Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Benim eski motorda başıma gelmişti bu olay, tehlikeli bi durum değil. Marş motoru sökülerek içine bi izolasyon malzemesi sarıyorlar ve tekrar takıyorlar, bu ufak kaçak engellenmiş oluyor. Benim eski motorumnda başıma gelen aynı yerden motor yağı kaçağı idi, terleme değildi yani. Sanırım bu durumda aynı.

bence yere damlamıyorsa çok sorun değil. arada yağına bakmak lazım birde sızma yapan yeride temizleyip kontrol etmek lazım artıyorsa sıkıntılı olabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zincir yağlamasını ne kadarda bir yapıyorsunuz birde nasıl yağ kullanıyorsunuz.benim zincir çok kuru gibi gözüküyorda.

zincir yağlamasını ne kadarda bir yapıyorsunuz birde nasıl yağ kullanıyorsunuz.benim zincir çok kuru gibi gözüküyorda.

500-600 km gidiyorum bi yağ ile, ama zincir temiz ise. Yani yağlamadan önce zincirin durumu çok kötü değilse kuru bezle bi siliyorum, daha sonra yağlıyorum, zincir temizliği gerekiyorsa önce temizleyip sonra yağlıyorum. Aşağı yukarı 500-600 km idare ediyor. Arada zincire parmak atıyorum, yağlı ise zaten belli ediyor. Valvoline ve Castrol zincir yağı kullandım. Castrol ün zincire yapışma ve zincir üzerinde kurtuma özelliği Valvoline den daha yüksek olduğundan Castrol kullandığım dönemlerde daha sıklıkla zincir yağ istiyordu. Yağ zincir üzerinde çabuk kuruduğundan akabinde çabuk dökülüyordu ve etksiini yitiriyordu, ama hızlı çabuk ve kuvvetli kuruması cantlara hiç sıçramamsına sebep oluyordu. Valvoline yağladıktan sonra ilk yola çıklıldığında fazlasını bi posta atıyor. Ama devamında castrolden daha uzun ömürlü gibi. Bu iki marka ile ilgili deneyimim böyle.

elvis 78 normal gibi görünüyo

castrol zincir yağı kullanıyorum gayet memnunum, yalnız yağlamayı bi gün öncesinden yaparsanız yağ akmaz zincirde kalır.

castrol ile yağlıyorum.. Geceden uygularım. gayet de başarılı sıçrama yapmaz akmaz kokmaz ....
ben pek km ye bakmam. sabah garajdan çıkarken hissettiriyor elde iterken yağ durumunu :)

metahandro yine banlanmış :silent:

yine yeni yeniden...:p

gizli okuyan üyelerden biri sanırım metehan olsa gerek :p

yeminle sen bunu yazarken ben okuyordum...:rendeer:

Meto dostum ne yaptın yine yaw :pale:

özledim yavrucum seni suyu ısıt geliyorum Çınarcıkta aşk yuvamıza gidelim...:queen:

metehana ne olacak gene ban...:pvukuat adam rahat durmuyorki kardeşim bi rahat dur diyoruz ama nafile ah be meto....

dedikodu yaptın ama sonunda bak geldim...şimdi söyle bakem...deli rıza...:p

Metehan abi yinemi forumdan uzaklaştırıldı ya ?

kader kurbanıyım...:p

ben ne dedim sana mete uslu dur diye ban yiyeceksindiye :mrgreen::cherry::queen:

valla demek Cenabı Haktan başka bişey istesen olacakmış Halis Abi...:p

arkadasdlar bu bolgede gorunen sızıntı yada kacak normal mı bana pek oyle gorun medı , sizlerde karsılastınız mı , ustaya el attırmak lazımm mı
QUOTE]

kardeşim bu fotodaki zımbırtı MARŞ MOTORU...marş motorunun içinde ne olduğunu az çok bilirsin...sarmal tell vs...yani orada sıvı birşey yok...olamaz...olsa bile motörün asla çalışmaz..ama KRONİK MARŞ MOTORU sorunumuz var bunu söyleyebilirim...içine toz alıyor o tozlar yüzünden belli süre sonra marş basmıyor...o herhalde standart dıştan gelen çamur ...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:54 ----------

oo metehan abi hoşceldin :mrgreen:

oo hemşo selamlar...benim hanımda entepli...ben eniştenizim...:):p

kanka çok uzak yav düşmez gibi...hanımla kızımı geçenlerde yolladım oralara...güzel memleket ama uzak abicim...uçakla bile çekilmez o kadar uzak yani...:)

yok ya neaptn sende uçakla 1.5 saat ben teklif edyimde gerisi sana kalmış. Yengenin canı baklava çekerse gönderelim imam çağdaştan :D reklam kokan hareket oldu ama :)

mete ağa hoş geldin gözümüz yollarda kaldı :p

bi daha ne zaman ban yemeyi umuyorsun acep aklımıza takılan soruları şimdiden soralım, seni bulamayız falan :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar