yahu akşam tüm herkese cevaplar yazdım sonra site database error dedi mesajlarım emeklerim uçtu...şimdi tekrar yazayım özetle...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:47 PM ----------
slm jr. abi. bende yeni aldım motoru 2 ay oluyor. cbf 150 lerde yağ eksiltme sorunu var. 1000 km de ne kadar eksiltiyor? bendeki 1500 km de 200 mlt civarında eksiltme yapıyor. birde sürekli ampul kesiyor. h4 takmayı düşünüyorum sizden deneyen oldu mu arkadaşlar? yani iyi sonuç verir mi? :silent:
aynı oranda eksiliyor bendede...bu sorun zaten kronik...çoğu arkadaş yağının eksildiğinden bihaber...servisde bişey diyen yok sizde sormayınca farketmiyor önemsemiyorsunuz...benim ampul galiba Ocak 07 den beri 2 kez değişti...:cat:
Selam albatros. Ben daha 170 km yaptım =).
Arkadaşlar kullanım klavuzunda rodaj için ne yazıyor.
Kompresyonla fren yapmak (vites küçülttüğümde düşük devirde olursa) zararlı mıdır?
rodaj için kullanım kılavuzunda şunu diyor...çok yuvarlak laflar...
yağ eksiltme sorunu ben hiç yaşamadım - ki önceki yağ değişiminde tapa düzgün takılmadığı için sızdırıyordu, buna rağmen seviye gerekli olanın altına düşmedi (herhalde bi 6 ay sonra bir daha bakım yaptırdım).
Rodaj için kitapta sadece "ilk 500km motoru fazla zorlamayın" yazıyor. Bi de ingilizcesini bulup kontrol etmek lazım aslında.Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım alınabilir.
ampul konusunda hiç sıkıntı yaşamadım ama sigortayı bir kontrol etmek lazım. belki gerekenden farklı sigorta takılıdır.
2000 de bir yağ değişecek arkadaşlar aman ihmal etmeyin...:cat:
adam motoru alalı 100 küsür km yapmış sen gidip ona soruyorsun...
sor metehan abiye 40.000 km ye yaklaşmış adamdır kendisi :queen:
kanka vaktim olsa var ya hayatta üşenmem gece işten geldim aha 8 de yine işbaşım var halen bakınıyoz yatmak varken...:wiinkk:
metehan abinin nasıl 130 km yaptını çözdüm en yakın zamanda delillerle beraber buraya dökücem

abimiz sağolsun bizi kırmayıp uykusuz bi şekilde gezimize katıldı, cbf 150 ile pek alakası yok ama kusura bakmayın artık.
kanka katılmışım Muratlı Hıdırellez şenliklerine öyle diyorsan doğrudur...ben hatırlamıyorum valla...rüyada gibi yorgundum ...
motorun yıgılması komprasör yani bir nevi fren vazifesini yapar..
ben pek fazla komprasr yapmıyorum..
motorun devrine göre vites küçültüp,frenlemesini yapıyorum.
en dogru olanıda bu..
bu kompresör işine yorum yazdım ama dün gümledi uzunca yazmıştım...arkadaşlar yapabileceğiniz tek motor komprasyonu MO>TORUN İSTEDİĞİ vitese düşürmekten ibarettir...yoksa ne bu şehir trafiğinde ne de başka bir yerde durmayı hızlı yapmak zorunda olduğumuz için afbuyrun sütoğlanlar gibi vites düşürerek durmak saçma...bende ani duruşlarda debriyaja basıp hız düşerken aynı anda vitesleri saniyeler içinde düşürmüş oluyorum...yani dururken vitesle işim olmuyor...zamanla yavaş yavaş taşlar oturacak...teoride bişey kapamazsınız...pratikde kendi stiliniz oluaşacak zaman verin motora ve kendinize...
şu an flört aşamasındasınız nazik davraının az...
yarın balayında imzadan(rodajdan) sonra dip gaz ve köklemeye başlarsınız...:queen:
bu detaylarada dikkat edin...motorumuz hakkında bu bilgiler...
takım çantalarınızı kontrol edin bi yerde kalırsanız lazım olabilir...bunların önemini lazım olduğunda anlarsınız...her koyulan malzeme motorunuzun bir yerine uygundur...
bu bilgiler kullanma kılavuzlarında var açıp okuyun üşenmeyin...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:16 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:03 PM ----------
kaçınız motorunuzda KASK ASKISI olduğunu bilir veya dikkat etmiştir...