- Motosikleti
- Honda CB125F
99.500 fiyati
Şuan daha pahalı 2020 model 2. el ilanları var.
inşallah galeriler değilde kullanıcılar alabilir.
99.500 fiyati
Lansman fiyatı 95 bin TL.
https://www.honda.com.tr/motosiklet/modeller/commuter/commuter-fiyat-listesi

Herkese merhaba,
11 şubat pazar günü çıktığımız turun rotası şu şekildeydi.
[url]https://i.hizliresim.com/doybfz8.png[/url]
25 şubat pazar günü de Ankara - Güvenç Göleti - Kazan - Ayaş - Polatlı - Ankara şeklinde 240 kilometrelik bir turumuz oldu.
2 Honda Cb125F ve 1 de Honda Dio idik.
Arkadaşın Sena 50C kameralı interkomundan çektiği Polatlı dönüşü bir poz:
[url]https://i.hizliresim.com/dejqo5t.jpg[/url]
Şehiriçinde çok pratik olan Dio'nun uzun yolda keyifli olmadığına bir kez daha kanaat getirdim zira ayaklar devamlı surette koltukta oturur gibi önde olduğundan bir süre sonra sıkıntı veriyor.
Ayak pegleri yanda olan motorlarda yeri geliyor ayağa kalkılabildiği için ayaklardaki uyuşukluk hissiyatı önlenebiliyor.
Motorun aynaları geriyi göstermiyor.
Mutlak surette ayna genişletme takılmasını tavsiye ediyorum.
Hepsi gp kompozit üretimi olan şu ürünleri satın aldım:
1. 60 cm ön cam - şeffaf
2. Koruma demiri
3. Arka çanta taşıma demiri
4. Ayna genişletme
Tüm ürünler gelsin ve montajını yapayım, fotoğraf çekip paylaşırım burada.
24 şubat turumuzda Polatlı merkezde Eskişehir gidiş istikametindeki Shell benzinlik içindeki Polatlı çorbacısında Kelle Paça içtik yine.
Gayet başarılı olsa da bir önceki turumuzdaki Kırıkkale Bahşılıdaki Acıktım Usta daha başarılıydı.
Önceden haşlanmış kelle paça etlerinin haşlanmış kemik suyu içine son anda - müşteriye servis yapılırken atılması yerine kelle paça etlerinin kendi suyunda haşlanıp daha sonra müşteriye çorba olarak servis edilmesi şeklinde hazırlanan kelle paça çorbası daha başarılı oluyor.
Hayatımda toplamda 2 kez içtiğim kelle paça çorbası deneyimim bana bunu öğretti. :thumleft:
Motorum da 800 kilometreyi geçti bu arada.
Rezerv ile birlite 13 lt olan depo ile 700 km civarı yol yapacak gibi.
Yol bilgisayarı hesaplamada biraz iyimser davranıyor sanki, zira ortalama tüketimi hala 1.5 lt gösteriyor.![]()
Motorla ilgili sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.
Selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:50 ----------
24 şubat turumuzun rotası da şu şekildeydi:
[url]https://i.hizliresim.com/k38wtxw.png[/url]
selamlar, sıfır olarak aldığım cb125f ile 30k kmde şuan bir sorunla karşılaştım;
servise gittiğimde eksantrik ile alakalı bir problem olduğu söylenip gerekli parçaların değişikliği yapıldı. değişimden sonra bana bir makara(siyah plastik bir parça) gösterildi dişleri aşınmış vs. o şekli ile yapılmış şekilde servisten ayrıldım. ben problemli sesi ağırlıklı olarak sabah ilk soğuk çalıştırmada alıyordum o yüzden bi ufak içime sinmeyen durum olsa da ertesi günü beklemek istedim belki yeni parçaların uyum sağlaması ile alakalıdır diye. bu sefer sadece soğukken duyduğum o tıkı tıkı tıkı ses ile beraber seyir halinde giderkende sabit şekilde zırıltılı bir ses duymaya başladım bu plastik trim sesi ile zincir sesi arasında garip zırıltı. yani özetle olmadı ve daha kötü şekilde geri döndük bu anlattıklarım geçtiğimiz hafta yaşandı yarın tekrar gideceğim gelişmeleri haberdar ederim, sizlerden de ricam deneyimli tecrübeli arkadaşların fikir ve yorumları olacaktır teşekkürler.
subap değil çünkü 3 gün önce eksantriğe yapılan işlem ile birlikte subap'a da bakıldı vallahi midem bulandı. yarın sabahtan servisin kapısına dayanacağım."tıkı tıkı" şeklinde duyulan ses subap sesine benziyor güzel bir ayarla geçer ama daha yoğun gelen mekanik bir vuruntu var , egzantrik zinciri daha çok şırıltı yada rölantide lok lok lok şeklinde bir ses üretir (boşluk yapmışsa) , bana debriyaj tasından kaynaklı bir ses gibi geldi videodaki yoğun mekanik vuruntu , tabi videodaki sesin kayıt sırasında yankılanması yanıltıcı olabilir , debriyaj kapağını çıkarıp kontrol etmek zor değil yada blok komple açılacak incelenecek , açınca bu kadar bariz bir sese sebep olan parçayı tespit etmek zor olmasa gerek..
Subaba bakıldı da yapan kişinin bir hatası olabilir , ayar esnasında senteye getirmek şart , birşeyler yanlış gittiyse ses devam edebilir , bahsettiğim tıkı tıkı şeklindeki ses subap kaynaklı bence , canlı duysam net yorumlayabilirim kayıt yanıltıyor da olabilir , sorunsuz kendi motorumu videoya çekmiştim daha sonra izlerken duyduğum seslere şaşırmıştımsubap değil çünkü 3 gün önce eksantriğe yapılan işlem ile birlikte subap'a da bakıldı vallahi midem bulandı. yarın sabahtan servisin kapısına dayanacağım.
aslında şöyle ben ilk olarak ustama gidip supabına baktırdım sonra düzelmeyince servise gittim. serviste ki ustaya da demiştim subaplara da bir bak diye egzozu biraz sıkı imiş onu düzeltmiş gevşetmiş. şimdi bende deli gibi engine noise videoları izliyorum sesler hep eksantriğe çıkıyor bakalım sonuç ne olacak. beni asıl düşündüren 30k kmde böyle bişeyle neden niye karşılaştığım sorusu. bu biraz erken değil mi ya? sahte yağa mı denk geldim acaba diyeceğim ama onda da neredeyse hiç bir yağımda kullanımda yada boşalttıktan sonra ki renk koku gibi şeylerde gariplik hissetmedim enteresanSubaba bakıldı da yapan kişinin bir hatası olabilir , ayar esnasında senteye getirmek şart , birşeyler yanlış gittiyse ses devam edebilir , bahsettiğim tıkı tıkı şeklindeki ses subap kaynaklı bence , canlı duysam net yorumlayabilirim kayıt yanıltıyor da olabilir , sorunsuz kendi motorumu videoya çekmiştim daha sonra izlerken duyduğum seslere şaşırmıştım![]()