Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

teşekkür ederim içime su serptin jr abi :) cbf değil sıradan bir vitesli moto deneyimim bile yok diyebilirim. sadece bir defasında arkadaşımın breton 125 motorunu yaklaşık 5 km şehir içinde 1,2,3 viteslerde kullanmıştım. arkadaşım ilk defasında güzel kullandığımı söylemişti. cbf le biraz pratik yaptıktan sonra kullanabileceğimi düşünüyorum. 3.5 yıl (20.000) km şehir içi scooter kullandım. Amasya'nın küçük ve yollarının düzgün olmadığını düşünürsek yeterince denge kabiliyeti kazandığımı düşünüyorum. :cat: tek sorun vites, onada alışacağım inş. Bir gün amasya ya yolunuz düşerse haberim olmasını isterim. küçük, tatlı ve tarihi bir şehir. hepinizi beklerim :)

Bir de işin rodaj tarafı var. Genel de rodajı tek kişi yapın ve 70i geçmeden sürekli vites değişirin derler. Hani rodaj benim için problem değil diyorsan biraz da kendine güvenle 125 km çok uzun bir mesafe değil.

Bu arada yukarıdaki mesajım görüş belirtmek isteyenlere açıktır. :p

jr.

aslında haklısın. ama ben 2 kişi yormadan yaptım rodajı. 85 + 50 kg bindik. yağ yakmıyorum. sorun yok yani. ama mutlaka tek kişi daha iyidir.

mümkünse tek kişi yap bu seyahati. motorunla bağın oluşur ve kuvvetlenir.:)

Mutlaka geliriz fatih.

tam koruma git. soğuk için önlem al.

vitesli motorda benim ilk gun karşılaştığım sorun 5. viteste debriyaj ve fren sıkarak ışıkta durmak oldu.

durduktan sonra 1e alamıyormuşsun sonradan öğrendim. 4-3-2-boş şeklinde durman gerekiyor. benim gibi kalma ortada.

şehirden çıkana kadar yorar seni vitesler ilk aşamada. sonra uzun yolda rahatlarsın.

denge sorunun bitmiş zaten 3 bin kmde.

bu çok önemli bir bilgi benim için . şunu merak ettim 5. viteste debriyajla durduğun zaman motoru 1 düşürmek için orta sepaya alıp 4-3-2 boş mu yapmak gerekiyor çözümü nedir :silent:

jr.

hayır. durmadan önce 2ye alman gerekiyor. yoksa bir daha almak için motorun üzerinde debriyaj sıkılıyken ileri geri yapman gerekiyor.

bu da atını seven kovboy görüntüsü oluşturuyor :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:14 ----------

28 üye okuyor. vay canına. herkes mi mesaiden sıkıldı :)

atını seven kovboy :queen: bilgilendirme için teşekkürler
aaa evet mesaiyi unutmuşum ::150:: işler hep son dakikalara kalıyor. ah bu cbf aşkı :p

Boudberg dostum bahsettiğin şey mantıklı aslında dediğin gibi Doğan88 arkadaşımızın yapmış olduğu uygulamayı inceledim ve gerçekten çok hoş buldum.O angel olayı da cbf 150 ye ayrı bi karizma katmış çok güzel bi görüntü olmuş.Fiyat olarak 250 tl bana biraz tuzlu gelsede müzakere yapılıp ve 5-10 arkadaş da bi araya gelinip yaptırabilirsek makul seviyelere çekilebilir diye düşünüyorum.Özellikle mercekli bi uygulama olması gerçekten çok hoş olmuş.Sayfayı inceledim ancak anlamadığım birşey var burda doğan88 arkadaşımız farı ve parayı www.xenonmercek.com sitesindeki ahmet bey'e gönderip tamamiyle xenon montajlı farı kargo olarak geri mi almış?

Sizler ne dersiniz arkadaşlar denemeye değmez mi?Şunun güzelliğine bakın...

Doğan88 nickli arkadaşımızdan alıntıdır...
dogan88 arkadaşımızın kargoyla yolladıgı ilk farın camı ,çıkartma işleminde kırıldıgı için tekrar kargoyla yeni komple far tası gönderilmiş ahmet bey'e..(maliyet artmış oluyor). ve montaj bitince kargoyla izmire geri yollanmış bu nedenle 250tl olması normal.dediğin gibi 5 10 kişi önce ahmet beyle irtibata geçip sonra yedek far taslarımızı alıp ahmet bey'e giderek seri üretim tarzında bir olay gerçekleştirebilirsek ben inanıyorum ki 200tl'ninde altına düşer fiyat. istanbul dışında olan arkadaşlarımıza da yönlendirme yapmış olup sadece extradan kargo ücreti ödemelerini sağlarız.
dediğim gibi xenonmercek hem kaliteli görüş için hemde görsellik için bizim motorlara şart :)

Motosikleti alabilirsem ilk yapmayı düşündüğüm uygulamalardan bir tanesi :) Hani hazırını bulabilsek ve uğraşmasak çok daha güzel olacak ama tüm aramalarıma rağmen henüz hazırını bulabilmiş değilim. Ne Hindistan siteleri kaldı aramadık nede Çin siteleri ama mutlaka bir yerlerde olmalı :)

inşallah bu olayı seri üretime geçiririz diye düşünüyorum...

Bende öyle düşünüyorum unsaloc dostum.Kesme biçme işleriyle uğraşmadan alınıp direk montajı yapılıp kullanılabilse.Bu fikrimize en yakını yine dogan88 arkadaşımızın yapmış olduğu uygulama olarak gözüküyor.Parayı ve farı yolluyorsun sana komple xenon far kiti olarak geliyor sen sadece motora montajını yapıyorsun.Tam olarak kestiremedim ama okuduğum kadarıyla ben bu şekilde anladım.Ayrıca uzun-kısa olması da ayrı bi güzellik.Hem mercekli, hem uzun ,hem kısa, hemde selektör yapılabiliyor.Ayrıca görüntüsü de ortalığı yakıyor.Olabileceğin en iyisiyle karşı karşıyayız arkadaşlar.Haydin bakim şu işi bi didikleyelim:)
tam olarak olay budur hocam. eskisini sök yenisini tak olayı :) bu işin peşini bırakmıcam :) hatta bu cumartesi gidip bilgi almayı düşünüyorum.. duruma göre haberdar ederim topiği. destek bekliyorum..

Evet arkadaşlar yukarıdaki uygulama için benim fikrim 200tl nin altında olmak şartı ile bir liste yapalım, ne kadar çok katılımcı olursa sanırım fiyatı o kadar düşecektir. (Yeni far tası zaten 75 tl civarında) Hem tek başına yapmak isteyenlere indirim olur, hem isteyipte zenonun parası çok gelenlere teşvik olur (benim gibi) :cat:

katılıyorum.. birde kredi kartına taksit olsa tadından yenmez hocam :)
bu haftasonu çözücez bu işi inşallah.

arkadaşlar yeni motorların teslim tarihiyle ilgili bilgisi olan var mı :silent:yarın bayilerin stoklarına girecekmi yoksa daha beklemeye devam mı....:pr:

Bu ötv nin düşmesi foruma bayağı bi yaradı, hızınıza yetişemiyorum arkadaşlar.

İnş. herkes gönlündeki aslana bir an evvel kavuşur.

Bu rodaj denen zımbırtı o kadar muammaki her kafadan bir ses çıkıyor. En güzel rodaj motoru üzmeden tatlı tatlı kullanmaktır. Devir saatim olsaydı rodajda 3000-4000 km arası dolaşırdım. Tabii motoru yeterince ısıttıktan sonra.

Samsundan alacak arkadaşa manevi olarak yardımcı olmak isterim, başın sıkışırsa ara, inş. yardımcı olurum. Aslında yol çok değil ama sonuçta riski de var tabii, korkutmak gibi olmasın.

xenon olayı gece kullananlar için şart gibi ama maddiyat meselesi tabii.

Ne diyelim herkese Allah hayırlısını nasip etsin.

Angel'li xenon çok güzel duruyor eğer görüntülerdeki gibi kusursuzsa ve sorunsuz montajı yapılacaksa niye olmasın çok isterim yaptırmayı. Tabi karşı şeritten gelen ve önümüzdeki araçların dikiz aynalarına sert ışık verecekse yaptırmamak gerek, en güzeli uzun süreli kullanan arkadaşlar bilgi versin bize, biz de ona göre durum değerlendirelim :)

Bu rodaj denen zımbırtı o kadar muammaki her kafadan bir ses çıkıyor. En güzel rodaj motoru üzmeden tatlı tatlı kullanmaktır. Devir saatim olsaydı rodajda 3000-4000 km arası dolaşırdım. Tabii motoru yeterince ısıttıktan sonra.

Samsundan alacak arkadaşa manevi olarak yardımcı olmak isterim, başın sıkışırsa ara, inş. yardımcı olurum. Aslında yol çok değil ama sonuçta riski de var tabii, korkutmak gibi olmasın.

xenon olayı gece kullananlar için şart gibi ama maddiyat meselesi tabii.

Ne diyelim herkese Allah hayırlısını nasip etsin.

teşekkür ederim Allah razı olsun sizleri seviyorum:)

ya ben schooter dan vitesliye geçicem bu motorla beni korkutunuz yok durmadan 2 ye falan fiilan bunun vites geçişlerini öğrenicem almaya gidicence çünkü hayatımda ilk kulanıcağım vitesli ile bağcılardan beylikdüzüne gidicem :S

metzeler me22 2.75-18(ön) iç lastikli model olmasına rağmen önceki motorumda iç lastiksiz olarak kullanmıştım. Haftada bir hava basma durumu dışında çok memnun kalmıştım.
CBF 150'de metzeler me22 2.75-18(ön) kullanan varmı? Sonuçları nasıl? Arka teker için önerilebilecek bir metzeler modeli varmı? İyi sürüşler...

Son düzenleme:
arkadaşlar bu resimdeki motor benim almayı düşündüğümü bahsettiğim bayideki tek kalan gri motordur. o resmin çekildiği yerde istanbul falan değil hondanın mersin tarsus bayisi çayan hondanın satış yeridir.. aşağıda bayideki resimlerinide veriyorum aman dikkat edin kapora falan isteme durumları olmasın tezgaha düşmeyin...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...150-honda-2011-model-gumus-gri-43138128/detay

tamam dostum ama farkedersen o ilandaki eleman bayiye para vermiş...motor bayideymiş..yani bayide olan bir motorun fotoğrafını seninkinden alıntı yapmış olabilir...çok bişey değişmez...senin motorun kendisini ilanına koysaydı haklısın derdim ama sıfır olan bir malın hangi bayide olduğu çok önemli olmasa gerek...hem bir bayi fotosu ararken buna denk gelmesi de kuvvetli ihtimal...zaten adam mtor bu demiyor sadece bayide sıfır mal var diyor...:wiinkk:

bu gezi ne güzel gezi, resimlerde çok güzel. bak yine kıpraşmaya başladı kurtlar.

amac seni roketlemek fişeklemek ve ik gezinde Antalyaya inmeni sağlamak...:p

Uşak gezimi incele detaylar harika...probis ve su ile 600 km yaptım...:cat:

http://www.motosiklet.net/forum/etk...ile-3-gunluk-1400-km-usak-seferi-metehan.html

dostum motoru daha teslim almadım kar kış. ehliyet yok zaten alırsam kaşıntım tutar binerim. yakalanırsak başım ağrıyacak o nedenle motoru baba evinden almadım. ehliyeti aldığım gün davul zurna ile dayanacağım efe honda nın kapısına:rendeer:

Benim ehliyet yıllardır var ama motorun gelmesine normal şartlarda 2 gün kaldı Salı günü bayide olacak plaka işlemleri için istanbula kargo gidecek perşembe cumayı bulur teslim alışım bekle de geçsin şimdi zaman teskereye döndü :mrgreen:

Yok işlemleri istanbuldan abim halledecek motoru kendi üzerine yapacak bayinin bir işi yok yani plaka işlemleri uzun sürmüyor eskisi gibi hemen bitiyor :)

bu nedir arkadaşım yahu...:p

Motoru olanın ehliyeti yok...:p

Ehliyeti olanın motoru yok...:p

Ehliyeti ve motoru olanın tecrübesi yok...:p

:cat::cat::cat: abi yalvardım satmasın diye... yok dinletemedim. zaten motoru sattıktan sonra bir daha aramaz oldu üstat.

valla hacı çok güzel geziydi. keşke motoru satmamış olsaydım... :salut:araba aynı zevki vermiyo ama mecburen...3 kişilik bi ailem var, araba motosikletten önemli oluyor o yüzden.:pr:

Mücahite bişeyler oldu valla...bi dönem bana da yokuş yaptı...aramadı sormadı...:pale:

Şaka bi yana bu xenon işine öyle veya böyle belli bi süre sonra istemsiz bulaşıcam gibime geliyo.Metehan abi xenon farlarınla şöyle güzel fotolar çeksen yolu nasıl aydınlatıyor bi kaç kare çekip foruma eklesende bi gözümüz gönlümüz açılsa:) Tabi bu sözümü motorunda zenon farı olan diğer arkadaşlarımda üstüne alınabilir:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:29 ----------

Metehan abicim gezi muhteşem olmuş.Şu gezi fotoğraflarınız aklımı başımdan alıyor:)

En kısa zamanda hep birlikte yeşilliklere,göllere,denizlera akmak dileğiyle diyelim:mrgreen:

zenon lüks değil bir ihtiyac...:cherry: olmazsa olmaz...kesinlikle taktırmalısın...

benim zenon anca kendine hayrı var ve göz alıyor...merceksiz zenon güneş girmeyen evdeki pratisyen hekim hesabı...:p

hoşbuldum abi, gönlümdeki motor avatarımda :) inşallah alacağım abi bu v-strom deli650'yi, bi para bulamıyorum ki:pr::pr:

Erdi büyük hayallerin var ve bunların olmayacağını biliyorsun...senin .okunda pek seyrek zaten...:queen:

s.a arkadaşlar bir sorum olacak.Yaza ilk motorumu almayı düşünüyorum.Honda CBF150 mi?Yamaha YBR125 mi? alsam bir karar veremedim.Yeni başlayan biri için hangisi iyi olur?Artıları eksileri neler?Yakıtı nasıl kullanıyor?vb. sorularla kafam karışık.Bir cevap verirseniz sevinirim.

aga tüm sayfaları okumanı beklemiyorum ama en azından son 100 sayfaya baksan sorunun cevabını alırsın...ha Aydoğanx nikli arkadaşa PM üzerinden ulaşırsan sana istediğin tüm bilgileri anlatır...:cherry:

Adam devir göstergeli cbf 150 ile yollarda coşuyor...
http://v.youku.com/v_show/id_XMTc5ODU1NTEy.html

Burda da Cbf 150 ile şov yapıyorlar...
http://www.izlesene.com/video/cbf-150-stunt-show/2339087

abicim eleman 120 yi geçmiyor...ayar etti beni...:pr: 130 vurmayan cbf 150 bizden değildir...

Bizim bu motorlar uzaktan kumandalı filan değil dimi?Bi video da gördüm de adam uzaktan motoru çalıştırıyor kafam karıştı:silent:

Bu arada japonya daki depremden dolayı honda üretimi durdurmuş.Umarım konuyla alakalı kabak bizim tötümüzde patlamaz...Patlarsa intihar sebebi olur benim açımdan:p

bizim üretim yeri Sundıro Cin Fabrikası...bir sıkıntı olacağını sanmam...

http://world.honda.com/group/SundiroHondaMotorcycle/

alarm ile birlikte uzaktan kumandalı çalıştırmada yapılabiliyor. adamlar 2. video da bulmuşlar duro lastiği nasılda kaydırıyorlar hahahaha. jr aklıma soktun yarın fırsat bulursam almaya gidecem motorumu. olmadı salı sabahtan gider alırım.

bi alamadın be abi şu motoru...havalar cayır cayır ısındı artık...sele üzerinde bir görsek artık seni...

bu yeni gelecek parti için bayiler salı çarşamba günü diyorlar. ben cumartesi hondayı aradım. sevkiatı ne zaman yapacaksınız diye. pazartesi (yarın) arayıp bilgi verecekler. önce mısırdaki olayları bahane ettiler sonra libyayı. şimdide japonya yı bahane edipte sevkiayatı geciktirirlerse motor sevdasından vaz gececeğim. verdiğim kaporayı geri alıp araba alacam.. yok böyle bişe yaaaa.. sorsan honda kurumsal bir firma küllahıma anlatsınlar bu saaten sonra... nisanda ikinci partiden motorları bekleyen arkadaşlarıma da üzgünüm ama japonyadaki depremden sonra daha çok beklerler...

hoca niye kasıyosun bu kadar salla gitsin yav...arz talep meselesi...ötv indiriminden sonra talep patladı..ve o kadar mal yoktu ellerinde sadece bu....ötv indiriminin yeni modele denk gelmesi de bir tesadüf...

Bugün motora havalı korna taktım, kapalı garajda şöyle bir bipledim yer gök inledi haha, şimdi de yayalar sallamasın kornayı da görelim :) Sezona hazırlıklar tamam hava da ısındı mı, yağı değiştirip binicem fıstığa, vurucam kırbacı vurucam kırbacı :cherry:

kulakların bol bol çınlar artık...:p

@idi...

Metehan abi xenon taktırırken çekmiş olduğun fotoları ayrıntılı bi şekilde inceledim.Onları tekrar göstermek için hiiiç uğraşmasaydın..Üzüldüm bak şimdi:p

Xenon bizim kerataya çok yakışıyor senin makina da da süper duruyor du, ancak benim merak ettiğim yolu nasıl aydınlatıyor onu görmekti.

benim zenon 5 veya 6.katlara bile çıkan ışık serpintilerinden oluşan garip bir prizma havasında...

valla dellendim yarın az işlerim var , erken bitirirsem gidip almayı olmadı salı almayı düşünmeye başlamıştım. hahahaha

ehliyeti alamadıysak çalışacak motor lazım yarın o da açıklanacak. bakalım duruma.

merhaba herkese,
Motor almaya karar verdim.Epeyi bir süredir motor araştırması yapıyorum.Fakat bir çoğu gibi bende iki model arasında kaldım ve bir çıkış yol bulamadım.Acaba Yamah YBR 125 mi yoksa Honda CBF 150 mi almalıyım karar veremedim.177 boyunda ve 82 Kg ağırlığındayım.Genellikle şehir için de kullanacağım.Arasırada ilçelere gidebilirim. Artçım da eşim olacak ilçelere giderken.yollar çok yokuş olmasada,Gidecegim en uzak mesafa 300KM falandır.O da dedigim gibi nadiren.Tabi uzak yollarda artçım eşim olucak.Genelde şehir içinde 10-15Km mesefa arasında binecegim.Aradığım özellikler:
Benzinin 4 lirayı geçtiği bir dönemde tabiki yakıtı önemli.
Rahat olması,kolay kullanımı,yol tutuşu,ki vitesli motor kullandım ama çok ustasıyım diyemem.Bu yüzden biraz da başlangıç motoru olacak benim için.
tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler şimdiden

arctı varsa her zaman cbf 150 derim...

Şöyle kesip biçme silikonlama olayı olmadan mercekli xenon takan bi yetkili servis bulsam affetmez taktırırım.Xenon hem dışardan bakılınca çok hoş görünüyor, hemde biz motorcular için çok gerekli bi sistem.Böyle bişe için 100-150 yi gözden çıkarabilirim.Boyuna para biriktirme modundayım zaten bide bunun için biriktiririm fena mı:p Yok motoru ,yok kaskı ,yok lastiği, yok çantası...İliğimi kemiğimi kuruttun lan kerata:mrgreen: gel artık da bitsin şu hasret..

DB motor yapıyor ama 150 gaymeye bana tuzlu geliyor biraz...garantide veriyorlar...

daha dur daha dur...:cherry: görsel detaylara önem veriyorsun 1 sene sonra heyecanın kayboluyor...

Arkadaşlar cbf150 için,resimde gördüğünüz sağ kumanda(park/far buton'lu) ve daha önce bir arkadaşımızın yaptırmış olduğu biçimde,(ki; bence en güzel xenon mercek uygulamasıydı) angel/mercekli (kısa-uzun) xenon far uygulamasını,yaptırmak isteyen arkadaşlar organize olup http://www.xenonmercek.com/contact.html link'indeki ahmet beyle görüşüp ucuza yaptırabiliriz.. toplu sipariş /seri üretim tarzı birşeyler olur belki :) ....o işlerden pek anlamam ama eminim ki hem görsellik açısından hemde gece(özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgeler de) iyi bir görüş ve farkındalık için bu uygulamayı yaptırmamız gerçekten bir gereklilik diye düşünüyorum...

en az 7 8 kişi organize olup ,bu uygulamayı yapan kişiyle görüşüp toplu bir fiyat alırsak ki bence mantıklı.... hem ucuza gelir hem de cbf150 için yıllardan beri süregelen bu xenon sorununa bir çözüm/cevap getirmiş oluruz diye düşünüyorum... sanıyorum çok fazla uzattım :) :) :)

örnek fotoğraflara geçeyim en iyisi. :) ......
ekranalntslz.jpg

hondamotor0108.jpg

bu arada sayfa 897'de, bahsettiğim xenon merceği yaptıran arkadaşımızın konusu ve örnek resimleri mevcuttur..bakınız.

evet bende doğan88 in mesajını dikkatli okumuştum...ama biraz tuzluydu...250-300 lira...2.bir far atomu almak zorunda kalmıştı vs...

Motosikleti alabilirsem ilk yapmayı düşündüğüm uygulamalardan bir tanesi :) Hani hazırını bulabilsek ve uğraşmasak çok daha güzel olacak ama tüm aramalarıma rağmen henüz hazırını bulabilmiş değilim. Ne Hindistan siteleri kaldı aramadık nede Çin siteleri ama mutlaka bir yerlerde olmalı :)

var aslında...

bu sitenin search kısmına cbf150 yazarsan ne ararsan bulabilirsin...

www.taobao.com

http://s.taobao.com/search?q=cbf150..._type=item&atype=&tracelog=&sourceId=tb.index

http://item.taobao.com/item.htm?id=6320687012

jr pazartesi günü dosyalar gelmiş olur %90 ihtimalle dediler kurstan. salı gününe randevu alırsak çarşamba elimde olur kart. 1 hafta 10 gün daha ayrıyız :((((((((((( şimdi baktım takvime de haftaya çarşamba alırsam ehliyeti " doğum günüm bana geldiğin gündür " diyeceğim hahahahaha

ya abi beni güldürme yahu...:p

işin kötü tarafı iki hafta önce ankara efeyi aramıştım ellerinde cbf olduğunu söylemişlerdi. kargosu 200 tl tuttuğu için vazgeçmiştim. almadığıma bin pişman oldum otobüsle falan bir şekilde getirirdim ama hayırlısı bu arada da motorum satılırsa aksesuarlar ve plaka+ruhsat için nakitim olur.
birde sorum olacak motoru samsundan amasyaya kuzenimle getirmek istiyorum. ben 75 kuzenim 90 kg. düşük devirlerde ve son hız olarak ta 70 i geçmeden gelirsem sıkıntı olur mu ? katedeceğim yol 125 km ve coğrafya derslerinde işlediğimiz karadenize paralel uzanan sıradağları dik olarak kesse de yapılan viyadük ve tünellerle bir kaç tatlı rampa haricinde düz. cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

Amasya Ankara arası 350 km galiba...harika bir rodaj olurdu...hem motoru tanırdın...ama rodajda uzun süreli sabit bir hızdan kaçınılması gerekir diye biliyorum...:cherry: iki ucu .oklu rodaj...

arkadaşlar yeni motorların teslim tarihiyle ilgili bilgisi olan var mı :silent:yarın bayilerin stoklarına girecekmi yoksa daha beklemeye devam mı....:pr:

beklemeye devam...Mısır..Libya...Japonyadan sonra Ergenekon nedeniyle geciikecekmiş...:p

etsin.

dün 20 kayıtlı 50 üye topiği takip ediyordu...vay be aga...:cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:59 ----------

metzeler me22 2.75-18(ön) iç lastikli model olmasına rağmen önceki motorumda iç lastiksiz olarak kullanmıştım. Haftada bir hava basma durumu dışında çok memnun kalmıştım.
CBF 150'de metzeler me22 2.75-18(ön) kullanan varmı? Sonuçları nasıl? Arka teker için önerilebilecek bir metzeler modeli varmı? İyi sürüşler...

ne oldu bu plaka işi...

Metehan Abi sen bu cbf i satma sakın , topic ölür yoksa,

saygılar abim :)

aşkitom naber nerdesin aga aslında var ya sen de şu düldülden kurtul gel cbfci ol sende kurtul biz de kurtulalım...:queen:

alper şımartmayın beni aga...bak 4-5 sayfa önce sana sitemli bir mesaj yazdım halen okumamışsın...

Metzeler markasının bizim motora uyan ölçülerdeki modeli ME22.
Fakat bu lastik modeli sadece TubeType olarak yani şambriyelli olarak kullanılabiliyor.
Bilindiği gibi CBF150 tubeless ( sanayi jargonuyla duplex:p ), bu yüzden iç lastikli modeli bizim motorda kullanırsak ciddi risk almış oluruz.

Kullananlar olabilir belki ama bu sorun çıkmayacağı anlamına gelmez.

ben 90 km/h ile ilerlerken sert bir çukura girince iç lastikli modelin yanakları "tubeless" bir model gibi mukavemet göstermezse (ki üretim itibariyle göstermeyecektir zaten) ne olacak? Cevap basit: Kaza

Bu yüzden bu riske girmeye hiç gerek yok.

Eğer ME22'nin tubeless modelini bulabilseydim Michelin'den önce onu denemek istiyordum ama sırf bu yüzden ME22 modelini eledim ve Michelin Pilot Sporty taktırdım. Çok memnunum, tavsiye ederim :)

metehan abi şimdi gördüm özür dilerim ben sen topicten söliceksin die anladım sonrasında k.bakma ya :S

aga tüm sayfaları okumanı beklemiyorum ama en azından son 100 sayfaya baksan sorunun cevabını alırsın...ha Aydoğanx nikli arkadaşa PM üzerinden ulaşırsan sana istediğin tüm bilgileri anlatır...:cherry:

Yahu hacı niye fişekliyorsun bize karşı elemanları :p
Şaka bir yanada özel mesaj ile bilgi vermek biraz abes kaçıyor yahu.
istenilen tüm bilgiler forumda mevcut.
Sadece biraz vakit ayırıp okumak gerekiyor.

Ben CBF150'yi ilk aldığımda bu topiği baştan sona kadar okumuştum.
Kimler geldi, kimler geçti :)

Gerçi o zamanlarda 300-400'lü sayfalardaydı sanırım. Şimdi neredeyse 1000'e yaklaşıyor :)
Dediğin gibi yeni bir kullanıcının son 100 sayfayı gözden geçirmesi yeterli olacaktır bir çok konu için.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar