@vandamme
@MCV
@Mr.wind
@AzÇok
@Kural[Z]
İyi dilek ve temennileriniz için teşekkür ederim.
Henüz 40km kadar kullanabildim.
Rodajı bitirdikten sonra asıl görüşlerimi yazacağım.
Bu motoru tercih etmekteki sebeplerimi sıralarsam,
1. Motor gibi motorları seviyorum. Yani klasik, 80 lerin modellerini andıran motosikletleri.
200t, teknoloji eklenmiş ancak retro görünümlü bir motosiklet.
2. Benim 179cm, 60kg ölçülerime göre kullandığım motosiklet 150-160 kg civarı olacak, ayak tabanlarım yere tam olarak basacak.
200t, boş ağırlığı 147kg, sele yüksekliği 79,9 cm. Ayak tabanlarım yere tam olarak basıyor.
3. Kick start. Nedense ben bu özelliği çok seviyorum. Belki kırk yılın başı lazım olacak ama işte o gün çok işe yarıyor

200t hem kick start, hem elden marşlı olarak geliyor.
4. Motorun herşeyi ortada olmalı ve kolayca ulaşılabilmeli. Diğer motorumda olduğu gibi, bir buji değişimi için depoyu sökmek zorunda kalmamalıyım.
200t nin motor aksamı olduğu gibi önünüzde. Hem görsel olarak güzel, hemde bir şeylere ulaşmak çok kolay.
5. Hava soğutmalı olmalı. Su soğutma her ne kadar üstün bir özellik gibi görünsede benim açımdan her hangi bir arızada çok masraf çıkaran bir sistem.
200t hava soğutmalı.
6. Enjeksiyon olayı bana hep, hem teknolojik olmazsa olmaz, hemde arıza halinde baş ağrıtıcı gelmiştir.
200t yarı karbüratörlü bir enjeksiyon sistemi kullanıyor.
6. Oturuş tarzı gidon yükseltici koymaya gerek kalmadan dik şekilde. Commuter tarza yakın. Bende bu tarz kullanımda rahat ediyorum.
7. Lastikleri Pirelli Angel GT şeklinde geliyor (110/80 ön, 130/70 arka).
Aksi halde motor fiyatına 1200-1500 ilave edip, alır almaz lastik değiştirmek zorunda kalacaktım.
8. Sadece önde ABS var. Arka fren nissin ama ABS yok. Henüz lastiklerin mumu gitmediği için denememiş olsamda, önde ABS olması güven veriyor.
9. Sele altında telefon şarj portu olması güzel bir özellik.
10. Sinyaller hariç diğer tüm farlar LED.
11. Bluetooth bağlantısıyla ekranda navigasyon özelliği ilginç. Henüz kullanmadım tabiki.
12. Orta ayak, yan koruma demiri motorla beraber geliyor. Arka çanta demiri kullanmaya gerek kalmadan küçük bir arka çantayı direkt motora monte etme imkanı var. Bunlar nereden baksanız 600-700 lira tasarruf demek.
13. Bu motoru tercih etmeme sebep olan bir etmende facebook sayfasında okuduğum bir gönderi.
Adamlar belli aksamlara 5yıl garanti veriyor bu güzel.
Motoru alan biri ilk 600 kmde bir sorunla karşılaşıyor. Satıcıyla temasa geçiyor. Müşteri talep etmediği halde motoru sıfırıyla değiştiriyorlar. Bunuda okuyunca 200t için "tamam aradığım bu" dedim.
40km lik kullanımdaki ilk gözlemlerim.
Hiç teklemeden her seferinde ilk seferde marş aldı.
12 lt benzin alıp depoyu fulledim.
Vitesler şıkır şıkır geçiyor.
Sağdan soldan hiçbir zırıltı, titreşim, gevşek malzeme sesi gelmedi. Ne yalan söyleyeyim, şaşırdım. Hiç beklemiyordum bu durumu.
Vites göstergesi bildik göstergelerden farklı.
Boşa aldığınızda alıştığımız şekilde ekranda 0 yazıyor ve ayrı bir yeşil N ışığı yanıyor.
Bire taktınız, ekranda ( - ) görünüyor. Biraz hareket ettikten sonra ( 1 ) yazıyor.
Yada diyelim 4.viteste gidiyorsunuz. Ekranda 4 gösteriyor. Debriyajı çektiğinizde ( - ) yazıyor. Vites küçülttünüz, büyüttünüz veya değiştirmeden debriyajı bıraktınız. Yine teker bir miktar teker döndükten sonra vitesi yazıyor.
Klasik vites müşüründen farklı bir müşür tipi ve cpu ölçümü kullanmışlar. Rahatsız edici değil. Hemen alışıyorsunuz.
Düğmeleri fena değil. Ne çok iyi, ne kötü. Ortanın üstü iyi kalitede.
Dörtlü flaşör yok. Olsa iyi olurdu.
Çok önemli değil ama, depo kapağı açınca elinizde kalmıyor.
Henüz 40km sürmeme rağmen alt devirde toparlaması tatmin edici.
Görsel olarak sele yumuşakmış intibaı versede, sanki algıladığımdan biraz sert.
Aydınlatma yeterlimi emin değilim. Arka amortisörü kendi konforuma göre ayarlayıp, ön farıda buna göre ayarlamam gerek.
Ön süspansiyon, ne bir inazuma nede BN125. Biraz daha sert gibi. Arka amortisörü ayarladığımda tam bilgi verebileceğim.
Kullanım kitapçığının neredeyse servis manueli gibi bilgi içermesi güzel.
Şimdilik kabaca gözlemlerim bunlar.
Bir tane eksi vereceğim özellik vardı ama unuttum ne olduğunu. Demekki çok önemli değilmiş.
Eksiklik olarak gördüğüm şeyi şimdi hatırladım. Yağ seviyesi gösterge camı yok.
Çubuğu kontrol etmeniz gerek.
Bu arada motorda yağ filtresi yok. Bu iyimi kötümü bilemiyorum. Tel filtreyi çıkarıp temizlemek gerekiyor.
Masraf açısından bakarsak iyi gibi.