Size bir Honda servis deneyimi:
Yedek anahtarımı kaybettim. Sanayide bildiğim bir "X anahtarcı"ya gittim. Adam dedi ki abi servisten orijinalini al daa iyi olur. Peki dedim.
Yarım saatlik mesafedeki servise gidip kayıt açtırdım. Plakası, şasi numarası filan ne gerekiyorsa kaydettiler. Parası 180 TL (Haziran 2018) dediler. Dedim tamam, başa gelen çekilir. Sen şimdi git biz sana haber edicez dediler.
1 hafta-10 gün sonra aradılar dediler anahtar hazır, gel al. Çevre yolundaki servise gittim, kayıt açtırdım, 45 dk sonra anons ettiler. Anahtarı alıp gidecem derken elime bir ham anahtar tutuşturdular "vezneye 180 TL yi bastır sonra git sanayiye anahtarı çektir gel" dediler. Ciddi misiniz dedim. Çok ciddiyiz dediler.
Yarım saat gidip X anahtarcıda anahtarı çektirdim. Geri döndüm.
Dediler tekrar kayıt açtır, anahtarı okutucaz. Dedim ben devlet okuluna vercem. ha? dediler. neyse dedim açtırdım kayıt. Vakit öğlen oldu aldılar motoru içeri. Beş dk sonra dediler git vezneye bir 50 TL daha dökül. O niye dedim, okuttuk ya dediler. Haa dedim, paralı eğitim.
Veznedeki adam dedi ne oldu sabahtan beri git gel yapıyorsunuz. Dedim sorma bu iş çok kaba ve aşağılayıcı oldu. Bir daha gelmicem. İsteyerek kulak misafiri olan mağaza sorumlusu olduğunu zannettiğim şahıs son derece kibar şekilde araya girip hönkürdü: "kendin yaptırsaydın"! dedim zaten kendim yaptırdım da neden habire size kendi yaptırdığım iş için para ödüyorum onu anlamaya çalışıyorum. Adam uzaktan gene hönkürdü "beğenmiyorsun madem kendin yaptırsaydın"!
Bu arada kısa bir not: diğer markaların çoğunda motora ait bilgileri verdiğinizde anahtar kullanıma hazır olarak size teslim edilir.
İş yerime gelince başka kullanıcıların da mağduriyetlerine engel olurum düşüncesiyle Honda web sayfasından olup biteni anlatan bi mesaj attım. Sanırım 18 Haziran dı.
Bir ay sonra ses seda çıkmayınca telefonla aradım.
Şikayetimin kaydını buldular, acil kaydıyla güncelledier.
Bugün 1 Ekim. Hala "afedersiniz, sizi bir daha eşek yerine koymayacağız, ilgili ervisi de uyardık" dahi demediler.
Kıssadan hisse; Honda motorlarınızı seviyorsanız ve onurunuzun zedelenmesini istemiyorsanız motoru satın aldıktan sonra bir daha asla HONDA ya uğramayın.