Herşeyimi Veririmm!!!

forumdaki motosiklet sürüş teknikleri ile ilgili yazıları oku... :)

işte buna katılıyorum forumdaki yazılar sana çok yardımcı olacak motor kullanırken , nasıl viraja girilir motor nasıl yatırılır bunun gibi bir çok sorunun cevabını ben mt sayesinde tecrübe ettim :cat:

düşe kalka öğreniceksen grenajlı bir makina alma derim düştüğünde koruma demirinin çizilmesi ayrı grenajın kırılması apayrı...
hyoyla 170 ön dişliyi değiştirirsen 180 görürsün ama 250 lik makina olduğundan fazla sıkıştırdığında kırankı eline alırsın onunda nasıl bişi olduğunu görmüş olursun... ama kendini bildikten sonra korkucak bişi yok ilk vitesli deneyimim 600f...

abowww:D millet gülerse döverim ha:D:D ama murat dikkat edersen düşmeden öğrenirsin diyo demekki bi bildigi var öyle öğrenirim bende düşmem hiiiç:D

hocam bence de sen git direkt ybr125 veya cbf150 al, neden dersen bende motorumu alalı bir ay oldu. bende senin gibi hyo gt250r alıcaktım, sonradan vazgeçtim ve ybr125 aldım, inan aldığım gün motor beraber yan yattım, hemde 1.viteste. düştükten sonra ellerimin içi çizildi asfalta süründüğü için, sıcağı sıcağına bişey hissetmedim eve gittim 1-2 saat sonra bacaklarımda hafif ağrı vardı, bi baktım ki bacaklarımın bilek ve üst kısımları soyulmuş ve hafif kanamış. inan bu hasarsız halim, motorda yan koruma demirleri olduğu için ona bişey olmadı ama bende iyi hasar vardı:mrgreen: motoru kaldırdım ve bindim üstüne, aklıma ilk gelen şey şuydu " allahtan hyo almamışım, çünkü eğer onunla düşseydim motor ayağımın üzerine düşecekti ve belkide ayağmı kıracaktım, ikincisi de motorun grenajları kırılıcaktı bu da sana 500tl zarar olarak geri dönecekti.

umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır, yinede ne alırsan al umarım düşmeden öğrenirsin :cat:

söyledklerin ve yasadıgın acı deneyim mantıklı davranmaya itiyor insanı,ama benim içimde o canavarla başlamak var...saçmalık diyeiblirsiniz belki ama benim tutkum bu

sevgili espri kutusu motorun üzerine çıkmadan önce korumalarını giyseydin sadece onlar kirlenirdi...

artiti öncelikli korumalarını alman gerektiğini söylemeyi unuttuk sanırım....:bounce:

söyledklerin ve yasadıgın acı deneyim mantıklı davranmaya itiyor insanı,ama benim içimde o canavarla başlamak var...saçmalık diyeiblirsiniz belki ama benim tutkum bu

al abicim sen hyonu ama unutma hiç bişey senden değerli değil akıllı ol artislik yapma haddini bilerek full koruma kullan hiç bişey olmaz...

saçmalık değil merak etme R6 ile başlayan arakadaşımız da mevcut 1000RR ile başlayanda ,
eğitim şart bu işin şakası olmaz çünkü elinin yanlışlıkla oynaması çakılman anlamına gelebilir.. :wiinkk:

motora binmek vites değiştirip gazı sıkmak değil bu işin virajı komprasörü kontrası var... iiyi bir eğitim alman lazım ayrıca ss kullanıcan için ileri sürüş teknikleri eğitimi şart...

vala abicim ben alırım full korumamı..böbrek koruması olsun omurilik olsun tam kask olsun.bilek korumalı çizme olsun..bu arada cbr 125 te çok güzel motora benziyo ama siz benden iyi bilirsiniz tabi..heyecanımı mazur görün motorun dış görünüşüne önem veriyorum ama performansıda onun kadr önemli tabi

motora binmek vites değiştirip gazı sıkmak değil bu işin virajı komprasörü kontrası var... iiyi bir eğitim alman lazım ayrıca ss kullanıcan için ileri sürüş teknikleri eğitimi şart...

cem seninde bi planın var herhalde bizim haberimiz yok aklındaki motor ne

hacı ben turagyın 600f e bindim bir iki tur binmez olaydım turgayın makinayı çalarsam şaşırmayın...
şaka bir yana gs500 var kafamda hem japon hem güçlü hemde ikinci el fiyatları çok cazip tek sıkıntısı naked olması..

ehliyetini almanı öneririm ve , eğer vitesli motor sa hayalin scooter la başlama ybr125 ,cbf150, gibi bir motorla başla derim motoru aldıktan sonra düşe kalka öğrenirsin
az acı çekmek içinde korumalıkların mutlaka olsun :mrgreen: ben scooterımı almaya gittiğimde sadece bisiklet tecrübem vardı :wiinkk:

katılıyorum ilk motorun u hor kullanırsın büyük ihtimalle ybr cg125 yada cbf 150 al derim okadar para vericeksin hyo ya bi yatırcan motoru gitti 200 kağıt :wiinkk:

vala abicim ben alırım full korumamı..böbrek koruması olsun omurilik olsun tam kask olsun.bilek korumalı çizme olsun..bu arada cbr 125 te çok güzel motora benziyo ama siz benden iyi bilirsiniz tabi..heyecanımı mazur görün motorun dış görünüşüne önem veriyorum ama performansıda onun kadr önemli tabi

seni şu anda çok iyi anlıyorum...
bir an önce motora binmek istiyorsun ama şuna inan makina olayı çok farklı 80 km üzeri ölüm tehlikesi istediğin kadar full koruma olsun...
bunları sana en başında sölememin nedeni kendini ve bizleri üzmemendir...

hacı ben turagyın 600f e bindim bir iki tur binmez olaydım turgayın makinayı çalarsam şaşırmayın...
şaka bir yana gs500 var kafamda hem japon hem güçlü hemde ikinci el fiyatları çok cazip tek sıkıntısı naked olması..

v-strom dl650 :cat: offf len canına yandımın dünyası :mrgreen:
turgay abinin makina taksiden çıkma olum zaten :cherry:

seni şu anda çok iyi anlıyorum...
bir an önce motora binmek istiyorsun ama şuna inan makina olayı çok farklı 80 km üzeri ölüm tehlikesi istediğin kadar full koruma olsun...
bunları sana en başında sölememin nedeni kendini ve bizleri üzmemendir...

:cat: :cat: :cat: doğru söze ne denir bilmemki anca :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar