Ok aşağıdaydı sanırım. Kullanım kılavuzuna göre 1400 1600 devir olması lazım.
Teşekkürler![]()
Sabah ısıtmak için jikle yönü karşıda mı olmalı yoksa bize yakın tarafta mı olmalı? Konu 1.000 sayfa üzerinde olunca arayamadım o yüzden sormak durumundayım şimdiden teşekkürler![]()
Selamın Aleyküm ahali.
Cbf 150 soğukken ve sıcakken olması gereken ideal rolanti devri nedir bilen var mı?
Birde yedek depoya geçmek için ok yönü yukarıya mı aşağıya mı bakacak ?
Bi çok kişiden motul 5100 ve 7100 önerisi duydum.
CBF150 İle Ankara-Kocaeli arası rahat gidebilirmiyim acaba? Çünkü gittigimin ertesi günü Honda Motosiklet Eğitimine gircem zinde olmam gerek pertim çıkmaz değilmi yolda. km tecrübem 9000km civarı. Hiç uzun yol tecrübem yok. uzun yolda en korktugum şey uzun yolda arkadan haldur huldur 110 la gelen kamyon otobüslerin sıkıştırmıası. Bu rotada cbf150 ile nasıl olur kısaca?
Arkadaşlar hafta sonu 2015 Cbf 150 ile 420 Km’lik İzmir-Kuşadası-Manisa-İzmir turu yaptım.
Gelelim motora Motor tapa gaz kullanılınca hali ile depo öyle 300 -400 km yetmiyor yolun %80 lik kısmı 5. Vites 8000 devir ve 95 – 100 Km/h ile geçti.
Yük
Ben:90 Kilo
Artçı:50 Kilo
Top Case Yükü:10 Kilo
Tecrübelerim Bu zamana kadar kullandığım motorlarda vites göstergesi aramamıştım ama bu motorla (bence top limite bağlı) insan belli bir süre sonra unutuyor (ha sorun teşkil etmiyor o ayrı) ve olsa güzel olurmuş sanki.
Virajlar
Arkadaşlar yaklaşık 15 Yıldır 125 cc’den tutunda 600cc’ye kadar bilimum motorum oldu açıkçası her zaman normal “motorsiklet sürücülerinden” daha az yatmışımdır virajda (Türkiye’de maalesef Motorsikleti tam anlamı ile kullanmak mümkün).Sanırım bundan dolayı hemde artçı olduğundan dolayı motorsiklet ile virajlarda tam anlamı ile yatmıyorum. Lastikleri motoru alır almaz değiştirdim Metzeler lastik taktım.
Fren
Fren mesafesi iyi fakat sanırım balatalar çabuk aşınıyor.
Oturuş
Kesinlikle uzun yol yapılabilir. Motor her türlü oturuşa müsait ve yormuyor ben yorulmadım bazen hafif bir geriye kayıyorum yeterli.
Eksiler
Aslında CBF 150’yi ele aldığımız için eksi diyemeyeğiz çünkü bu motordan daha “seri” hızlanmasını beklemek sanırım anlamsız olur.ir arabayı sollamak isteyip sollayamama duygusunu da yaşamış oldum.
Sonuç
Ben motordan çok memnunum parçaları ucuz ve motor yeterli hıza ve komfora sahip daha uzun yollara da çıkacağım zaten 420 km yi uzun yoldan saymıyorum bile.
Soru 1:Bazen Vites geçişleri tek tıklama değil de küt küt diye çift ses ile geçiyor bu durumu yaşayan var mı ve sebebi nedir?
Soru 2: İzmirdeyim ve motor jiglesiz hala stop ediyor normal mi?İlla jigle aşağıda min:5 dk beklemem gerekiyor yada trafikte bile Jigel aşağıda sürmem gerekiyor ki bu kullanım klavuzunda yapılmaması gerekiyor diye uyarılıyor.Sizde durum nasıl