sevgili mete abi bu sözünle viteslerin kötü olduğunumu yoksa ii olduğunumu anlatmaya çalıştın ben anlamadım davites geçişleri sorunlu diye duymuştum ben doğru mu bu ?
dostum makina vites geçişleri mükemmel...hiç takılmıyor teklemiyor...:cat:
sorunlu diyen beri gelsin...
Metehan geçmiş olsun motoruna.
Benzin bitince ışık falan yanmıyo, zaten bizim motorların yegane handikapı bu ama klavuzda der ki, benzin ibresi kırmızı şeride geldiğinde yaklaşık 3 lt daha benzininiz kalmıştır. Ben denedim ve kırmızı ibrede epeyce gidiyor. Benzin biterken motor sarsılmaya ve stop edecem haa demeye başlıyor ve yedek depoya alıyorsun ki o da saat yönünde en aşağı konuma döndürünce. Zaten ters istikamete dönmüyor istesen de.
Bu arada bir kez daha söyliyim, bu alet benim ilk depomla yaklaşık 32 ytl'ye doldu ve 434 km civarı yol yaptı (yedek hariç). Daha sonraları da hep 25 - 26 ytl'ye fullendi. Ve en az 400 km yol yaptı bilginize. (Kısacası daha ne olsun be koçlar.)
sağol dostum...bak dün akşam noldu...depo kırmızı çizgiye dayandı...km 320 de falandı...neyse bende herhalde rodaj dönemidir dedim...fulle dedim...20 ytl ile tekrar ful oldu iyimi...zaten 35 lik vardı depoda ilk benzin alımım olarak...bitti zannederken 20 ile depo taştı...gerçek şu ki benzin göstergesinde hassasiyet diye birşey yok...düz yolda depoyu boş gösteriyor halbuki depo %40 dolu...enteresting...
Walla açıkcası servisine bağlı.Benim gittiğim servis o kadar anormaldiki almaya gittiğim zamanki ilgi ve alakadan eser yoktu (Honda Pazarbaşı) hoş satıcı ve teknik servis aynı şahıs değil ama ben son kullanıcıyım total değerlendiririm.Bakmam o servis bu satış diye.Ben onu sölediğimde
_ çarparsan olur !
_ çarpmadım !
_ çarpmadan olmaz !
_ orayı çarpsam çantada iz olurdu o engel olurdu !
_ kaldırma denk gelir çantanın aldında kalır o şekilde çarpabilir !
_ o şekilde çarpsa orada çizik olur !
_ arkadaşım çarpmışın (kaş göz omuz oynuyor kapışma öncesi gergin durum) çarpasan nasıl olsun !
_ peki abi tamam !!!
sonra onu söktüm japonlayayım diye aa birde ne bakayım sol vidadan üste doğru çatlayan vida o kadar çok sıkılmışki çatlaması gayet normal.Ve durumu böle tespit ettim.
pegi ginger usta sana bir sorum olacak...motor brandası yüzünden olduğu yerde devrildiğinde ön granajda bir çatlağa japonla sağlamlaştırayım dedim...fakat biraz ayarlayamayıp aşağılarada süzüldü damla olarak...artık granajın bir parçası oldu gibi...
buna ne yapalım ginger usta...ne diyosun bu hususta...
cbf forumu biraz formdan düşmeye basladı gördüğüme göreabi soğukda bir kadıköy kartal yapıyım dedim(okul için) amanınnn!! ellerim dondu :queen: :queen: Bir soru sorucam rodajda max kaç kmye çıkmalı?yani kaç km ile seyir etmeli? 80km/s fazlamı? yoksa 60-70 ilemi gitmeli.
kanka ben 80 i geçmiyorum...bir kere 100 yaptım oda TEM de baktım şehirlerarası otobos geçince uyuz oldum...birde rüzgarına kapıldık galiba...elim gaza bir değmiş 120 de ibre...aerodinamikten anlayan varmı bilmem ama...şehirlerarası otobüs veya tıra biraz yaklaşırsanız bir rüzgar sizi öyle bir hızlandırıyorki akıllara zarar...gemi pervanesinin sizi kendine çekmesi gibi...tavsiye etmiyorum tabi...normal hareketler değil...
bir zamanlar 18 vitesli bisikletlerimizle kamyon kasalarını tutup (kısa mesafelerde rampa yukarı vs.) böyle enteresting hareketler yapardık...o geldi aklıma...
Son düzenleme: