Bende böyle videolara sardıydım bir ara, 6 sene önce falan 4 dolar verip maymuncuk seti sipariş ettim hatta çinden. Ne yaptın derseniz, 2-3 asma kilit açtım, bi iki defa evin kapısını maymuncukla açıp girdim, anahtarını bulamadığımız balkon kapısını açtım sonra evde bir kutuya koydum duruyor hala. Hemen hemen her kilidin maymuncukla vs. açıldığını görebilirsiniz youtube'dan. Aslında keyifli bir hobi, ama cüzdanınıza 2 parça maymuncuk koyarak kapıda kaldığınızda kullanabilirsiniz ancak. Ancak bir kaç defa aynı kilidi açtığınızda kilit mekanizmasını bozma ihtimaliniz artıyor, çilingire vereceğiniz parayı kilide vermiş oluyorsunuz

He, tabii ki de değişik kilit mekanizmaları var, hepsi için farklı farklı gerekiyor. Kimse yanında 100 ayrı kilide uyacak şekilde maymuncuk taşımaz. Normal maymuncuk yerine elektrikli maymuncuk tercih ediyorlar, asma kilit vs. basit kilitler her türlü açılır güvenmeyin. Ama çoğu hırsız buna uğraşmaz ve kesmeyi tercih eder diye düşünüyorum, çok da kafanıza takmayın o yüzden.
Özetle: Klasik anahtarlı kilitlerden almayı, kilitlere güvenmeyin, isterseniz hobi olarak kilit açabilirsiniz ama o kadar da işe yarar bir hobi değil bence (Hırsız değilseniz)