Honda Honda CB 125 F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (Yeni Model)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bugün lansman fiyatından satın aldım siyah renkli bir CB125F. Hafta başı plaka ruhsat işlemlerini halledip teslim alacağım inşallah. Daha iyileri sizlerin olsun.

Motosikleti
Dominar 250
Küfür gibi model.

Tamam Honda kalitesi diyoruz da bu fiyatlara olmamalı bu tarz komüter aletler. Olacaksa da trk kanal dahi olsa abs olsun değil mi? Hangi çağda yaşıyoruz. Bu tarz motorlar aşırı tehlikeli, Türkiye'de yaşıyoruz girdiğimiz sokak arasında yerde yağ olmayacağının, önünüze çocuk fırlamayacağının yani ani frenleme ihtiyacının olmayacağının garantisi var mı? Hatta olacağının garantisini daha rahat verirsiniz.

Kaç tane "usta" pilotun abs olmayan motorda ayak kırdığını şahit olduk.

E ben Hintli motordan hallice motor alacaksam(ki bu motor ilhamdır kabül) neden Honda'ya 100 kağıt vereyim? Rtr 200 ya da Pulsar alır geçersin hiç yoktan abs var dersin, yemişim Honda kalitesini.

Motosikleti
Merhaba.

11 Şubat 2024 Pazar günü henüz 30 km'de iki tane yeni kasa Cb125F ile Ankara-Gölbaşı-Kulu Makas-Karakeçili-Bahşılı-Kırıkkale-Ankara güzergahında sürdük yaklaşık 7 saat ve 320 km boyunca.

İlk 100 km 60 km hızı geçmedik.

Sonrasında kademeli olarak hızımızı arttırdık viteslerle bolca oynayarak.

Karakeçili civarlarındaki inişlerde birkaç kez 100 km üstüne çıkıp vites küçülterek motorları kompresyona bindirdik.

Ve dönüş yolunda Kırıkkale - Ankara arasında da yakıt tüketimi 1.6 lt civarında seyretti iki motorda da.

Kırıkkale-Elmadağ arasında depoyu doldurup ortalamayı sıfırlayıp tekrar yola koyulduk.

Elmadağ yokuşunda 2.5'lara kadar çıktı tüketim ama Hasanoğlana civarlarında 1.7'ye ve devamında da 1.5 litreye kadar düştü

Evime varmak üzereyken de 1.4 lt'ye düştü.

8ibzo7h.jpg
[/url][/IMG]

Henüz 350 km'deki bir motorda ve soğuk havada yapılan bu tura daha düşüğü gelmezdi zaten.

5 - 10 bin km'leri geçtikten sonra ve daha sıcak havalarda yapılacak kontrollü uzun yol sürüşlerde belki 1.2 lt'yi falan görür bu motor ama normal kullanıcı için şehiriçi trafikte 1.8-2 lt civarı bir tüketim beklemekte fayda var.

Tüketim gözetilmeden yapılacak sürüşlerde daha da fazla yaktırılır tabii ki.

CBF150'lere göre bu motorun gidonu biraz aşağıda kalıyor hissine kapıldım.

Gidon yükseltme ile biraz iyileşecektir bu durum.

Motorun sesi ve titreşimi 70 km hızlardan sonra biraz artıyor olsa da rahatsız edici bir durum yok.

Nisan ortalarında 1000 km'yi devirip rodaj bakımına sokarım motoru.

Michelin City Pro lastik aldım. Rodaj bakımında onu da taktırırım.

Ön cam, koruma demiri ve çanta demiri var sırada.

Yolunuz Kırıkkale civarlarına düşerse ve çok lezzetli yemekleri olan bir restorana gitmek isterseniz, Bahşılı'daki "Acıktım Usta" restoranını şiddetle tavsiye ederim bu arada.

Herkese selamlar.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Hep derim en güzel seyahatler küçük hacimli motorlarla yapılandır eğer zaman sorununuz yoksa. Hayırlı olsun motorsikletiniz. Keyifli seyahatler dilerim.

Motosikleti
Motoru teslim aldığım gün:

oohfxg5.jpg
[/url][/IMG]

Bu da önceki mesajımdaki turumuzdan.

a6u638d.png
[/url][/IMG]

9d8t1c9.jpg
[/url][/IMG]

Kırıkkale Bahşılıdaki Acıktım Usta restoran. Çorba ve yemekleri çok başarılıydı.

Motosikleti
Herkese merhaba,

11 şubat pazar günü çıktığımız turun rotası şu şekildeydi.

25 şubat pazar günü de Ankara - Güvenç Göleti - Kazan - Ayaş - Polatlı - Ankara şeklinde 240 kilometrelik bir turumuz oldu.

2 Honda Cb125F ve 1 de Honda Dio idik.

Arkadaşın Sena 50C kameralı interkomundan çektiği Polatlı dönüşü bir poz:

Şehiriçinde çok pratik olan Dio'nun uzun yolda keyifli olmadığına bir kez daha kanaat getirdim zira ayaklar devamlı surette koltukta oturur gibi önde olduğundan bir süre sonra sıkıntı veriyor.

Ayak pegleri yanda olan motorlarda yeri geliyor ayağa kalkılabildiği için ayaklardaki uyuşukluk hissiyatı önlenebiliyor.

Motorun aynaları geriyi göstermiyor.

Mutlak surette ayna genişletme takılmasını tavsiye ediyorum.

Hepsi gp kompozit üretimi olan şu ürünleri satın aldım:

1. 60 cm ön cam - şeffaf

2. Koruma demiri

3. Arka çanta taşıma demiri

4. Ayna genişletme

Tüm ürünler gelsin ve montajını yapayım, fotoğraf çekip paylaşırım burada.

24 şubat turumuzda Polatlı merkezde Eskişehir gidiş istikametindeki Shell benzinlik içindeki Polatlı çorbacısında Kelle Paça içtik yine.

Gayet başarılı olsa da bir önceki turumuzdaki Kırıkkale Bahşılıdaki Acıktım Usta daha başarılıydı.

Önceden haşlanmış kelle paça etlerinin haşlanmış kemik suyu içine son anda - müşteriye servis yapılırken atılması yerine kelle paça etlerinin kendi suyunda haşlanıp daha sonra müşteriye çorba olarak servis edilmesi şeklinde hazırlanan kelle paça çorbası daha başarılı oluyor.

Hayatımda toplamda 2 kez içtiğim kelle paça çorbası deneyimim bana bunu öğretti. :thumleft:

Motorum da 800 kilometreyi geçti bu arada.

Rezerv ile birlite 13 lt olan depo ile 700 km civarı yol yapacak gibi.

Yol bilgisayarı hesaplamada biraz iyimser davranıyor sanki, zira ortalama tüketimi hala 1.5 lt gösteriyor. :)

Motorla ilgili sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.

Selamlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:50 ----------

24 şubat turumuzun rotası da şu şekildeydi:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese merhaba,

11 şubat pazar günü çıktığımız turun rotası şu şekildeydi.

[url]https://i.hizliresim.com/doybfz8.png[/url]

25 şubat pazar günü de Ankara - Güvenç Göleti - Kazan - Ayaş - Polatlı - Ankara şeklinde 240 kilometrelik bir turumuz oldu.

2 Honda Cb125F ve 1 de Honda Dio idik.

Arkadaşın Sena 50C kameralı interkomundan çektiği Polatlı dönüşü bir poz:

[url]https://i.hizliresim.com/dejqo5t.jpg[/url]

Şehiriçinde çok pratik olan Dio'nun uzun yolda keyifli olmadığına bir kez daha kanaat getirdim zira ayaklar devamlı surette koltukta oturur gibi önde olduğundan bir süre sonra sıkıntı veriyor.

Ayak pegleri yanda olan motorlarda yeri geliyor ayağa kalkılabildiği için ayaklardaki uyuşukluk hissiyatı önlenebiliyor.

Motorun aynaları geriyi göstermiyor.

Mutlak surette ayna genişletme takılmasını tavsiye ediyorum.

Hepsi gp kompozit üretimi olan şu ürünleri satın aldım:

1. 60 cm ön cam - şeffaf

2. Koruma demiri

3. Arka çanta taşıma demiri

4. Ayna genişletme

Tüm ürünler gelsin ve montajını yapayım, fotoğraf çekip paylaşırım burada.

24 şubat turumuzda Polatlı merkezde Eskişehir gidiş istikametindeki Shell benzinlik içindeki Polatlı çorbacısında Kelle Paça içtik yine.

Gayet başarılı olsa da bir önceki turumuzdaki Kırıkkale Bahşılıdaki Acıktım Usta daha başarılıydı.

Önceden haşlanmış kelle paça etlerinin haşlanmış kemik suyu içine son anda - müşteriye servis yapılırken atılması yerine kelle paça etlerinin kendi suyunda haşlanıp daha sonra müşteriye çorba olarak servis edilmesi şeklinde hazırlanan kelle paça çorbası daha başarılı oluyor.

Hayatımda toplamda 2 kez içtiğim kelle paça çorbası deneyimim bana bunu öğretti. :thumleft:

Motorum da 800 kilometreyi geçti bu arada.

Rezerv ile birlite 13 lt olan depo ile 700 km civarı yol yapacak gibi.

Yol bilgisayarı hesaplamada biraz iyimser davranıyor sanki, zira ortalama tüketimi hala 1.5 lt gösteriyor. :)

Motorla ilgili sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.

Selamlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:50 ----------

24 şubat turumuzun rotası da şu şekildeydi:

[url]https://i.hizliresim.com/k38wtxw.png[/url]

İlgiyle takip ediyorum :) yakit tuketimi cok hoş :kalp :kalp

Merhabalar ben de nisan başında cb 125 f'imi teslim aldım. Su an 750 km.de motorum (ankara içi kullandim sadece). Bugun yola ciktiktan 5 dk sonra pgm fi ( motor) ikaz ışığı yandı. 2 mayista da rodaj bakimi randevusu almistim. Rodajdan dolayi hiz denemesi/ tapa gaz vs yapmadim ama bu ariza ışığı ağzımın tadını kaçırdı açıkçası. Bakalim servis ne diyecek.

Konu yakitmis. Emisyon degerleri vs nedeniyle yakiti tam yakamadiginda uyari veriyormus. O yuzden shell kullanin dediler. Yakiti daha ince oluyormus. Ben total kullanıyordum.

Merhaba iyi forumlar dilerim. 2018 model 7.000 km civarı Honda CB125F motorumdan çalışmazken benzin kokusu alıyorum. Benzer durumla karşılaşan var mıdır? Yada bu durum normal mıdır?

selamlar, sıfır olarak aldığım cb125f ile 30k kmde şuan bir sorunla karşılaştım;

servise gittiğimde eksantrik ile alakalı bir problem olduğu söylenip gerekli parçaların değişikliği yapıldı. değişimden sonra bana bir makara(siyah plastik bir parça) gösterildi dişleri aşınmış vs. o şekli ile yapılmış şekilde servisten ayrıldım. ben problemli sesi ağırlıklı olarak sabah ilk soğuk çalıştırmada alıyordum o yüzden bi ufak içime sinmeyen durum olsa da ertesi günü beklemek istedim belki yeni parçaların uyum sağlaması ile alakalıdır diye. bu sefer sadece soğukken duyduğum o tıkı tıkı tıkı ses ile beraber seyir halinde giderkende sabit şekilde zırıltılı bir ses duymaya başladım bu plastik trim sesi ile zincir sesi arasında garip zırıltı. yani özetle olmadı ve daha kötü şekilde geri döndük bu anlattıklarım geçtiğimiz hafta yaşandı yarın tekrar gideceğim gelişmeleri haberdar ederim, sizlerden de ricam deneyimli tecrübeli arkadaşların fikir ve yorumları olacaktır teşekkürler.

selamlar, sıfır olarak aldığım cb125f ile 30k kmde şuan bir sorunla karşılaştım;

servise gittiğimde eksantrik ile alakalı bir problem olduğu söylenip gerekli parçaların değişikliği yapıldı. değişimden sonra bana bir makara(siyah plastik bir parça) gösterildi dişleri aşınmış vs. o şekli ile yapılmış şekilde servisten ayrıldım. ben problemli sesi ağırlıklı olarak sabah ilk soğuk çalıştırmada alıyordum o yüzden bi ufak içime sinmeyen durum olsa da ertesi günü beklemek istedim belki yeni parçaların uyum sağlaması ile alakalıdır diye. bu sefer sadece soğukken duyduğum o tıkı tıkı tıkı ses ile beraber seyir halinde giderkende sabit şekilde zırıltılı bir ses duymaya başladım bu plastik trim sesi ile zincir sesi arasında garip zırıltı. yani özetle olmadı ve daha kötü şekilde geri döndük bu anlattıklarım geçtiğimiz hafta yaşandı yarın tekrar gideceğim gelişmeleri haberdar ederim, sizlerden de ricam deneyimli tecrübeli arkadaşların fikir ve yorumları olacaktır teşekkürler.

ben bu işlerden anlamam, @Nikkfurie bir yorumlasın.

arastırdım biraz,

burda depriyajı cekince ses geciyor mu, yagsız mı kaldı , diye sormuslar.

maalesef geri donus yapamamıs.

"tıkı tıkı" şeklinde duyulan ses subap sesine benziyor güzel bir ayarla geçer ama daha yoğun gelen mekanik bir vuruntu var , egzantrik zinciri daha çok şırıltı yada rölantide lok lok lok şeklinde bir ses üretir (boşluk yapmışsa) , bana debriyaj tasından kaynaklı bir ses gibi geldi videodaki yoğun mekanik vuruntu , tabi videodaki sesin kayıt sırasında yankılanması yanıltıcı olabilir , debriyaj kapağını çıkarıp kontrol etmek zor değil yada blok komple açılacak incelenecek , açınca bu kadar bariz bir sese sebep olan parçayı tespit etmek zor olmasa gerek..

"tıkı tıkı" şeklinde duyulan ses subap sesine benziyor güzel bir ayarla geçer ama daha yoğun gelen mekanik bir vuruntu var , egzantrik zinciri daha çok şırıltı yada rölantide lok lok lok şeklinde bir ses üretir (boşluk yapmışsa) , bana debriyaj tasından kaynaklı bir ses gibi geldi videodaki yoğun mekanik vuruntu , tabi videodaki sesin kayıt sırasında yankılanması yanıltıcı olabilir , debriyaj kapağını çıkarıp kontrol etmek zor değil yada blok komple açılacak incelenecek , açınca bu kadar bariz bir sese sebep olan parçayı tespit etmek zor olmasa gerek..
subap değil çünkü 3 gün önce eksantriğe yapılan işlem ile birlikte subap'a da bakıldı vallahi midem bulandı. yarın sabahtan servisin kapısına dayanacağım.

subap değil çünkü 3 gün önce eksantriğe yapılan işlem ile birlikte subap'a da bakıldı vallahi midem bulandı. yarın sabahtan servisin kapısına dayanacağım.
Subaba bakıldı da yapan kişinin bir hatası olabilir , ayar esnasında senteye getirmek şart , birşeyler yanlış gittiyse ses devam edebilir , bahsettiğim tıkı tıkı şeklindeki ses subap kaynaklı bence , canlı duysam net yorumlayabilirim kayıt yanıltıyor da olabilir , sorunsuz kendi motorumu videoya çekmiştim daha sonra izlerken duyduğum seslere şaşırmıştım 😬

Subaba bakıldı da yapan kişinin bir hatası olabilir , ayar esnasında senteye getirmek şart , birşeyler yanlış gittiyse ses devam edebilir , bahsettiğim tıkı tıkı şeklindeki ses subap kaynaklı bence , canlı duysam net yorumlayabilirim kayıt yanıltıyor da olabilir , sorunsuz kendi motorumu videoya çekmiştim daha sonra izlerken duyduğum seslere şaşırmıştım 😬
aslında şöyle ben ilk olarak ustama gidip supabına baktırdım sonra düzelmeyince servise gittim. serviste ki ustaya da demiştim subaplara da bir bak diye egzozu biraz sıkı imiş onu düzeltmiş gevşetmiş. şimdi bende deli gibi engine noise videoları izliyorum sesler hep eksantriğe çıkıyor bakalım sonuç ne olacak. beni asıl düşündüren 30k kmde böyle bişeyle neden niye karşılaştığım sorusu. bu biraz erken değil mi ya? sahte yağa mı denk geldim acaba diyeceğim ama onda da neredeyse hiç bir yağımda kullanımda yada boşalttıktan sonra ki renk koku gibi şeylerde gariplik hissetmedim enteresan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar durumu güncelliyorum bugün komple üst motor açıldı bakıldı. tam detaylı da anlayamadım zaten moralim de bozulduğu için çok umursamadım özetle piyanolardan ses geliyormuş ve bir kaç parçada aşınma olmuş bunları gösterdi bana usta. önce muhtemelen kullandığın kalitesiz bir yağdan olmuştur falan dedi ama sanmıyorum çünkü en iyi yağları hiç aksatmadan kullandım sahtesine denk gelmiş olma ihtimalini göz önünde bulunduruyorum ama ne kullanmadan önce ne kullanırken ne de yağı boşalttığım da hiç bir yağ da gariplik sezmedim bu konuda sapık gibi inceliyorum yağlarımı ayrıca usta yeni kasa activa'larda da buna benzer sorunların yaşandığını ve garanti kapsamından bir kaç motoru yaptıklarını da söyledi şuan her şey dahil 7k masraf ile parçaların siparişi verildi ve tam olarak 1 ay sonra gelecek parçalar. bu motorla ben iş yapıyordum ciddi madur oldum büyük masraf oldu bana.

not: problemi başından sonuna detaylıca anlatmak istiyorum buna benzer sorunları yaşayacak olan arkadaşlar en azından erkenden farkına varabilir çünkü ben bu işleme kadar neredeyse bi 7k daha harcama yaptım.

problem ilk olarak sabahları ilk marşta motor ısınana kadar subap sesini andıran tıkı tıkı sesi ile başladı günler sonra bu sesin şiddeti artmaya başladı ama ısındıktan sonra hiç problem yok bundan sebep adam akıllı teşhis koyamadı ustalar. bununla birlikte rolantide dengesizlik vuruntulu çalışma gibi durumlar da vardı. devamın da son zamanlarda artık ( sesi duyduğum ilk andan yaklaşık 10k km sonra) normal seyir halinde de zincir şıkırtısı ve tıkırtılı çalışma sesleri de duyulmaya başladı bütün bu sesler gidip geliyor zaman zaman motorun ısısına bağlı olarak.

söyleyeceklerim bu kadar umarım bu tamir ile düzelir o ününü korumuş olur cb. üretim hatası olmasını umuyorum ayrıca gelişme oldukça yazmaya devam edeceğim.

Son düzenleme:
Motosikleti
CB125F
Ehliyetimi almama daha tam 1 ay var. Evin önünde 130 km oldu :D yani ilk defa motor kullandım ve cb125f kullandıktan sonra direksiyon sınavına CG ile gireceğim için CG sürdüm. CG çok hafif ve kolay geldi ayrıca CG'nin debriyajı sert bu kişiden kişiye değişir fakat sınavda sert olması benim için bir avantaj diye düşünüyorum. Kısacası CB125F'in şanzımanı çok yumuşak başlarda tabii ki de stop ettiriyordum doğal olarak öğrendim yani artık kolay kolay ettirmiyorum. İnşallah bir sıkıntı yaşamam çok ömürlük ve standart bir motor. Beni bi 2 sene taşısa yeter zaten har vurup harman savuran birisi değilim ehliyet sınavını da tekte geçeceğimi düşünüyorum. 2 senenin sonuna kısmetse bayii'den bir sıfır R25 çıkartmayı düşünmüyorum değil ama bu CB125F'den memnun olmadığımın kanıtı değil öyle düşünüyorum sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar