Abi erken biraz bunu söylemek için. Bir de benim plankton 100cc ye göre bile zayıf bir motordu. Amortisör diye birşeyse hiç yok. Şimdi bu uçak gibi gidiyor. Ama dün viteste zorlanınca, ışıklarda debriyaj sıkılı beklerken dedim ki, ileride 250lik scooterlara binerim. Neden dersen:
-Onların tekerleri de büyük, bunlar gibi dağa çıkamasa da her yola gelecek motorlar. Fes 250 foresight diye yuğtuptan aratın Mısır'a giden adam var. Piramitin önünde poz vermiş motoruyla.
-Maksi sukutırlarda ruzgarı, yoldaki suyu yemiyorsun. Yağmura tutuldum pantolonum kupkuruydu.
-Parmaklarla fren yapmak bence daha hassas.
-Ve tabi ki biryerde park edince dizlik eldiven maske torba poşet kask ne varsa koltuk altı ve çantaya tıkıştırabiliyorsun. hiçbirini eve çıkarmana bile gerek yok.
-Ayaklar ileride kullanım bence daha yorucu da olsa daha keyifli. Cruiser kullanır gibi uzat ayakları git.
-Ayakların arasında karpuz poşeti taşımıştım. Orada bulunan klipse takıyorsun poşetini yuvarlanmıyor.
-Vitesliye göre küçük olan tekerin ve ağırlık merkezinin arkada olmasının dengesiz olduğuna katılmıyorum. Beat denge konusunda muhteşem bir motor. Yürüme hızında ayakları koymadan gidebiliyorum. Maksilerde teker büyük olacağından tümsek çukur da sorun yaratmaz.
Zamanla plastik sıkıyor. Dün gaz fren yaparken depo içinde gezinen benzinin sesi çok hoşuma gitti.
Bence motor dediğin şu anki görüş ve tecrübemle kimko egzaytinktir.