Arkadaşlar belki konu dışı olcak ama yazın cbfimi almayı düşünüyodumki bugün direksiyon eğitimndeki ark. direksiyon eğitimininden sonrada özel olarak kursa katılmalısın diyordu. Burdaki (direksiyon) eğitimle ancak ehliyet alırsın diyo. Kafam karışdı. Ne dersiniz !?
not: daha önce motor deneyimim olmadı ama motoru alsam kendi kendime pratik yapsam daha iyi olmaz mı !? :silent:
Öncelikle hoşgeldin. Direksiyon sınavından geçmen için motoru düz bir alanda sürüp ileride u yapıp 8 çizerek geri geliyorsun. Zorluğu yok. Bilen bilmeyen herkes alıyor.
Ama bu mereti kullanmayı gerçekten istiyorsan eğitim alırsan kendin için çok faydalı bir iş yapmış olursun.
Kendin kullanarak tecrübe edinmene değinirsek;
Şanslıysan maddi kazalarla atlatırsın.
Şanssızsan (Allah korusun) canınla dahi ödeyebilirsin.
Motorcular ikiye ayrılır:
1-Ya düşmüşsündür
2-Ya da düşeceksindir.
Başka bir seçenek yok ne yazıkki
Bu yüzden ben eğitim almanı şiddetle tavsiye ederim.
ohbe döndü sonunda meğer sorun saptaymıs o olmadan dondurmek zormuşneyse heralde olmuştur hard yazan tarafa dogru cevırdım yazı obur tarafa gecıcek kadar dondu daha donmedı ama yukseldı ve daha sert oldu sankı:queen:
Hadi geçmiş olsun. 3 kademe var süspansiyonda. zincir tarafından asılınca en sona getirmişsen eğer "Hard" yani en sert konuma almışsın demektir.
Maalesef İzmir'den zorunlu göçen tayfaya katılıp Istanbul'un kucağına düştük. Motoru daha getireli 1 hafta olmadan Ortaköy'de bilerek ve isteyerek birileri devirince sol tarafı komple kaybettik. Mete_Han sağolsun bize verdiği kaynak olan Sürat Motor'dan parçaları aldım; Istanbul'da "ustalar" öper seni dediler kendim taktım ama hesaplanmadık 1-2 hasar daha çıktı. Bu arada CBF'in orjinal grenajındaki vidalar Sürat'ten aldıklarımıza uymuyor; benden uyarması. Eğer kendiniz takacaksanız vidanızı da alın Karaköy'den. Sonra adamlara ilişmeyin boşa.
Geçmiş olsun.
Grenaj vidaları konusundaki kritik paylaşımın içinde teşekkürler.