servise gitme imkanım olmaması nedeni ile artık motora bakmayı öğrenmenin zamanı geldi
aşırı derecede bollaşan zinciri gerdim.
ikinci oalrak bujiye de bir bakayım dedim çıkardığımda sonuç:
siyahlıktan buji görünmüyordu neredeyse
16binde çıkan buji kısmen yarısı siyah diğerlerine göre buji alana kadar onu taktım.
sormak istediğim:
1- buji takarken diş alma olayı kafama takıldı oldukça dikkatli taktım, elle sıktıktan sonrada buji anahtarı ile 1/8 tur çevirdim. eğer diş almış olsaydı nasıl bir problemle karşılaşırdım? kontrol ettim oynama falan yok. ikinci durum ise bujiyi taktıktan sonra ordan çıt çıt çeklinde ateşlemenin sesini duyuyordum aşırı şekilde 200-300 metre dolaştım biraz çalıştırdım motoru o ses kesildi, fakat çok hafifuğultu gibi bir ses geliyor bujinin oradan?
ilk ve sonuncu bujinin numaraları cpr6ea ortadaki cpr8ea hepsi serviste takılmıştı.
benim bu aşırı yakıt sanırım aşırı yüklemenin ve devirli kullanımın yanında bujidende kaynaklı sanırsam.
Bir ara şöyle bir topic açmıştım. Senin bujiler buradakine nazaran çok fazla kararmış:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/63160-iki-buji-arasindaki-farklar.html
Bizim orijinal bujilerimi NGK CPR8EA-9, cpr6ea olan bujinin muhtemelen ateşleme aralığı vs. gibi değerleri farklı olabilir. Buradan yine şu durumu çıkarıyoruz serviste dahi bakım yaptırsanız hangi parçaların takıldığını kontrol etmek gerekiyor.
Metanecho sen motorunu genelde uzun yolda kullanıyorsun bizim kitapçıkta belirtilen "uzun yol bujisi" olan CPR
9EA-9'u kullanabilirsin bence. Hatırlıyorsan Ebay'de vardı bu buji.
Diş atalama olayında ise:
Eğer bujiyi sonuna kadar elinle ekstra kuvvet uygulamadan sıkabilmişsen diş atlamamıştır. Motor bloğuna temas ettikten sonra dediğin gibi 1/8 oranında ufak bir kuvvetle sıkmak yeterli gelir.
Ancak dişlerin tamamı girmeden zor dönmeye başlamışsa ve sen anahtarla bu şekildeyken güç uygulamışsan bu şekilde diş sıyırmış olabilir.
Bu durumda bujinin girdiği silindir kısmına yeni diş açılması lazım yada silindiri yenilemek lazım. Hassas bir nokta buji değişimi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:37 ----------
Orijinal buji kodu olan ortadaki buji diğerlerine nazaran daha az kararmış.
Farklı buji kodları farklı ateşleme sıcaklığı ve tırnak açıklıkları demektir.
Motora ciddi zararlar verebilir. Bir an önce orijinal bujiden edinmeni tavsiye ederim. Keşke buraya geldiğin zaman söyleseydin. Gitmeden 2 tane buji alırdık sana.
Kawasaki yetkili bayisi olan Ulusan Motorda orijinal NGK CPR8EA-9 ücreti 10 TL idi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:42 ----------
Selam arkadaşlar;
Bende uzun zamandır motosiklet piyasasını ve forumları takip eden fakat hayat şartları nedeniyle hep bu tutkumu erteleyenlerdendim..taaki düne kadar..nihayet biraz pattadanak da (bu nasıl bi kelime yaa..saatin ilerlemesine ve uykusuzluğuma verin..) olsa motosiklet siparişimi verdim..ve de tabii ki CBF 150'DE karar kıldım..henüz motorum gelmedi (iki haftayı bulacak sanırım..) bu arada henüz motor ehliyetimde yok ama onuda bu hafta kursa yazılarak halledicez inşallah..şimdilik benden bu kadar..önümüzdeki dönemde inşallah bende görüşlerimi burada yazıcam..saygılar arkadaşlar..
bu arada geçmiş olsun mücahit 89 kardeşim..allah daha beterinden saklasın..annemin dediği gibi allah tekerimize taş değdirmesin inşallah..
Selam RED ANGEL
Hoşgeldin. Kazasız belasız nice km.lere. Motorun hayırlı olsun şimdiden. :rendeer:
Aman tam korunma giyinmeyi ihmal etme. Düşmeyecek motorcu yoktur. Ya düşmüşsündür ya düşeceksindir. Önemli olan en ufak şekilde az hasarla ve bilinçli atlatmak
arkadaşlar hava ayarı yapıldı dedim ya. bu sabah jikleyi açıp marşa bastım çalıştı. gazı vermeden kendi kendine rolantide ısındı. bana göre bizim motorun en büyük falsosu olan başında dikilmekten kurtuldum sanırım. yarın bir daha deneyeceğim.
Güzel bir haber, ben nerdeyse 2 haftadır jiklesiz çalıştırıyorum. Elim gazda bi 10-15 sn bekliyorum sonra kendisi standart çalışıyor.
Evet beyler 2.ufak kaza/aksaklıgımı yaşadım. Ama gülermisiniz aglarmısınız. Sıkışık trafikte 10km hızla önümde koca IETT otobüsü ile giderken, bir anda ani hapşurmam (hapşurmadım resmen ciğerlerim çıktı) yüzünden freni 1 saniye gecikmeli sıktım. Ve hooop otobüsün tamponundayım.
kırık/çizik hiçbirşey yok motosiklette. Asıl komik olan otobüsün tamponunu yeni boyamış olmaları

r: tamponu geri çektim sağa yanaştım birde ne göreyim siyah cbffimin ön çamurlugu kıpkırmızı

r: 1 Saat tırnakladım sildim birazını anca çıkartabildim. Kayda değer birşey kalmadı ancak çok çok dikkatli bakınca görünüyor. Resmini çekince yayınlayacagım.
Geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın.
Çizik giderici olan pasta, otobüsün senin motordaki izini kolaylıkla temizler.
Bizim eski aracada arabanın biri sürtmüştü. Pasta ile bizim araçta kalan boyayı temizlemiştik.
bende bugun basınclı yıkama makinası aldım

)
Vay hayırlı olsun. Artık motorunu pis göremez kimse desene

Benimde aklımda var ama şu bidondan falan su çekenlerden olsa daha iyi olur sanki. Ama aldığın fiyat süpermiş. :cat:
Arkadaşlar, uzun bir süredir yazmasamda sıkı bir biçimde takibinizdeyim. Bu arada yeni taşınmış olduğum evimde çamurlu yol ve koyacak yer problemi olduğundan dolayı 2009 moderl 24500 km deki motorumu, elimde harab olmadan kardeşime 3000 tl ye sattım. Ama yine sizleri takip etmeye, ara ara laf atıp selam vermeye devam edeceğim. Hepinize saygı ve sevgiler.
Hayırlısı olsun Ethem. Merak ediyordum bende, ne zamandır yazmıyorsun hayırdır diye ÖM atacaktım. Demek motoru sattın. Hayırlı olsun :rendeer:
cbf mi ybr mi diye onlarca topic var... bence ybr... 2 gündür cbf kullanıyorum gece kullanılacak gibi değil sinir bozucu bir elektirik sistemi var. gazı kesince farıda kesiyorsun sanki...
Arkadaşım ben cbf de kullandım ybr de ve cbf aldım. Bir kere en başta ybr'de bir
"bisiklet" havası var, cbf'te motorabindiğini anlıyorsun, cbf daha kaslı bir
görünüme sahip ve göze hitap ediyor, ybr için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ve de
motosiklet kullanan birisi cbf'in elektrik sistemine çok kolay bir şekilde ayak
uydurabilir, far konusuna gelince taktırırsın xenon koç gibi kullanırsın. Eminim ybr
sürmeden yaptın bu yorumunu.
Erdi gerekli açıklamayı yapmış :

lus1:::

lus1::