Arkadaşlar rialli.com dan 42 t diş siparişi verdim. 15 tl. Orjinal arka dişlimiz 43 t imiş. Eski kasalarda 42 t idi. İnanılacak gibi değil. Dişleri saymam dahi gerekmedi. Dişlinin üzerinde koskocaman 43 yazıyor. 42 t yi takınca motor rahatlayacak. Gelir gelmez takacağım. Arka dişin 43 t olduğunu bilseydim daha servisten motoru çıkartmadan michalenler için hazır lastikler sökülmüşken 42 t taktırırdım ama aklımın ucuncan bile geçmedi. Bence eski kasa ile yeni kasa arasındaki en önemli farklardan biri. Yeni kasalarda arka dişli 43 t. Vites aralıkları daha kısa kalkış ve ara hızlanma daha seri. Moor çabuk çabuk vites istiyor. Ama 80-90 seviyelerinde bile motor bas bas bağırıyor. 6. vitesi arıyor sanki. Yani eski kasaya nazaran motor aynı vites ve aynı hızda daha yüksek devirler kullanıyor ve haliyle daha çok yakıt tüketecektir. Yeni kasa motor alan tüm arkadaşlara arka dişlilerini 42 t ile değiştirmelerini şiddetle tavsiye ederim. Motor rahatlayacak, yakıt daha da düşecektir. bi dişte en ortalama 5 km/h kadar oynar. Yani eski kasalar gibi olacak. Eski motorla 2. vitesle devamlı 40 km/h ile çıktığım ve her gün kullandığım bi bayır yol var evimin istikametinde. BU yolu şimdi yeni motorumla motor aşağı yukarı aynı devirleri kullanıyorken 35 km/h ile çıkabiliyorum. 40 a çıkınca motor rahatsız edici seviyede ve eskisinden daha yüksek değerlerde devire çeviriyor. Hiç gerek yok. Ayrıca bu değişikliği Honda Müh.. lerine .sormak isterdim. Arka dişli neden 42 den 43 oldu diye. Bunu nasıl açıklarlar acaba. 43 te ile 90-100 km/h ile giden motor daha yüksek devirler kullandığından motor ömrü de eski kasaya nazaran uzun vadede daha kısa olacak, motor daha çabuk bitecek. Birde üstüne devir kesiciyi kaldırmışlar. Bu durumda arkada 43 t dişli ile 120-130 a motoru çıkartmak isteyen arkadaşlara açıkça motorunuza yazık ediyorsunuz demek isterim. Yani 43 t ile bu motoru devir kesici yokken bilinçsizce kullanmak, eski kasaya nazaran motorun daha çabuk bitmesine sebep olacak, 30-40 bin de cbf motor bitiriyor muhabbetleri ayyuka çıkacaktır.
Onur Kardeşim, 250 km de yağ değiştirmemin sebebi engel olabileceğimi düşündüğüm ve motorda 10-40 olduğuna emin olduğum yağı 15-50 ile değiştirmekti. Lakin şıkırtı sesi kesilmedi.
etem abi bu haliyle 43t ile 100km hızla uzun yolda filan sabit gitmek olmazmı diyosun yani daha fazla ses çıkrır kabulde zararı için soruyorum bide 42lik takınca serilik gidicek dimi eskisinin bire biri olucak-servis takıyormu bunu servisten temin edebiliyormuyuz ?