000 km'yi geçmiş birçok cbf250'nin egzantrik zinciri, debriyaj balataları, tahrik zinciri ve dişlileri değişmiş olur. Eğer 20.000 km'yi geçen bir motor alacak olursanız bu gibi parçaların ne zaman nerde değiştiği önemlidir.
Bu arada 3.000 - 10.000 km arasında 2.el bir CBF sizin için idealdir. :cat: