53 yaşında, 100 kilo ve 1.84 boyundayım. Vstrom DL650'nin yanına ş.içi için 3 gün önce 2007 14 binde innova aldım.
Depoyu fulledim, 3.7 litre alıyor ve tam boşsa 16,5 liraya doluyor.
Düzce - Akçakoca arası inişli ve çıkışlı, 45 km, gittim, gezdim, görüşlerim şu şekilde:
Rampada 65 km. Düz yolda 95km Yokuş aşağı 120 km/h bugün gördüğüm hızlar. Motorun üzerine yatarsam 10 km. daha hızlanıyor.
Uzun yola gidilebilir mi? Gerektiğinde evet. 70 - 80 km aralığında ve biraz sıkıntılı da olsa; 60 km ortalama tutturularak 1 günde 300 - 400 km. yol yapılabilir diyorum.
İnanılmaz keyif veriyor, az yakması buna başlıca etken etken olabilir.
Vites düşürürken, topuğa basarak 4 - 3 - 2 - 1 ve N yapmak daha akılcı, ayağın burnu işi 1 aşağı, 2, 3, 4, 5, varsa 6 yukarı şeklinde kullanan şanzıman sistemli motorlar için olmalı. Bu da benim önlem amaçlı görüşüm.
Dururken vites düşürme işi: 4 - 3 - 2 - 1 - N - 4 - 3 - ... döngüsü şeklinde hep devam ediyor ama, motor hareket halindeyken 4 den N'e geçmiyor, büyük ihtimalle önlem alınmış. Ama buna da çözüm bulmuş japon mühendisler: 4 te iken vites artırmak gibi tekrar basar ve basılı tutarsanız, N konumu gibi işleve sahip oluyor, çok akıllıca ve başarılı. Işıklara yaklaşırken veya yokuş aşağı inerken, o metodu kullanarak kendi salınımıyla kompresyona bindirmeden kullanılabilir. Yakıt tasarrufu yapar mı? Bilmem. Şanzımana sakıncası varmı? YOK.
Ön cam olmalı, rüzgar naked motorlardaki gibi göğsüme vuruyor. 30 liraya takıyorlar, ama montajı uyduruk sistem, sizin önerinizi bekleyeceğim.
Sele altı bölmesi çok küçük, kaskı burakın, 20 tane limon almaz sanırım. Mutlaka topcase takmak gerekir.
Tel jant sebebiyle şamyelli lastiklere sahip, sele altına yedek arka iç lastik koydum 15 lira, ne olur ne olmaz.
Benim hacmim motora büyük olmasına rağmen pek yadırganmadığımı söyleyebilirim.
Göstergede vitesleri belirten 1 - 2 - 3 - 4 - ışıkları, N - sinyal ışıkları çin motorları gibi değil, çok stabil görevini yerine getiriyorlar.
Devir saati, günlük saat, hararet, günlük km. bilgileri yok.
Kontağı açınca km. ibresi sona kadar gidip geliyor, sonra marşa basmak gerekiyor.
Cheeta (Yanlış yazmış olabilirim) marka çin cup motoru, sanırım innovayı bire bir taklit etmiş olacak ki, ön, yan grenajları bire bir uyuyor, belki başka çin cuplar da uyar, bu da çok para vermeden plastik aksamı ucuza almak demek oluyor.
Yakıt: Sert ve yokuşlu yolda; 16 liraya ( 3,5 litre) 150 km. yaptım. 9 - 11 kuruşa gezmek, hele ki kamera ve radara yakalanma korkusu olmadan gezmek gibisi yokmuş.
Bir de sorularım var:
ÖN CAM KONUSUNDA NASIL ÇÖZÜMLER ÖNERİYORSUNUZ?
TOPCASE EN ÇOK KAÇ LİTRELİK TERCİH EDİLEBİLİR?