Filtreler için bulduğun farklarda bir sıkıntı yok, işin aslı toplam meblağ olarak da yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi ve fren hidroliği değişiminin 880TL tutmasında da yekün olarak çok bir sıkıntı yok.
Ancak servis sanırım biraz oynama yapmış muhtemel itirazları bertaraf etmek için. Bütün bu işlemlere 215 TL işçilk yetkili servis için çok ama çok düşük. Müşteriler en çok buna itiraz eder diyerek işçilik düşük gösterilmiş, fren hidroliği gibi ürünlerden bindirilmiş gibime geliyor. Mümkün olduğunca da ben yetkili serviste işlem yapmaya dikkat ediyorum, tabi işlemin ne olduğuna da bağlı. Hiç fren balatası yetkili serviste değiştirmedim mesela, ben zaten dışarıdan daha güzel balatalar bakmayı seviyorum, ama misal bi elektronik arıza olursa da belli başlı bir kaç yer dışında araç elektroniğinde güvenilecek yer yok.
Velhasıl yetkili servislerin masrafları harcamaları ssanayideki özel servislerle kıyaslanamayacak boyutta, bunu da esasen işçilik giderinden çıkarmak zorundalar. Borusan mesela daha rahat, saati 100 EUR mu 150 EUR mu ne diyor çıkıyor, işine gelirse. Honda bunu yapamayacağı için işçilikten kısıp parçalara yüklemiş gibi görünüyor.
Ayrıca 80TL'ye 4litre hangi motor yağına baktın sen? Şimdi asla kıyas olmayacağı ahlde hepsiburada'dan bakıyorum, Civic için uygun olan Edge 0-30 4l yağ 160TL..
Ayrıca emin ol, eğer 250TL'ye yaptırırsan sanayide bu dediklerini, yaptırmasan daha iyi olur. Yetkili servis seviciliği değil bu dediğim, her işin de bir bedeli var. 250TL'ye yağ, hidrolik ve tüm filtreler işlemi yapılamaz. Yağ diye motora ayçiçek yağı koymuyorsan tabi.
DSG şehir içinde basit kullanımlarda son derece rahat olmakla birlikte, pist kullanımı gibi veya ciddi performanslı kullanımda çok kötü can sıkabilen bir şanzıman. 21000 TL bedel gayet normal, komple yeni şanzıman fiyatıdır o muhtemelen, daha fazla bile çıkabilir. 100 bin TL'ye Golf satılmasına ses etmiyoruz da şanzımanı 21bin TL olunca auu diyoruz. =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------
Bir ara Ford Focusun belli modellerinde polen filtresinin değiştirilmediği halde fatura edildiğini okumuştum. Polen filtresi çok zor bir yerde, gaz pedalı filan sökülüyor. Kendim bir ara değişmiştim oradan biliyorum. Servis bakıma gelen araçlara sıradan yazıyor tabi faturasını yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi vs. Fakat bakımı yapan elemanlara zor geliyor olacak ki polen filtresini değişmiyorlar, kim nereden bilecek ki onlara göre
Fiesta sahibi olduğum dönemde Otokoç'taki serviste çalışan çocuklara yanaşma sebebimdir bu. Nefret ediyorlardı polen filtresi değiştirmekten, sigara arasında yanaşıp bir sigara ısmarlayıp sohbet arasında seni de yorucaz diye giriyordum konuya. =) Ama yazdığı halde değiştirmeme işini yetkili servisin yapabileceğini zannetmiyorum, kan alırlar adamlardan =)
Fiesta'nın far ampülü değiştirmek için farı çıkarmak gerekiyordu, ilk öğrendiğimde sinir krizi geçirecek gibi olmuştum. Eski kullandığım E36'da kaputu açıp elimi sokup ampülü çıkarıyordum. Sonra Megane'ı olan bir arkadaşım tamponu söktüğünü söyledi(??) sakinleştim. =)