Önce konu hakkında görüş bildirip, sonra bir anımı anlatıp, en sonda da yetkililere tavsiyede bulunacağım;
CB 250 nin 25 bin civarı bir fiyatla gelmesi bekleniyor. Zaten bildiğiniz üzere sadece yeni eklenen ilave vergisi 5 bin tl. Yani Honda bunu 18 bin bandına satmak isterken vergilerden dolayı hiçbirşey yapmasa da fiyat 25 bin.
En büyük ve kaliteli alternatifi Benelli BN 251. Honda yetkililerinin ve stand görevlilerinin bir kulağı Benelli standında olmalı.
Geçen sene Yamaha standına gidip XMax 300 fiyatını görünce görevliye fuarda sergilenen haricinde başka getirmemelerini önermiştim. Burnundan kıl aldırmayan görevli siparişlerin oldukça yüksek miktarda olduğunu söylemişti. Güldüm geçtim. Zaten XMax 300 bitti. 170 kiloluk XMax125 i 21 bin lira civarına satmaya çalışacaklar. Sektör 2018 de yerlerde.
Sektörde kim kalacak kim gidecek bu sene belirleyici unsur servisler. Bu sene satışlar yerlerde olacak. Bu sebepten sadece satış düşüklüğü değil, garantiden çıktığı için motorunu yetkili servise götürmeyen kullanıcılar 2. darbeyi vuracak haklı olarak. 2015-16 da satılan motorların garantisi birer birer bitiyor.
Motosiklet satıcıları öngörülü olup, servislere kaliteli usta, güleryüzlü hizmet, ucuz fiyat ve her serviste aynı kalite vermeliler. "Yoksa giderem mahalle ustasına haa" durumu var. Satış yapamadın, servislerin zaten adı çıkmış kötüye. Eee ne yiyecen?
Sen servisini doğru düzgün, yetkin ve bilgili ustalarla donat, garantisi bitse de düşük bir model olsa da 5 bin liralık comuuter olsa da biz yetkili servislere gidelim, sen satıştan ekmek yiyemeyeceğin için servisten ekmek ye, ayakta kal, bu sene olmaz seneye senden motor alırız. Yoksa çok adam gidecek bilesiniz. Ben iyi kötü motor-usta bulur binerim hizmet alırım. Ama bayiler, servisler ne yapacak. Bu da onların sorunu. Dediklerim yapılırsa sektörde herkes kazanır. Yoksa giden dönmemek üzere kapatır gider beyler.